Tapani Kansa

Palaute

Tänne voi lähettää palautetta, sekä samalla tutustua muidenkin mielipiteisiin.

Lähetä palaute osoitteeseen:

10.12 2013

Kuuntelin tänään haastattelusi Radio Suomipopilta.  Vastailit  fiksusti ja osuvasti toimittajien kysymyksiin, vaikka muutama kysymys olikin aika ihmeellinen ( kuten: ”mitä sanoisit nyt nuorelle Tapani Kansalle ?”  ).
Cheek- kysymykseen vastasit  herrasmiesmäisen kohteliaasti. Minulla olisi kyllä vähemmän imarteleva vastaus olut kyseisestä tyypistä, mutta enpähän muutenkaan mitään rap-musiikin suurimpia ystäviä ole.

Aivan huikeeta että urasi on  kestänyt jo yli neljäkymmentä vuotta ! Sellaiseen suoritukseen vain  harvat ja valitut yltää ja parasta on se, ettei sille   ole vielä loppua näköpiirissä.   On upeaa , että jaksat puurtaa. Vaikka sattuisi  olemaankin eläkeiässä niin eihän se tarkoita sitä että silloin tarvitsee jäädä eläkkeelle. Ei etenkään  kun homma toimii niin hienosti kuin sulla.  Ääni on pysynyt kunnossa ja se soi kertakaikkisen komeasti. Tulkinnoissasi on sellaista sielukkuutta jota vain elämänkokemus parhaimmillaan voi antaa ja karisma tuntuu sinulla vaan vahvistuvan. Todellista tyyliä ja miehekkyyttä uhkuva charmisi puree edelleen (  jotain samantyylistä karismaa sinussa on kuin Tapio Rautavaarassa aikanaan ) ! Ja ehdottoman  tärkeänä pointtina on tietenkin myös se , että  sinulla myös intohimo, motivaatio ja rakkaus  laulamiseen  ja esiintymiseen on säilynyt.

Vaikka Suomipopin haastattelussa sanoit ,että  yleisöltä tulleet kiitokset ja kehut saavat sinut  nolostumaan, niin älä suotta nolostele, mutta älä myöskään ylpisty.  Ota ne vaan nöyränä vastaan.  Teet työtäsi antaumuksella ja erittäin tasokkaasti, joten olet kiitokset ja kehut ansainnut.
Tuossa radiohaastattelussa erittäin suuresti ilahdutti se että kerroit ensi syksynä lähteväsi konserttikiertueelle ympäri maan. Huippua ! :-D   Sitä odotan muiden keikkojesi ohella jo suuresti. Varmaankin kiertueella tullaan kuulemaan myös uusimmalta levyltäsi materiaalia. Niin toivon.

Paljon iloa, onnistumisia, jaksamista ja voimia sinulle sekä tietysti tunnelmallista ja rauhallista joulua !

T:Virpi

 

 

9.12 2013

MORJENSTA !
Sunnuntaina 8.12 olin joulukonsertissasi Huittisten kirkossa. Tiesin odottaa elämyksellistä konserttia etkä tuottanut pettymystä. Konsertti oli loistokas, juhlava, lämminhenkinen ja todella tunnelmallinen. Esiintymisestäsi eikä laulamisestasi löydy moitteen sijaa.  Paneudut todella antaumuksellisesti laulujen tulkintoihin. Äänesi soi puhtaasti ja vapaasti. Osaat todella sävykkäästi ja joustavasti käyttää ääntäsi. Soinnikas äänesi taipuu äärimmäisen herkkiin pianonyasseihin, kuin  jykevän vahvaan forteen. Pienet tarinasi laulujen synnyistä myös olivat pikantti lisä konserttiin. Mikko Helenius vaikuttaa olevan todellinen pianovirtuoosi.Osoituksena siitä erittäin taidokasta musisointia omassa hienossa soolonumerossaan (Kristus valo valkeuden), kuin myös sinua säestäessään.

Kirkkoon oli saapunut paljon kuulijoita kauniista joululauluista nauttimaan ja ablodit olivat sitä luokkaa , että  yleisö oli erittäin tyytyväisiä  kuulemaansa ja kokemaansa. Kirkon ulkopuolella ihmisten poistuessa konsertista kuului paljon ylistäviä kehuja  ja  yhden jos toisenkin toteamus: ” kyllä sillä on mahtava ääni ” pitää täysin paikkansa.

Hyvää joulua !
T:Jouko

 

9.12 2013

Hei !

Tuhannet kiitokset  suurenmoisen ihanasta joulukonsertista Huittisten kirkossa Sinun ja pianistisi konsertti loi kauniiden sävelten myötä lumoavaa joulumieltä ja henkeä. Elämys oli niin vaikuttava ja totaalinen , että toipumiseen menee hyvä tovi . Saa nähdä miten jouluaskareitten käy tääällä vaan leijailen hurmiossani . Totean vaan sen, ettei  joululauluja voisi kauniimmin ja kosketavammin laulaa kuin sinä niitä laulat. Äänessäsi on niin mahtavaa herkkää ja vahvaa sointia, ja laulujen sisäistämisesi on ensiluokkaista. Sinulla on myös todella kiva tyyli myös hiukan kertoa laulujen taustoista.
Oli myös mukavaa  kun sai sinulta nimmarin konsertista ostamaansa levyyn. Pakko sanoa, että olet silkkaa charmia koko MIES.

Hauskaa joulua ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle !

Terv. Tarja

 

6.12 2013
Kiitokset ihanasta joulukonsertista Längelmäen kirkossa. Kyllä kannatti Loimaaltakin lähteä Orivedelle  upeita lauluja kuuntelemaan. Konsertista sain  mukaan hyvän ja valoisan mielen, unohtumattoman elämyksen ja  sykähdyttävää joulufiilistä . Aniharva artisti saa kauniilla tulkinnoillaan ja äänellään ihoni ihastuksesta kananlihalle, mutta sinulta sekin onnistuu.

Ihastuttavaa joulunaikaa ja onnellista vuotta 2014 !

Terv. Anja

 

4.12 2013

Tapani Kansalle ja loistavalle pianistille kiitokset tunnelmallisen upeasta joulukonsertista Meilahden kirkossa Helsingissä eilen. Konsertin kauniit laulut virittivät joulumielen huippuunsa. Nautin todella kun   arjen kiireet  ja askareet unohtui  ihanaa musiikkia  kuunnellessa . Ja niin tuntui nauttivan muutkin. Vieressäni istunut  rouva huokaisi haltioituneena: ”Se on kuin taivaassa tehty tuo Tapsan ääni”.  Eikä  käy sen  kieltäminen.   Usein kuulee kuinka joululaulut vain kailotetaan kylmästi ja kolkosti läpi. Vailla sen kummempaa tunnetta ja eläytymistä tai ymmärrystä mistä ja mitä laulaa. Se kuulostaa hengettömältä, mutta hengettömyydestä ei voi Tapania syyttää. Hänen tulkinnoissaan on myös sitä sielukkuutta jota  perinteiset joululaulut  vaativat, jotta ne todella sykähdyttäisivät ja koskettaisivat kuulijaa syvältä.

-Marika-

 

2.12 2013

Iki-ihastuttavan konsertin bändisi kanssa annoit Porin Promenadisalissa perjantaina. Sait runsaslukuisen yleisön pauloihisi perinpohjin. Ohjelmisto oli loistavaa hyvän musiikin ilotulitusta . Oli vanhoja suosittuja biisejäsi ja ihania tunnelmapaloja uudelta levyltä.  Olet kyllä aivan mestarillinen virtuoosi liikkumaan laulun tunnelmasta toiseen. Vaivattoman ja rennon näköistä ja kuuloista on työskentelysi kun siellä lavalla esiinnyit. Mietin että onko tuo kaveri todella muka 64v. Niin kovassa iskussa tunnut olevan  ettei sitä uskoisi.
Hätkähdyttävän hieno ääni ja valloittavaa lavakarismaa riittää. Tykkään siitä kun sinussa on yhtäaikaa miehekästä charmia ja  tietynlaista vekkulia velikultaa…  siis sellaista veikeää poikamaisuutta. Säilytähän itsessäsi aina tuo hurmaava  silmänpilke.

Eilen katselin maikkarilta tulleen dokkarin, jossa sinä ja  tuottaja Pedro Hietanen  sekä sovittaja Arttu Takalo kerroitte taustoja uuden levyn synnystä. Sitä oli hienoa ja mielenkiintoista kuunnella ja katsella.  Olen aivan koukussa tuohon uuteen levyysi. Se on niin hyvä ,että tekisi mieli päivät pitkät vaan  kuunnella sitä luurit päässä ja uppoutua siihen runsaaseen ja rikkaaseen sointimaailmaan ja  hurmaaviin tulkintoihisi. Esimerkiksi Satakieli Esplanadin puistossa biisissä on jotenkin satumaisen kaunis tunnelma . Vähän unenomainenkin.

Jos seuraava levysi on Jazz-levy niin se on ihan OK.  Minun toiveissani olisi, että tulevaisuudesa laulaisit myös  jonkun ihanan valssin levylle.  Vaikka vähän  jotain sitä tyyliä kuin ”Rakkautemme valssi ” tai Wieniläisvalssimme Pariisissa” laulusi ovat.

Tunnelmallisia ja antoisia joulukonsertteja  sinulle tähän vuoden loppuun ja iloista joulua !

T.Janita

 

1.12 2013

Hieno dokumentti tuli tänään MTV3:lta SÄRKYNEEN TOIVEEEN KATU- albumin  tekovaiheista. Mahtava jengi teitä on ollut sitä albumia tekemässä ja kyllä se siltä kuulostaakin. Aivan fantastinen levy !  Toivotaan jatkoa yhteistyöllenne.  Bedro Hietanen mainitsi ,että  Georg Otsin ja Frank Sinatrankin lauluja hän mietti kun levylle lauluja suunniteli. Olisi  mahtavaa jos jollain tulevalla levylläsi niitäkin lauluja  saataisiin kuulla akustisen orkesterin säestyksellä.

T:Esa

 

30.11 2013

Kiitos Tapanille ja loistobändilleen  voimaannuttavasta ja upeasta konsertista Porissa eilen ! Se oli parasta mielenpiristystä ja elämystarjontaa pimeän  kaamoksen keskelle mitä olla voi. Ei tarvitse kotona istua minkään  valohoitolamppujen edessä . Menee vaan Tapsa keikalle tai kuuntelee häntä levyltä niin  kyllä taas  jaksaa pitkän aikaa ihan uudella tarmolla.
Tutut ikivihreät vauhdikkaat ja tunnelmalliset hittisi ja uusiman levysi muutamat upeat biisit nostattivat liki täpötäyden salin tunnelman kattoon. Hurjalla vireellä ja suurella tunteella soivat tulkintasi. Aivan mahtavaa kuunneltavaa. Eikä tehnyt pahaa katsellakkaan. Todella  miehekäs, charmantti ja komearaaminen mies olet. Siinä on tyyliä, täitoa ja tunnetta, kaikki samassa ”paketissa ”. Illan päättänyt Anniina oli niin koskettavan kaunista kuultavaa ,että sain tosissasani purra hammasta etten pillahtanut itkuun. Kiitos Tapsa ja oikein, OIKEIN hyvää jatkoa sinulle !

ps.Huomenna tulee Maikkarilta dokkari uuden levysi  tekemisestä.  Silloin istun TV:n ääressä kuin tatti  ! :)

 

 

29.11 2013

Heips!
Mainio juttu uudessa Seurassa sinusta.  Hyvä ,että osaat ottaa myös rennosti ja välillä olla vaan. On tietysti tärkeää , pitää huolta terveydestään ja kunnostaan liikunnan ja terveellisen ruokavalion avulla, niin myös se laulajan työkalu eli ääni pysyy kunnossa. Kuten  muuten se sinulla on upeasti pysynyt, mutta yhtälailla on tärkeää myös osata rentoutua ja levätä riittävästi sillä se on myös tärkeää, että pysyy terveenä.  Ikävä juttu ,että polvessasi on jotain vaivaa. Toivottavasti se tulee parempaan kuntoon. Onneksi sillä ei kuitenkaan lauleta ,eikä se haittaa esiintymistäsi ja pystyt kävelemään ja  myös harrastamaan liikuntaa ( uintia yms. )
Suomessa on  kevyenmusiikin miesartistien kohdalla aika kehno taso nykyisin. Kaikki särmikkäät, karismaattiset ja jollainlailla säväyttäneet  mieslaulajat ovat kuolleet ( Kirka, Jamppa Tuominen, Irwin, Rautavaara, Rauli Badding Somerjoki, Juice, Kari Tapio… ). Sinä ainoana valopilkkuna vielä onneksi jäljellä ja loistavassa vedossa. Ja toivottavasti pysyt  vielä monen monta vuotta, sillä sinulle ei löydy kansallista paikanvartijaa. Eipä tule mieleeni  nykyisestä nuoremmasta eikä vanhemmasta kaartista  vertaistasi karismaattista esiintyjää, vahvaa tuntojen tulkkia ja monipuolisten laulujen taituria. Kari Tapio oli kutakuinkin samaa luokkaa ( ei tosin niin monipuolinen kuin sinä ) . Hän osasi laulaa suoraan  syvälle sydämeen, Koskettaa kuulijaa äänellään ja karismallaan aidosti ja rehdisti, turhia konstailematta kuten sinäkin.

Tähän hyväksi lopuksi vielä  sinusta Seuraan jutun laatineen toimittaja Hannu Teiderin lehden ensimmäiselle sivulle ” Kulissien takana” osioon lyhyesti kirjoittama anekdootti ( vai miksi sitä nyt kutsutaankaan ) :

” Kulku laulajalegenda Tapani Kansan kotiin käy takaovesta. Keittiön kauttasiirrytään avaraan olohuoneeseen, joka on kalustettu raskailla tyylihuonekaluilla. Taulut täyttävät seinät, ympäristö on linnamainen.
Kansa ei silti näytä kotioloissaan linnanherralta. Ei miehen tarvitsekaan seisoa varpaillaan karismansa lisäämiseksi. Sitä on luonnostaan.
Kansa puhuu hämärässä hiljaa, ei korosta eikä kehu tekemisiään. Mies ja ääni- ne ovat säilyttäneet suosionsa yli neljän vuosikymmenen ajan. ”

Hienonhienosti ja täysin kohdalleen osuvasti kirjoitettu !

Iloa ja valoa jokaiseen päivääsi  ja HYVÄÄ JOULUA !

T:Anneli

 

 

28.11 2013

Moroo, Tapsa !

Tänään oli Satakunnan kansassa  albumisi arvioituna. Jutun kirjoittanut Jukkapekka Varjonen on yleensä varsin kriittinen levyarvosteluissaan, mutta tämä  sinun albumisi sai häneltäkin  myönteistä palautetta. Tässä arvostelu kokonaisuudessaan :

ISOLLA LÄMMÖLLÄ JA ORKESTERILLA

Suomalaisen viihdemusiikin legenda Tapani Kansa esiintyy lähiaikoina maakunnassa ahkerasti. Etukäteistunnelmiin voi päästä laulajan uudella levyllä ” Särkyneen toiveen katu ” vaikka Satakunnassa hän esittääkin perinteisempää musiikkia.

Levyllä Kansa on ottanut rohkean askeleen tulkitsemalla käännöskappaleita Yhdysvaltalaisen laulajan Nat King Colen (1919-1965) tuotannosta. Colen pehmeän notkeasta äänestä ei ensimmäisenä tule mieleen Tapani Kansa, mutta niin vain Kansa luonaa lämmöllään ja karismallaan laulut näköisekseen.

Pedro Hietasen tuottamalla albumilla taustoja soittaa eturivin suomalaismuusikoista ja Tallinnan sinfoniaorketerista koostuva  38 jäseninen viihdeorkesteri, ja tunnelma on samalla iso ja intiimi.

Kappaleet uuteen uskoon sovittanut Arttu Takalo on tehnyt hienoa työtä. Hän on uskaltanuttehdä monisäikeisiä sovituksia, joissa maestro Kansa on soitin muiden joukossa. Sovituksellista loistokkuutta kuulee esimerkiksi jousisoittimet edellä kulkevassa Besame Muchossa sekä upean herkässä ja samalla mahtipontisessa Lonnonlapsessa.

Vaikka Tapani Kansan levy on tehty ammattitaidolla ja vaivalla, siitä  puuttuu lopullisen täydellinen WOW-elementti. Se johtuu siitä, että kappaleet on valittu hieman liian varmanpäälle.

Kappaleita kuten ”Tulisuudelma”, ” Kuolleet lehdet” ja ”Perfidia” ei tosin Suomessa mielletä Colen lauluiksi, mutta ovat muuten hyvin tuttuja. Suuri orkesterikaan ei täysin poista tuttuuden ongelmaa, sillä nämä ikivihreät tehtiin alkujaankin isojen viihdeorkesterien kulta-aikana.
Siksi Levyn päättävä, herkästi laulettu ” Satakieli Esplanadin puistossa ” (ANightingale Sang in Barkley Square ) nousee levyn huippukohtiin, Kansa kun lienee kappaleen ensiesittäjä Suomessa.

 

28.11 2013

Uuden upean levysi lauluja  olen kuunnellut tiuhaa tahtia. Se on levy joka todella kestää kuuntelua. Joka kerta tuntuu ,että löytää niistä lauluista jonkun uuden hienon yksityiskohdan . Upeasti soi  äänesi ja iso orkesteri. Laulusi on nautinnollista kuultavaa. Olet varttuneemmalla iällä saanut ääneesi ja tulkintoihisi saanut lisää laaja-alaisuutta, ilmaisuvoimaista tunnetta ja sielukkuutta, syvyyttä, täyteläisyyttä. Niinhän sitä sanotaan ,että laulaja ei voi koskaan olla liian valmis ja täydellineen, vaan aina on varaa kehittyä. Harjoittelu ja treenaaminen on tuottanut kohdallasi hyvää tulosta.
Täällä paikallisessa lähilehdessä toimittaja antoi vuolaasti kiitosta uudesta albumistasi myös. Hän kehui , että  tämä levy ei ole massaan hukkuva tusinalevy. Korkealuokkainen taso välittyy niin Arttu Takalon tavanomaisuudesta poikkeavissa sovituksista, kuin Tapani Kansan  sykähdyttävistä tulkinnoista. Pitkäsoiton viimeisessä kappalleessa  ” Satakieli Esplanadin puistossa ” on tunnelmaa jonka aikana kuulija voi silmänsä sulkiessa kokea kävelevänsä  Vanhojen ikiaikaisten lehtipuiden katveessa illan hämyssä Satakielen taiturimaista laulua kuunnellen ”.  Anekdoottina mainittakoon ,että Satakielen laulutaito  kohenee iän myötä. Sen laulutaito monipuolistuu iäkkäämpänä ja on  monisävyisempää kuin nuoren Satakielen . Tässä suhteessa Tapani Kansaa voisi aivan oikeutetusti luonnehtia  ihmisrodun Satakieleksi.

ps.Olipahan sinusta tehty kiva haastattelu  tänään ilmestyneessä Seura-lehdessä. Täyttä asiaa siinä juttelit .
pps. Suosittelisin ,että menisit näyttämään polveasi jollekkin oikein pätevälle lääkärille.  Esim. Tuomo Karila Dextran urheilu ja tapaturmaklinikalla Helsingissä osaa hommansa . Tiedän kokemuksesta, koska hän operoi kivuliaan nivelrikkoisen polveni  niin hyvään kuntoon ,ettei se enää juurikaan vaivaa mitenkään. Voihan sitä rahansa turhempankin laittaa  kun omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa .
28.11 2013

Hyvä juttu sinusta uudessa Seurassa.  Sulla on kyllä nuorekas olemus, kuten jutussa toimittaja kirjoittikin. Se on vaan harmi ,että se sun polves vihottelee. Toivottavasti se tulisi parempaan kuntoon. Mun isän polvessa ja myös olkapäässä on jotain kulumaa/nivelrikkoa tms. ja se käyttää niihin sellaista Magnesium kipusuihketta. Sitä myydään ainakin luonteistuotekaupoissa  vähän yli 20 euron hintaan ja ainakin isän polvi-ja olkapääkipuihin se suihke on auttanut hyvin. Jossain käyttötesteissähän sitä on myös kiitelty ja todettu tehokkaaksi monien käyttäjien toimesta, joten ei  se varmaan  ihan huuhaa-ainetta ole. Kannatta ainakin kokeilla.

Olen tosi iloinen siitä kun jutun lopussa luki ,että et ole edes suunnitellut eläkkeellee jäämistä lauluhommista. Se on tosi hyvä juttu ettet ole ! Äläkä vaan vielä moneen vuoteen sellasta edes suunnittelekkaan.  Ei noin hyvää miesartistia kevyessämusiikissa ole Suomessa toista kun sä olet. Sulla mahtavan hyvä ääni ja hurjasti karismaa . Särmää, ytyä ja monipuolisuutta löytyy. Osaat yleisön viihdyttämisen ja elämysten tuottamisen. Koskaan ei  sun keikoilla ole tarvinnut pitkästymistä eikä tylsistymistä kokea. Päinvastoin aika on tuntuu menevän aina vähän liiankin nopsaan sun esiintymistä seuratessa.
Sun keikoila ole käynyt  jo monasti, mutta jos lopettaisit laulamisen niin eipä jäisi ketään kotimaista miesartistia jota viitsisin ainakaan useammin kuin kerran käydä keikoilla kuuntelemassa . Olen aika  monia tunnettuja miesartistejamme livenä nähnyt ensimmäisen ja samalla viimeisen kerran. Kun ei  niissä vaan ole mitään sellaista mikä kolahtais ja houkuttelis toistekkin keikalle niin ei ole. . Kyllä artistissa pitäis olla vähän jotain sellaista osaamista ja omaperäisyyttä mikä vetoaa ja sulla sitä on. Artistin ikä on mulle se toisarvoinen juttu. Tärkeintä on se laulajan ammattitaito, se  että esitettävä musa on hyvää ja  että laulajassa on jotain hohtoa   ).
Nykyiset miesartistit sua lukuunottamatta ( noh, Jari Sillanpää nyt on ehkä toinen poikkeus ) ovat niin persoonattomia ja ykstoikkoisia. Ja jos niissä sattuis vähän jotain persoonallisuutta olemaankin, niin sitten niitten laulutaito ei ole kovinkaan kummonen.
Jollain saattaa pari hyvää biisiä olla, mutta siihen se sitten jääkin. Sitten ne alkaa toistaa itseään joka levyllä. Kun on yhden biisin kuullut on kuullut ne kaikki. Esimerkkejä voisin antaa vaikka miten monta, mutten viitsi nimiä mainita.

Oikein hyviä vointeja, voimia ja terveyttä sulle. Tunnelmallisia tulossa olevia joulukonsertteja, rauhaisaa joulua ja iloista ja onnellista  vuotta 2014 !

T:Anniina

 

27.11 2013

Kiitokset  Joulumielelle konsertin ylväistä ja kauniista tulkinnoistasi. Konsertti oli lämminhenkinen ja tunnelmallinen tilaisuus . Monta hienoa  ja erityylistä esitystä kuultiin, mutta  sinun tulkintasi oli jotain aivan erityistä. Se sykähdytti sydänjuuria myöden !

Ihanaa joulunaikaa sinulle Tapani !

 

25.11 2013

Lueskelin tässä hastatteluasi MTV3:n sivuilta. Oli hienoa että sait toiveesi
toteutettua unelmiesi levystä, ja varmasti myös monet kuulijat ovat
haaveilleet, että tekisit isolla orkesterilla levyn, jossa laulat vanhoja
upeita klassikoita. Myös  minulle tuo levysi on toiveiden täyttymys. Ajankohta
sille oli nyt otollinen. Jälki on mykistävän  kypsää ja komeaa. Topi
Sorsakosken viimeiseksi jäneellä leyllä liikuttiin myös ison orkesterin
säestyksellä tuttujen klassikoiden jälljillä ( tekijätiimikin oli  sama kuin
sinun levylläsi ) , mutta vaikka  levy oli ihan hieno , ei se yllä  siihen
tasoon mitä Särkyneen toiven katu levysi on.
Arttu Takalo on  toki onnistunut sovitustyössään erittäin hyvin, mutta ilman
sinun tulkintojasi albumilta jäisi uupumaan se  niinsanottu kruununjalokivi.
Sinulla tuntuu olevan motivaatiota ja intohimoa laulamiseen ja mikä ettei olisi
kun ääni soi noin upeesti . Joten  tämä levy ei varmastikkan jää
viimeiseksesi…. Eikä vielä sitä seuraavakaan levy.

Haastattelussa mainitsit ,että selkä-ja polvivaivan vuoksi olet joutunut
jättämään juoksuharrastuksesi. Samavika ”rahikaisella” ! Harrastin aikoinani
aktiivisesti juoksua ,mutta polveni ovat alkaneet  vihoitela niin ,ettei e enää
onnistu. En näe uoksuharrastuksesta luopumista kuitenkaan  mitenkään suurena
menetyksenä, vaikka se tehokasta kunnonkohotusta onkin ja pitkän juoksulenkin
jälkeen fiilis on loistava.
Juoksu ei  kuitenkaan ole pitemmänpäälle kovinkaan terve liikuntalaji. Juoksu
käy niin nivelten päälle, että  itse en ainakaan tiedä ketään yli 50-vuotiasta
paljon juoksua harrastanutta ihmistä, jolla ei jonkinlaisia polvi tai muita
jalkavikoja olisi.   Tuoreessa tutkimuksessa on myös todettu  ,että reipas
kävely on juoksua terveellisempää :

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulkomaat/tuore-tutkimus-kavely-terveellisempaa-kuin-juokseminen/1313767

Uinti ja soutelu jota  myös harrastat ovat todella hyviä, tehokkaita ja koko
kroppaa  voimistavia ja treenaavia lajeja. Soutuvenettä en omista, mutta
kotiin olen hommannut soutulaitteen jolla tulee treenattu lähes päivittäin.
Uintia harrastan myös, joskaan en  aivan noin isoihin  kilometrilukemiin
uintireissuillani yllä kuin sinä.  Uinti on varmaankin mitä mainioin laji
laulukunnon ylläpitämistä ajatellenkin, sillä eikös esim. Georg Ots harrastanut
uimista myös (hänhän ui nuorena kilpaakin ).
Toivottavasti saat polvesi ja selkäsi  niin hyvään kuntoon ,että myös hiihtely
talvella onnistuu. Sehän  on hyvä liikuntalaji myös, koska ei rasita niveliä
kuten juoksu ja kuormittaa kehoa tasaisesti.

Tev. Ile

25.11 2013

Lauantaina 23.11 oli Raumalla Kivikylä areenalla Pikkujoulufestit, jonne menin suurin odotuksin. Odotin hyvää iltaa, mutta saatiinkin loistava ilta ! Kiitos  sinulle Tapsa kun teit tapahtumasta ikimuistoisen. Olet aivan MAHTAVA laulaja !  Vaikket mikään ihan kloppi enää olekkaan, niin ainakaan lavalla sinua ei tunnu ikä painavan.  Olet vetreän ja valloittavan oloinen tyyppi ja lauluäänesi on mielettömän hieno !
Osaat olla todella luontevan ja rennon oloinen lavalla vaikka kaikki ihmiset katsoa möllöttävät . Esiintymisesi ja laulamisesi on niin  vaivattoman näköistä ja kuuloista.  Joku laulaja ( en muista kuka ) sanoi kerran ,että mitä helpomman näköiseltä se esiintyminen  näyttää/kuulostaa yleisölle sitä enemmän artisti on sen eteen on oikeasti   tehnyt työtä. Jos pitää paikkansa tuo niin sinä et ainakaan itseäsi säästele.

Sinulta ilmestyi taannoin uusi levykin : Särkyneen toiveen katu. Se on hyvä levy. Aluksi ne sovitukset kuulostivat vähän omituisilta ja vähän vierastin niitä jazzvaikutteita, mutta nyt  pikkuhiljaa niihin on korvat tottuneet ja ne on oikeastaan todella hienoja monine vaihtelevine yksityiskohtineen.  Komeat tulkintasi säväytti sensijaan heti ensikuulemalta.  Pystyisit varmaan laulamaan noita lauluja monellakin eri tyylillä, mutta näissä tulkinnoissasi olet  hienosti onnistunut tavoittamaan  lämmintä Nat King Cole henkeä ja fiilistä.
Olet loistava levylaulaja, mutta aivan fantastinen livelaulaja, joten olen tosi iloinen kun netistä luin haastatteluasi jossa  kerroit, että ensi syksynä lähdet konserttikiertueelle, jossa mm.  uuden albumisi lauluja esität  ison orkesterin kera ! :D   MAHTAVUUTTA!   Miten sitä malttaakaan, kun joutuu melkein vuoden  vielä odottamaan. No, niinhän sitä sanotaan, että hyvää ei odota koskaan liian kauaa.

T: Mira S.

 

24.11 2013

UPEETAAH !…Pitkästä aikaa vilasin Youtubista ohjelmia ja on tullut
paljon lisää esityksiä/ haastatteluja mitä en ole nähnytkään kuin nyt sieltä !

ON TOSI HIENOA KATSELLA NIITÄ !
JA KIITOS LAITTAJILLE JOTKA LAITTAVAT !

 

24.11 2013

Kiitos tuhannesti Tapsa  valloittavan ihanasta keikastasi Kivikylä Areenan pikkujoulupippaloissa eilen.  Siinä oli sähköä ilmassa kuin astuit lavalle. Upeasti otit tilan haltuun  ja karismasi valaisi lavan. Sinusta sitä karismaa ja valovoimaa ei todellakaan tarvitse suurennuslasilla ja kissojen ja koirien kanssa etsiä.  Tunnelma oli korkealla  laulaessasi  mukaansatempaavia ja kauniita, tuttuja lauluja loistavalla vireellä ja latauksella. (Siinä nostalgiset muistotkin heräsivät )Kerrassaan H-U-R-M-A-A-V-A-A kuunneltava…  Ja katseltavaa  :-) Äänesi soi  NIIIIIN komeesti ja  charmi puree ! Hyvälle bändillesi myös  halaukset ja kiitokset.

T. Ikifani Länsirannikolta

 

 

24.11 2013

Hei!
Olen etsinyt kyseistä Päivä jolloin rakastat -levyä jo jonkin aikaa, mutta mistään ei ole löytynyt, eikä sitä ole ilmeisesti mahdollista tilatakaan mistään. Osaatteko sanoa mitään kauppaa mistä kyseisen levyn saisi, esimerkikse Helsingin suunnilta! Toivottavasti vastaatte viestiin.

Terv. Heli, joka haluaa ostaa isoisälleen mahtavan syntymäpäivälahjan!

Tapani vastaa:

Valitettavasti levyä ei nyt ole saatavana, vain satunnaisesti jostain levykaupasta voi löytyä. Levyä kysytään koko ajan ja ensi syksynä siitä otetaan uusi painos.

 

23.11 2013

MTV3:n viihdesivuilla oli  hyvä haastattelusi. On  hienoa että olet  voinut toteuttaa suuren toiveesi mieleisestäsi levystä. Vähintään yhtä iso ilo sen toteutuminen on meille kuuntelijoillesi, sillä tuo  levy on upean laulun ja musiikin juhlaa.  Haastattelussa totesit, että rima on korkealla, mutta se pysyy kannattamilla. Minä sanoisin , että  rima ylittyy niin että  ilmaa jää vielä väliinkin reippaasti.
Youtubesta kuuntelin levysi innoittamana  Nat King Colen esityksiä. Nat King Cole on maailmankuulu, upea ja arvostettu laulaja, mutta kyllä  sinä kestät vertailun  häneenkin. Jos suoraan sanon, niin  sinun esityksesi niistä lauluista kuulostaa komeammilta ja sävähdyttävimmiltä.
Levysi sovitukset isolle orkesterille ovat  kiintoisia ja hyvällä tyylitajulla tehtyjä.  Noin ison orkesterin sointimaailmaan voi äkkiä myös solistin ääni hukkua, mutta siitä ei ole pelkoa sinun kohdallasi. Vahvasointinen äänesi kantaa vakuuttavasti eikä huku musiikin melskeisiin. Mitään hentoäänistä piipittäjää ei monilukuisen  sinfoniaorkesterin solistiksi olisi  voinut kaavaillakkaan.

Maikkarin haastattelussa totesit , että ikä tuo haastetta korkean tason ylläpitämisessä laulamisessa. Sinulla taso laulamisessa on säilynyt tasaisen korkeana. Noh,  tuli sinulta tässä  muutama vuosi sitten Kulkumies- niminen levy josta en niin pitänyt. Siinä oli kyllä  2-3 hyvää biisiä, mutta muutoin se ei oikein iskenyt. Jotenkin laulut oli vähän liian pliisuja .  Tulkintataitosi ei päässyt niissä parhaalla tavalla esiin vaan yleisvaikutelma jäi vaisuksi verrattuna moniin muihin levyihisi.  Kuten sitä edeltäneeseen loistavaan Tapsa ja Rautavaara- albumiin.  ” Kulkumies”- levyä seuranneessa ” Rakkautemme kuolema ”-  albumissa onkin jo paljon enemmän ytyä ja mieleenjäävää tulkintaa. Tämä tuorein albumisi ” Särkyneen toiveen katu ” taas lukeutuu ehdottomasti  tähänastisen urasi parhaimpiin. Suunta on siis taas nouseva pienoisen  notkahduksen jälkeen.  Kiintoisaa mihin seuraavalla levylläsi ollenkaan yllätkään :)

 

23.11 2013

Hei Tapani haluaisin kiittää sinua, sekä pianistiasi Kankaanpään kirkossa olleesta konsertistanne viime kuun lopulla. Se oli taivaallisen upea elämys ! Mies ja ääni on täydessä tikissä ja se ilahdutti . Odotan  jo malttamattomana Kokemäen kirkon joulukonserttiasi, joka on joulukuun puolessavälissä. Sinun tulkintasi joululauluista pitää sisällään joulun juhlavaa taikaa sen lämmintä henkeä ja lumoavaa tunnelmaa. Tulkintasi perinteisistä joululauluista ovat yhtäaikaa sekä uljaan komeaa että kaunista ja herkkää kuultavaa ( Suosikkejani  laulamistasi joululauluista on mm. Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna,  Me käymme joulun viettohon, Tuikkikaa oi jouluntähtöset, Oi jouluyö, Heinillä härkien kaukalon, Mökit nukkuu lumiset, Sydämeeni joulun teen sekä Koen uudelleen entisen joulun.)

Uusi levysi on hieno !  Vahvaa ja vaikuttavaa tulkintaa  upealla  ja soinnukkaalla äänellä  esitettynä. Ihastuksen kylmät väreet kulkee läpi kropan kun niitä tulkintoja kuuntelee.  Sovitukset ovat taattua Arttu Takaloa, siis monivivahteista ja persoonallista sointimaailmaa. Hienosti on vanhoihin lauluihin saatu tuoretta ja rohkeaa otetta pilaamatta niitä millään mauttomilla ja tyyliin sopimattomilla  kikkailuilla.  Upeaa, edukseen erottuvaa laatumusiikkia jälkipolvillekkin kuunneltavaksi tarjoilee tämä albumi ! Jäin vaan miettimään miten mahtavalta tämä kokonaisuus kuulostaisi ns. ”luonnossa”. eli paikanpäällä konsertissa koettuna. Niin hyvin kuin tällä levyllä laulatkin, niin se ei vedä vertoja sille miltä kuulostat livenä.

Erittäin mukavaa oli kotisivuiltasi lukea ,että mielessäsi jo suunnittelet jo seuraavaa albumiasi. Niin pitää ollakkin !  Eteenpäin on menevän mieli . Tietysti itse valitset mitä laulat, mutta Iltalehdestä luin haastattelusi, jossa kerroit myös siitä ,että suunnitelmissa olisi levyttää Toni Edelmanin sävellyksiä.   Mm. juuri  niistä   ihanista lauluistahan saimme tuolla Kankaanpään kirkon konsertissasikin sydämet sulattavina tulkintoinasi  nauttia . Toivon hartaimmin ,että jonain armaana päivänä todella niitä myös levylle laulat.

Iltalehden jutuissa kerroit myös siirtyneesi kasvisruokavalioon jo muutama vuosi sitten. Olipas se iloinen uutinen!  Olen ollut vegetaristi jo  reilut kymmenen vuotta ja omasta kokemuksestani voin voin sanoa ,että olet tehnyt positiivisen ratkaisun niin  terveydellisiä, kuin  eettisiäkin näkökohtia ajatellen.  ( Lihatuotannon eläinten kohtelusta joutuu vähänväliä lukemaan ja näkemään järkyttäviä kuvia ja uutisia. )
Kasvisruokavaliossa on vaan muistettava huolehtia mm.   riittävästä vitamiinien saannista ja siitä ettei  tule anemiaa.

Jossain haastattelussa vuosia sitten kerroit tupakkia polttavasi. Tuskin kuitenkaan poltat paljoakaan ,sillä kun lauluasi kuuntelee, niin sinun ei kyllä uskoisi tupakkia polttavan, niin täysin palkein laulusi soi.)
En tiedä oletko tupakoinnin lopettanut , mutta jos et ole niin suosittelisin sitäkin. Topi Sorsakosken kohtalo  kummittelee vielä mielessäni . Hänhän oli  kova  polttamaan tupakkia ja se ehkäpä koitui lopulta hänen kohtalokseen.
Mieheni on sinua neljä vuotta vanhempi ja hän lopetti tupakoinnin kokonaan kolme vuotta sitten. Hän tupakoi sitä ennen askin päivässä yli  neljänkymmenen vuoden ajan.  Nyttemmin hän on ollut todella tyytyväinen tupakoinnin lopettamiseensa. Fyysinen kunto on petraantunut selvästi . Kertoi ettei enää hengästy ja väsy  yhtä helposti ja henkikin kulkee paremmin.

Tälläistä kiitosta ja kukkahattutätimäistä  paasaamista tälläkertaa ;)

Voi hyvin ja laulu  riemulla soikoon !

T: Fanitar

 

 

23.11 2013

Turun Sanomien nettisivuilla oli  uudesta levystäsi pieni arvostelu

” Tapani Kansa: Särkyneen toiveen katu (Sony)
Ylelle juuri suorat sävelet tuupannut iskelmähistoriamme ikoneihin kuuluva
Tapani Kansa on tehnyt vanhoista covereista huikean albumin. Pedro Hietasen
tuottaman ja Arttu Takalon sovittaman albumin mahtavasta äänipohjasta vastaa
Tallinnan sinfoniaorkesteri. Samalla porukalla toteutettiin pari vuotta sitten
Topi Sorsakosken viimeiseksi jäänyt albumi Sininen sävel.

Vaikka eletyt vuodet kuuluvatkin Kansan äänessä lievänä haurautena, on hänessä
edelleen esimerkkiä tämän ajan uusille iskelmälaulajille. Laulamisen lisäksi
Kansa tunnetaan myös hyvänä sanoittajana. Tällekin albumille hän on suomentanut
neljä biisiä (When I Fall In Love, Ramblin Rose, Perfidia ja Nightingale Song
In Berkley Square).

Tämän albumin hienous on  myös  ehdottomasti nautittavalla tavalla soivassa
suuressa viihdeorkesterissa. Huikea on esimerkiksi sovitus ikivihreässä Besame
Muchossa. Täydellinen sovitus löytyy myös juuri Kansan suomentamasta laulusta
Silloin saat mun sydämein (When I Fall In Love). Aijaijai, miten soikin
Tulisuudelma! Ja Kuolleet lehdet!

Kovinkaan moni suomalainen iskelmälaulaja ei ole omimmillaan näin suuren
orkesterin kanssa. Kansa on, ja siitä hänelle hyvin ansaittu hatunnosto. ”

Niin. Paljolti ihan  ok. asiaa, mutta tuota en kyllä allekirjoita , että
äänessäsi olisi  EDES  sitä lievääkään haurautta.  Myös keikoilasi sinua
viimevuosinakin  useita kertoja kuulleenna (myös kirkkokonserteissa )  en ole
laulustasi haurautta onnistunut löytämään.  Seikka minkä  sitävastoin mm. tästä
uuden levysi tulkinnoistasi kuulee  on se , että  iän  myötä olet saanut äänesi
sointiin  vielä lisää sävyjä, syvyyttä, sielukkuutta  ja vivahteita. Laulat
laajalla skaalalla, tunteella ja komeasti.  Sinulla riittää upeita äänivaroja,
mutta maltat ja osaat laulaa myös hyvin kauniisti herkkäsävyisellä soundilla
laulun  kulloisenkin  tunnelman mukaan.   Se on hyvin antavaa ja nautittavaa
kuultavaa.
Tällä uudella levylläsi on pitkälti  samaa fiilistä kuin ”Päivä jolloin
rakastat ” tango-albumillasi vuosikymmenen vaihteessa.  Iso orkesteri akustisin
soittimin ja vahvat, syvästi tunnelmassa elävät tulkintasi aikaansaavat sen
vaikutelman.

Tulipa vaan mieleeni ,että jollain tulevalla albumillasi ja/tai  konsertissasi
olisi  hienoa kuulla sinun tulkintasi mm. sellaisista lauluista  Hallelujah (
Leonard Cohen ) ja You  rise my up (eli suom. Kuin taivaisiin ). Noista
lauluista on kuultu monenmonta versiota ( joku voisi kutsua niitä jopa
loppuunkalutuiksi ”veisuiksi” ), mutta uskon että sinun tulkintasi saisi nuokin
laulut nousemaan sellaisiin sfääreihin, mitä ei ole ennen kuultu eikä koettu.

T:Risto

 

22.11 2013

Hei vaan
Käyn harvoin netissä sivuillasi. Nyt kuitenkin yönhiljaisuudessa kun tuotanto takkuilee, aikain kuluksi kävin.
Olen monen muun lailla samaa mieltä siitä, että olet tehnyt hienon uuden levyn. Pidän edelleen äänestäsi ja tavastasi tulkita esittämääsi musiikkia. Hankinko levyn itselleni – jää nähtäväksi.
Luin myös kannanottosi ylelle tehtyyn haastatteluun. Asiaa.. monelta kohdin. Itse olen nimennyt nuo Idolssit ja Uudenmusiikin kilpailut ym. n.s kertakäyttö musiikin foorumiksi. Tosin yrittänyttä ei laiteta, jos haluaa yrittää niin se heille sallittakoon. Mutta tuo RSO:N ym.siirtymisen viihdemusiikin puolelle, voikin olla vaikeampi rasti. Taitaa orkestereita vaivata vielä se tauti josta mm.Helismaa kärsi. Taitavat pitää vieläkin jotkut tahot viihdemusiikkia  Rillumarei kulttuurina.Jos tuo haastattelu on sama missä arvostelit mestari Olavi Virtaa niin senkin allekirjoitan. Eihän häneltä soiteta kun niitä hänen tekemiään helmiä. Siitä otin vähän ”hernettä” nenään kun sanoit työläistaustan olleen este. Ehkä se sulki silloin joitain ovia. Olet kuitenkin tehnyt ties kuinka monta vuotta samaa duunia meidän musiikin- kuuntelijoiden iloksi. Menestystä edelleen.
Hyvää Joulun odotusta ja ainakin samanlaista Uuttavuotta. Terveisiä koko tiimille.
Toivottaa Anri Mäkynen

p.s vielä kotvanen tehtaalla ja sitten vuorovapaille.

 

20.11 2013

Uusi levy on hyvä ja tervetullut. Verrattuna aiempiin minua kiusaa joissakin kappaleissa se, ettei sanoista saa kunnolla selvää, vaan musiikki ”vyöryy” laulajan ja sanojen päälle.  Toivottavasti tähän kiinnitätte vastaisuudessa huomiota.

Terv nimim. Kansan kuuntelija jo Delilahin ajoilta (jossa levyssä sanoista saa hyvin selvää)

 

20.11 2013

Heippa vaan Tapsa !  Hyvä uusi kirjoitus jälleen kotisivuillasi. Tosi hienosti kuvasit sitä miten innolla mutta samalla hellävaraisesti laulajan tulisi osata tulkintaansa heittäytyä.  Harvalta se onnistuu, mutta sinä olet siinä verraton taituri alallasi. Kun nyt  näitä uuden levysi lauluja kuuntelee, niin  niistä  oikein  selkeesti välittyy sellainen tunne ja tunnelma ,että elät koko sielullasi  ja sydämelläsi niissä tulkinnoissasi mukana. Tämä koko levy on paitsi loistava kunnianosoitus Nat King Colelle, niin myös kunnianosoitus ihan oikealla, aidolle ja melodiselle kunnon MUSIIKILLE ! Sinun laulajanlaatusi erottuu edukseen massasta ja se  osaamisesi ja laulutaitosi tulee hienosti  esiin näissä lauluääntä ja tulkintaitoa vaativissa kappaleissa. Tämä levy ei sisällä mitään  ärsyttävää yksitoikkoista jumputusta , eikä mitään musiikin tahdissa puhumista tyyliin Cheek tms. )Virtuoosimaisuutta tällä levyllä riittää sekä lauluosuuksissa , että orkesterisovituksissa jotka todella tekevät musiikista rikkaan ja elävän kuuloista.

Kannustan ja tuen sinunlaistasi oikean ÄÄNEN ja KARISMAN omaavaa LAULAJAA sitä suuremmalla arvostuksella kuta enemmän ohjelmatoimistot tms. pukkaavat markkinoille erillaisista laulukisoista yms. niinsanottuja ” laulajia ”,  joilla karismaa ja persoonallisuutta on sardiinipurkin verran ja laulaminen on  karaokekuppila-tasoa.

Siispä paljon onnellisia ja hienoja vuosia lisää urallesi. Jatka hyväksi havaitulla linjallasi ja laula lauluja jotka ovat lähellä sydäntäsi . Lopuksi esittäisin toivomuksen: Toivottavasti jossainvaiheessa tekisit levyn yhdessä RNO:n eli Riku Niemen orkesterin kanssa. Myös  teidän yhteinen konsertti-tai konserttikiertue olisi mahtava homma.

-Marika-

 

20.11 2013

Kiitos Tapsa ihanista sanoistasi kotisivuilla. Kauniisti kiitit monia tahoja. Se osoittaa sen , että kultaisen äänen lisäksi sinulla on myös kultainen sydän. Joku artisti voisi ottaa noin upeasta levystä kunnian yksin itselleen, mutta oikea mestari on se joka osaa antaa tunnustusta ja kiitosta  myös muille jotka sitä olivat työstämässä. Juuri niin kuten sinä teit.

On suuri ilo, onni  ja kunnia että saa nähdä ja kuulla sinua keikoilla. Lumoutua niistä upeista  musiikikielämyksistä joita lauluinesi annat  niin levyillä, kuin livenä.
Hienoja lauluja varmasti  riittää ammennettavaksesi vielä vaikka miten paljon. Laulajantaipaleesi jatkukoon vielä pitkään. Siispä  hyvää vointia, onnea ja lauluniloa  !
T: Sari

19.11 2013

Parhaista aineksista syntyy herkullinen soppa . Näin siis ruoanlaitossa. Vähän sama homma on  ”Särkyneen toiveen katu”- albumissasi . Kun parhaat A-luokan ammattilaiset , joilla on samat visiot yhdistävät osaamisensa , niin priimaahan siitä valmistuu.  Loistavalta kuulostaa sovitukset , orkestroinnit ja tulkintasi tuolla levyllä. Laatu on tasaisen korkealla läpi koko levyn . SATAKIELI ESPLANADINPUISTOSSSA on  upea löytö tälle levylle ! Aivan ihana laulu . Ihme ettei sitä aiemin oltu suomeksi laulettu . Ilmiömäisen hienosti senkin tulkitset . Olen kuullut laulun useasti erillaisena  ulkomaalaisena versiona ja tämä esityksesi menee kyllä aivan  sinne kärkeen .

Olet miesartistiemme ykkönen ! Sen voi valehtelematta todeta. Toivon että sinulta saadaan vielä useampikin levyllinen lauluja .  Laulettavaahan riittäisi . Vielä on iso  joukko hienoja klassikkobiisejä  upeita tulkintojasi vailla .  Myös aivan uusia , sinulle vasiten tehtyjä lauluja sisältävä levy oli suurenmoinen juttu .
Ja  tulipa tuossa  äkkiseltään mieleeni myös muutama hieno ulkolainen biisi jotka toivoisin sinun jonain päivänä vaikkapa levyllekkin laulavan. Tietääkseni näitä ei ole vielä aikaisemmin suomeksi levytetty :

- VIVO PER LEI ( Andrea Bocelli laulaa tämän laulun  jonkun naisartistin kanssa. Ajattelin että tämä olisi upea biisi kuulla sinun ja vaikka Anna Eriksonin laulamana.

-LA VOCE DEL SILENZIO/ THE VOICE OF SILENCE ( Andrea Bocellia tämäkin . Myös sopisi sinun äänellesi ja tulkintakyvyilesi erinomaisesti )

-MELODRAMMA ( Bocellia jälleen. Hieno melodinen biisi, kuin sinulle tehty )

- HOW COULD I EVER FORGET YOU ( Hieno, herkkä balladi . Tämän kuulin Youtubesta Helmut Lotin laulamana.  Biisi sopisi laulettavaksesi kuin nappi takkiin )

- LAS MANANITAS ( Kiva lattaribiisi )

-FLY ME TO THE MOON

-FULL SPEED AHEAD

-HOW I WISH

- LÁMOUR EST UN OISEAU REBELLE ( Oopperasta ” Carmen ”. Tämän toivoisin sinun laulavan  erityisesti jossain konsertissasi. Olisi varmasti mahtava esitys.)

Yst.terv. Outi

 

19.11 2013

Tulkintasi ” Särkyneen toiveen katu”- albumilla ovat erittäin hienon vaikutuksen tekeviä.  Osaat  fraseerata  kauniisti . Äänen hallintasi on erinomaista ja taiteellinen tulkintasi huippuunsa viritettyä ja tunnetta tihkuvaa.
Levyn sovitukset ovat upeita, mutta nekin voi pilata  jos solisti on  tulkinnoissaan aivan ”kuutamolla ”. Siitä ei kuitenkaan ole pelkoa kohdallasi, vaan  kykysi eläytyä  musiikin tunnelmiin ja laulujen lyriikkaan on aivan poikkeuksellinen.

On seuraavalla levylläsi sitten jazz-balladeja tai/ja jotain muuta, niin  sellaisen toivomuksen  esittäisin , että  tulkitset laulut sillä samalla väkevällä intensiteetillä ja antaumuksella kuin tällä hiljattain julkaistulla levylläsi.

T: A.T  Lahdesta

 

18.11 2013

Niin nätisti olet kirjoittanut viimeisimmät terveisesi sivuillesi. Ihanasti  hienon  mielikuvan avulla se kun kerroit laulujen tulkitsemisesta.  Oma suosikkini myöskin tuolla levyllä on se levyn viimeinen biisi, eli ” Satakieli Esplanadin puistossa ”. Upea laulu, joka ei olisi voinut parempaa  laulajaa ensimmäiseksi suomalaiseksi esittäjäkseen saada. Kauniit sanat olet siihen suomentanut ja tulkintasi on aivan täydellinen. ”Särkyneen toiveen katu- albumisi on muutoinkin aivan  mykistävän hyvä levy. Kiitos kun olet antanut taas  uutta ja ennenkokematttoman hienoa kuultavaa.
Olipa todellinen luojanlykky ,että levy-yhtiön pomot eivät torpanneet ky. albumin toteuttamista. Lämmin kiitos siis heille kun olivat suosiollisia levyä kohtaan. Levyn ideoinnista yms. sydämelliset kiitokset  puuhamies Pedrolle ! Lumoavan komeista sovituksista kiitokset Arttu Takalolle. Toivottavasti tulevilla albumeillasikin kuullaan Artun sovituksia lisää.   Tulisuudelma tango alkuintro oli muuten aika jännä, kun  siitä tuli vähän James Bond elokuvan tunnelma mieleen.

Minulla ei ole kovin laaja musiikkimaku. Rappi, blues,soul, jazz, hevi, tecno ja hiphop-musiikki ei oikein iske makuuni.  Jazzista en tykkää kun  mielikuvani ja kokemukseni siitä on , että  se on sellaista, laahaavaa vonguttavaa musiikkia pianon pimputuksella tehostettuna. Mutta jos seuraavalla  albumillasi jotain jazzballadejakin on, niin tiedä vaikka musiikkimakuni laajenisi ja käsitykseni jazzista muuttuisi positiivisempaan suuntaan. Tarpeeksi  upealla ja melodisella sävellyksellä ja  sinun vahvalla ja tulkinnallasi sekin voisi olla mahdollista.

Onhan tuossa sinun  uusimmalla albumillasikin niitä jazz-vaikutteita, mutta ne on just tehty tyylillä.  Ei häiritse eikä ärsytä tälläistä jazzia ”inhoavaakaan ” musiikinkuuntelijaa. Ja kun ne biisit ei ole pelkkää jazzia, vaan niissä on sitä sellaista vanhan tanssimusiikin soljuvaa sointia, klassisenmusiikinkin sävyjä ja  sellaista omaleimaisuutta mitä ei oikein tälläinen ei mikään musiikkiammattilainen osaa  oikein sanoin kuvailla, mutta jotenkin niistä tulee mieleen jopa jotkut Ennio Morriconen sävellykset ja orkesteroinnit.

Lämmöllä, Soile

 

18.11 2013

MORJENSTA!
Sinulta se tuo laulaminen tuntuu sujuvan kuin vettä vaan, eikä kirjallisessailmaisussakaan ole moitteen sijaa. Hienosti olit kiitoksesi  tuntemuksesi  uusimman levysi teosta ilmaissut nettisivuillasi eilen.
Isänpäivälahjaksi sain uusimman albumisi ” Särkyneen toiveen katu ” ja voin taata , että se oli paras lahja vuosiin. Tälläistä musaa olen odottanut ja mielessäni toivonut ,että joku suomalainen artisti/muusikko tajuaisi ja osaisi tehdä.  Olen nimittäin ollut niin tympääntynyt yksipuoliseen jumputus musiikkiin jollaisia levyjä suomessa tehtaillaan tänäpäivänä melkein jokaisen artistin toimesta, kuin liukuhihnalta. Ei  ollut yllätys , että jos ja kun joltain artistilta saisi kuultavaksi vähän jotain kiintoisampaa ja jotain laadukkaampaa, kuin tuota  tylsää massamusiikkia, niin sellainen levy tulee herralta nimeltä T.Kansa !  Siis maamme parhaalta artistilta !
Upeaäänisenä artistina ja ainutlaatuisen taidokkaana  tulkitsijana saat levyllä kuultuihin  biiseihin vetovoimaa , tunnetta ja hohdokkuutta …. ja mahtavalta kuulostaa orkesterointikin. Akustisen, ison orkesterin sointimaailma on kyllä ihan eri sfääreissä kuin joku koneella tehty musiikki. Arttu Takalon sovitukset ovat todella komeita täynnä oivaltavuutta ja upeita yksityiskohtia.Tyyliä ja tunnelmaa tihkuva levy.

Kiitos itsellesi Tapani kun  olet jaksanut tinkimättömään  tyyliisi ja hyvällä työmoraalilla  tehdä  laulajantyötäsi. Vaikka läheskään aina se  ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja pieninä palasina on leipä maailmalta hankittava. Tämän maan artisteista olet viimeinen jonka soisin uransa lopettavan . Siispä kuten monet muutkin, niin toivon sinulle monia loistavia lauluvuosia lisää. Toivotan terveyttä ja että saat kokea runsaasti motivoivia, upeita, antoisia ja innostavia  hetkiä työssäsi. Niitä tuntemuksia me kuulijat saamme kokea laulujesi ja keikkojesi kautta.

Terveisin, Vesa M.

 

 

18.11 2013

Hei Tapani!

Tämän aamun keskisuomalaisessa oli uuden levysi arvosteluja ja se saikin komeasti 4 tähteä viidestä.
Lähetän arvostelun tämän sähköpostin liitteenä jos et sitä ole vaikka nähnyt.

Levyä en ole vielä ehtinyt käsiini saada, mutta suunnitelmissa on. Ihanaa että levytit vanhoja, upeita kappaleita.
Harmi että et joulukonsertoi / konsertoi Jyväskylän seudulla lähiaikoina, live-esiintymistäsi on jo ikävä.
Toivottavasti konserttikiertue on kuitenkin suunnitelmissa viimeistään ensi vuonna.

Oikein ihanaa syksyn jatkoa ja joulun odotusta J

Terveisin iki-fanisi

 

18.11 2013

Kylläpä olit eilen kirjoittanut kauniisti kotisivuillesi. Upeaa , että sinun upeille tulkinnoillesi ja Arttu Takalon  loistaville sovituksille ovat ihmiset osanneet antaa arvoa. Levyhän on aivan suurenmoinen. Jo sinun tulkintasi ovat niin maagisen upeita ja kun siihen vielä lisätään huumaavat orkesterisovitukset niin johan siitä syntyi aivan poikkeuksellisen hurmaava  levy. Siinä on jotain hypnoottista sillä kun levyn kappaleet on kuunnellut  läpi niin tekisi heti perään ryhtyä kuuntelemaan niitä uudelleen. Enpä ennen ole moista kokenut, vaikka musiikkia paljon ja suht´laajasti kuuntelenkin. Pedro Hietanen on myös ansainnut suurensuuret kiitokset tärkeästä ja hienosta työstään levyn hyväksi. Ja tietysti Sony Musicille myös kiitokset kun näin upean levyn tuottivat ja täten mahdollistivat sen meille kaikille kuultavaksi.
Hienoa ,että heitit jo haasteen suomalaisille musiikintekijöille seuraavaa uutta levyäsi ajatellen. Kuulun siihen,( ehkä valtaosaan ) suomalaisista jotka eivät niin valtavan innostuneita jazz-musiikista ole. Ennakkoluulottomasti kuitenkin pari Johanna Iivanaisen  jazz- albumia olen kuunnellut enkä  oikein niille jazz-kappaleilla lämmennyt, vaikka hänellä ihan kaunis ääni onkin. Kai se suuresti  riippuu  siitäkin miten ne biisit sävelletään ja sovitetaan. Oivaltavana esimerkkinähän mainitsitkin juuri Toivo Kärjen sävellykset. Jos hieman siihen malliin sävellettyjä jazz-vaikutteisia biisejä joku säveltäjä  osaa tehdä ( Arttu Takalossa ainakin olisi varmasti siihen ainesta ), niin kyllähän ehkäpä jo seuraavalle levyllesi mieluusti muutama jazz-balladikin  olisi ihan tervetullutta. Toivon kuitenkin että se ei olisi ihan pelkästään puhdas jazz-levy, vaan että mukana olisi muitakin upeita melodisia biisejä.

Jatka Tapsa samaan malliin tehden työtäsi luovasti ja monipuolisesti ja ideoi uutta. Rakastan musiikkia ja sinulle kuuluu siitä ERITTÄIN suuri ansio.
T:ikifani

 

18.11 2013

Moi,
Kiitos Tapani uudesta kommentistasi kotisivuillasi.  Se on hienosti kirjoitettu ja mieltä lämmitti sitä lukea. Hienoa , että olet saanut paljon positiivista palautetta uudesta levystäsi. Itsekkin kun olen tuota levyä kuunnellut, niin kyllä voi todeta ,että  niin sinä, Arttu Takalo, Pedro Hietanen, kaikki levyllä soittavat muusikot, tekniikan tyypit kuin  levy-yhtiökin olette kaikki kehut ja kiitokset ansainneetkin . Tällä uljaalla levyllä on  tunteenpaloa sekä musiikin sointia ja laulua jaloa. Myös albumin ulkoasu on upea. Tyylikkäs ja komea on levyn kansi, joten siitä kiitokset valokuvaajallekkin .

Kyllähän noin upeaa laulajaa ja taiteilijaa kannustaa ja tukee mielellään. Sinulla on  sellainen musiikillinen taitotaso ja potentiaali laulaen hallussasi , että paljon on teikäläisellä vielä annettaavaa  hyvää musiikkia rakastaville  kuulijoille. Olisi  hyvä  jos vaikka seuraavalla levylläsikin yhteistyösi Arttu Takalon ja myös Pedro Hietasen kanssa jatkuu .

 

17.11 2013

”Särkyneen toiveen kadulla”  suunta ylöspäin :-) Levy  on noussut pari pykälää
viime viikosta  myydyinpien levyjen Top50- listalla. Nyt jo  sijalla 13 !
JEPUJEE !!! :-D HYVÄ TAPSA !!!!! :-)

 

17.11 2013

Hei  Tapani !

Savon Sanomissa on uuden levysi arvostelu. Se saa  täysin ansaitut kehut :)
Tästä laadukkaasta levystä kelpaa kyllä kuulijoiden ja tekijöiden olla ylpeitä ja onnellisia !

http://www.savonsanomat.fi/viihde/levyt/tapani-kansa-sarkyneen-toiveen-katu/1716365

 

16.11 2013

Suurella innolla odotamme  Porin konserttiasi. Sali  tulee olevaan varmasti täynnä porukkaa :) Lippupalvelun sivujen mukaan ei enää paljoa tyhjiä paikkoja jäljellä. Toivottavasti siellä konsertissasi myytäisiin myös tätä uusinta levyäsi. Siellä myös  halukkaita ostajia riittää  arvatenkin pilvin pimein.
Tiedä sitten koostuuko konsertti omista hiteistäsi vuosien varrelta vai onko kenties ohjelmistossa mukana lauluja myös uudelta albumilta. Toivottavasti on, sillä ne ovat niin suurenmoista kuultavaa ( kuten toki lähes kaikki biisit mitä yleensäkin laulat ).
Toivotaan ,että ensivuoden aikana saataisiin sinulta jokin konserttikiertue, missä ainakin näitä uuden levyn biisejä muunmuassa laulaisit.  Tietysti myös tanssilavakeikoillasi olisi upeata kuulla mm. Särkyneen toiveen katu, Tulisuudelma, Kenties kenties, Luonnonlapsi, jne. )
Joulukonserttiisi suuntaamme joulukuussa ( tuossa suht´ lähellä yksi konserttisi sopivasti on  ! ) Niinpä siitä lämmin ja rauhaisa joulumieli herää ja vuosi saa parhaan mahdollisen, juhlavan ja tunnelmallisen musiikillisen huipennuksen .

PS. Automatkalla soitimme uutta levyäsi, niin Tulisuudelma  laulun aikana mieheni totesi ,että jos Tapsa osallistuisi tangomarkkinoille , niin voitto tulisi hälle ja kirkkaasti !  Eipä siihen ole vastaan väittämistä. Niin mahtavasti tangojakin osaat tulkita , että  ei parempaa ole.
Vaan etpä taida Tangomarkkinoille osallistua, kun sinulla on tuota  tunnettavuutta ja suosiota muutoinkin. Vaan kyllähän sinne viimevuosina ihan tuttujakin artisteja on osallistunut  ( Tapio Liinoja, Kyösti Mäkimattila , Janus Hanski, Bablo jne… ).

Parhain terveisin, Päivi ja Jaska

16.11 2013

Tapanin uusin albumi ”SÄRKYNEEN TOIVEEN KATU” on timanttia ! Sitä voisi kuunnella tuntitolkulla yhtäsoittoa ja niiden biisien viehätys vaan koko ajan lisääntyisi. Tapanin tulkinnat kuulostavat jumalaisen komeilta (kuten eräs radiotoimittajakin totesi) ja fantastinen on koko kokonaisuus Täytyy vaan toivoa ,että  tuosta herkusta päästäisiin nauttimaan myös konserttikiertueen merkeissä.

Mielessäni mm.  lukemattomatomat  upeat keikansa tältä ja aikaisemmilta vuosilta, uskomaton musiikillinen laaja-alaisuutensa,  hienot levytyksensä joista kruununa tämä tuorein, yms…  voin vain todeta Tapani on ehdoton ykkönen kun mietin näitä meidän  artistejamme kautta-aikain. Hän on kaikenaikaa onnistunut tekemään työtään korkealla profiililla ja kehittymään vielä entisestäänkin. Vanhemmiten on oppinut hallitsemaan ja käyttämään ääntään entistäkin paremmin, laajemmin ja sävykkäämmin. Ja ai sitä karismaa, mikä hänestä livenä huokuu. Oikein heikottaa kun sen aistii.  Se pieni pilke silmäkulmassa ja rentous, ilmeet, eleet,…mikä tuo sen käsin kosketeltavan tunnelman jota en keneenkään muun artistin keikalla ole koskaan tuntenut
Tapani on uskomaton. Joka ainoan esiintymisen Unkurinperän lavallakin hän vetää täysillä, ei koskaan sieltä mistä aita on matalin.

Tapsan ura on kestäny liki viisikymmentä vuotta. Se on kunnioitettavan  pitkä aika, ja ikä on tuonut nuoreen ”kukkopoikaan” nöyryyttä ja rakastettavuutta ja näillä ominaisuuksilla päästään ihmisten sydämiin ja pysytään siellä jatkossakin.  Kiitos Tapani kun olet olemassa ja meille upeine laulunlahjoinesi suot loistavia musiikillisia elämyksiä ja piristystä arkiseen aherrukseen.  Jatkukoon urasi vielä PIIIITTTKÄÄÄÄN.

T:Anja  –

 

12.11 2013

Kuuntelen juuri koneelta Tapanin uuden levyn biisejä. Särkyneen toiveen katu, Besame Mucho, Kenties, kenties, Silloin saat mun sydämein, Roosan tie, Tulisuudelma, Kuolleet lehdet, Luonnonlapsi, Perfidia ja Satakieli Esplanadin puistossa. Aivan ihania biisejä, jotka suorastaan sulavat komeaäänisen tulkin syleilyssä. Laulusta ja musiikista yhdessä välittyvä tunnelma säväyttää ihan ennenkokemattomalla tavalla.
Upea levy Suomen parhaalta miesartistilta !

MTV3:n  ohjelmatiedoissa luki , että ” Tapani Kansa- Suomi-viihteen elävä legenda”- dokumentti tulee 1.12.2013. Se kertoo tämän uuden levyn teosta. Eipä voisi joulukuu upeampaa aloitusta saada ! Mahtavaa , että kerrankin tulee telkkarista jotain katselemisen ja kuuntelemisen arvoista !

Toinen aivan loistava ohjelma joka Maikkarilta Joulukuussa tulee on ” Joulu mielelle ” TV-konsertti, jossa Tapsa  on mukana yhtenä artistina laulamassa joululauluja. Toivottavasti  vähintään kolme joululaulua saataisiin Tapsan esittämänä kuulla. Joululauluissa on ainutlaatuista hohtoa,  herkkyyttä ja sykähdyttävän juhlavaa tunnelmaa  juuri ja nimenomaan Tapsan tulkintoina.

T: Tiina R.

 

12.11 2013

Kuuntelin uuden äänitteesi ja nyt voi sanoa , että tämä on sellainen  levy jota sinulta on odotettu.  Tulkintasi pääsee laajasti ja moniulotteisesti esiin. Esimerkiksi Satakieli Esplanadin puistossa on herkullista taiturointia upealla äänellä. Yhtälailla säväytti muutkin biisit levyllä. Arttu Takalon sovituksissa on suurenmaailman tyyliä. Toivottavasti tästä kokonaisuudesta saadaan konserttikiertue ensivuonna.
Viime perjantain haastattelusi Iltalehdessä oli mainio. Siitä huokui sellaista henkeä , että lisää musiikillisia huippuhetkiä on urallesi luvassa.

 

12.11 2013

Onnittelut Tapsalle ! Särkyneen toiveen katu on hienosti Suomen myydyinpien levyjen listalla julkaisuviikollaan yltänyt 15. sijalle ! :D Mahtava juttu! Siitä onkin jo aikaa kun Tapsan levy on viimeksi listalla ollut… etenkään näin korkealla !

Fantastinen levy tuo Tapanin uusin albumi on. Suurenmoisen makoisia tulkintoja. Hienovireisen herkkää ja  järisyttävän vahvaa tunnelmaa. Kyllä tuollainen iso akustinen orkesteri kuulostaa myös niin upealta. Levyllä soi lumoavan rikas sointimaailma. Upeita yksityiskohtia ja nyansseja on niin Tapanin tulkinnoissa, kuin orkesterisovituksissakin. Tälläistä levyä kuunnellessa  mieli lepää  ja korvat nauttii.

Terveisin,
Taru

 

11.11 2013

 

Hei kaikki todella pitkään Tapani Kansaa fanittaneet mies- ja naisfanit! Tarvitsen apuanne kirjaprojektissani. Ottakaa yhteyttä marjo.mattila@pp.inet.fi, niin kerron enemmän.
Terveisin Marjo

 

11.11 2013

Hei Tapani,
kuuntelin juuri Iskelmä-Suomi ohjelman Areenalta.
Piti kiittää sinua, että et jäänyt ”sievistelevään” tulkintatapaan. Sanoit jotain sen suuntaista, että sitä sinulta oli joskus toivottu.

Sinun ansiosta tajusin aikoinaan argentiinalaisten tangojen upeuden.
Katsoin ohjelmasta innostuneena videon, jossa laulat ”Kenties, kenties”.
Muutut vain paremmaksi vuosien varrella.
Kaikkea hyvää, olet upea tulkitsija, minun korvaani Suomen paras mieslaulaja.

Vieläkö jostain löytää sen sinun argentiinalaistango cdsi? Olen hukannut vuosien saatossa omani ja ostaisin mielelläni uuden.
Ystävällisin terveisin,
Riitta Skytt

 

8.11 2013

Tänään Iltalehdessä oli ihana juttu sinusta. Siinä oli  vinhaa asiaa. Sitä oli kiva lukea.
Todella ihanaa on jos teet tulevaisuudessa levyn Toni Edelmanin säveltämistä Einari Vuorelan runoista. Kirkkkokonserteissasi olen  kuullut kun olet jotain  niistä laulanut  ja ne ovat kerrassaan lumoavia lauluja !

Näkemisiin ja kuulemisiin joulukonsertissasi Meilahden kirkossa :o ) !
( Kasvissyönti näyttää tuottaneen tuloksia. Olet hirmupaljon laihtunut. Iltalehdehden jutun yhteydessä oli  niin komea iso kuvakin . Tyylikäs MIES olet )
8.11 2013
Olipahan hyvä Tapanin haastattelu tänään  Iltalehdessä, ja vieläpä ison ja komean kuvan kera ! WAU ! =) Tapani on niin sutjakka poika nykyään. Kyllähän  terveellisellä kasvisruoalla ja liikunnalla saa kilot karisemaan. On miehen charmi ja karisma vahvistunut vuosien saatossa ja myös laulamisen osa-alueella on vaan Tapsa kehittynyt ja petraantunut.  Tokihan  Tapanilla aina on ollut se laulunlahja mitä parhaiten hallussaan , mutta kyllä se niin on kun tuota tuoreinta levyäkin nyt kuuntelee , niin onhan niissä tulkinnoissaan ja äänensä laajassa rikkaassa soinnissa  jotain  ihan extrasykähdyttävää.
Tapani Kansa on loistava taiteilija siinäkin mielessä , että hänellä on työssään mukana  aidosti sydämellään ja intohimolla.  Haastattelun viimeinen lause oli myös mieltäni hyvin ilahduttava. Se osoittaa , että kehittyäkseen laulajana ja taiteilija on katsottava eteenpäin ja ideoita ja suunniteltava uutta. Sitähän Tapsa on koko monipuolisen uransa ajan tehnytkin. Ei ole paikalleen jämähtänyt eikä kaavoihinsa kangistunut. Suunnitelmat  tehdä Toni Edelmannin säveltämien lauluista levy on mielenkiintoinen ja houkuttelevan herkulliselta vaikuttava idea. Toivon paljon idearikaita, antoisia ja upeita  vuosia lisää Tapanin loistavalle  laulu-uralle.

T:Mirelle

7.11 2013

Moikka sulle Tapsa !
Uusi levysi on mestariteos ! Ison orkesterin sointi ja sun tulkinnat natsaa niin hienosti yhteen. Jylhänkomea äänesi soi runsaana ja monivivahteisena  levyn klassikkobiiseissä.

Sitä piti vain kysymäni ,että onko mitään tieto siitä dokumenttista josta joskus loppukesästä nettisivuillasi mainitsit ? Onko sellaista  dokkaria tulossa nähtäväksi ja jos niin milloin  ja miltä TV-kanavalta ? Se olis kyllä mahtava lisä jos  se toteutuu.

Hienoa juttu ,että sun  joulukonsertejakin on taas luvassa joulukuussa ! Kuka sua on tänä vuonna säestää  niissä konserteissa ? Viime vuonna säestäjänä oli pianisti/urkuri Mikko Helenius ja upeesti homma toimi teillä. Samoin kuin Pertti Rasilaisenkin kanssa, joka sua on myös joulukonserteissa säestänyt viime vuosina upeesti.

Oikein hyvää ja valoisaa loppuvuotta, tunnelmallista joulunaikaa ja  onnellista uutta alkavaa vuotta !

Terv. Anniina

Jk. Äitini on sun levyäsi kuunnellut tiuhaa tahtia…ja on  liikuttunut  melkein kyyneliin kun niin nätisti laulat.  Äiti tykkäisi että  joskus laulaisit Mun sydämeni tänne jää ja Syys surumielinen laulut  ( vaikkapa ihan levyllekkin). Aika mollivoitoisia biisejä mun mielestä, mutta olishan ne tietysti  kaunista kuultavaa.

Terv. Anniina

7.11 2013

Upeat biisivalinnat, loistava orkesteri ja edelleen ihanasti soiva, lämmin ja syvä äänesi.
Mahtavaa, että teit tämän levyn meille, jotka arvostamme hyvää musiikkia ja laulantaa.
Kiitos Tapani! Kaunis äänesi, joka on kypsynyt vuosien myötä, kantaa edelleen ja siihen
voi uppoutua kuin tummaan samettiin.
Toivottavasti saamme nauttia taiteestasi vielä vuosia!

Nimim. ”Kuuntelijasi jo 70-luvulta”

 

5.11 2013

Moi vaan!  Todella terävää, asiallista ja tiukkaa kritiikkiä esitit Ylen musiikkiohjelmistosta.  Totta joka sana, mutta  meikäläiselle on kyllä yks ja hailee kuka siellä viisuissa Suomea edustaa, koska nykyisin minua ei kyllä erityisemmin kiinnosta nuo Euroviisukisat lainkaan, vaikka muutamilla mailla siellä joskus ihan kuunneltaviakin biisejä on mukana. Kuitenkin  Euroviisut mielestäni lässähtivät ja kadottivat musiikillisen hohtonsa siinävaiheessa kun elävä orkesteri poistettiin ja tilalle tuli taustanauhat.
Mutta siitä olen aivan yhtämieltä ,että Ylen tulisi satsata huomattavasti enemmän ja suuremmalla kapasiteetilla kotimaiseen kevyeenmusiikkiin ja nimenomaan sellaiseen musiikkiohjelmiin jota varttuneempiväkikkin viitsisi katsella. Itse haluaisin nähdä ja kuulla paljon paljon enemmän TV:ssäkin esiintymässä meidän kokeneita ja upeita pitkänlinjanartisteja. Sinua tietysti siinä etunenässä .

Ihastuttava on  uusi pitkäsoittoalbumisi. Nautin joka solullani levyn komeista tulkinnoistasi. Vaikken jazzista niin välitäkkään niin tämän levyn  jazzahtavat sovitukset ovat kyllä ihan komeaa  kuultavaa ja sopivat erinomaisesti noin isolle orkesterille.
Hienoja lauluja levy sisältää. Monta upeaa klasikkoa jäi tietysti levyltä vielä uupumaan joita  sinun laulamanasi  olisi ilo ja elämys kuulla.
Esimerkiksi hartaasti toivoisin sinun joskus laulavan konsertissa ja myös levyttävän  Conte Partiron ( Andrea Bocellin  tutun laulun ), samoin venäläisten ja  ranskalaisten musiikkiklassikkoiden helmiä toivoisin kuulevani enemmänkin sinun mahtavina ja herkkinä tulkintoina.
Sinun äänesi on niin ihana , että se saa  polvet veteliksi ja sukat  rullalle jaloissa. Siinä on  elämän makua , kauniin samettista pehmeyttä ja jylhää miehekästä sointia.

Toivoo, Sari

 

4.11 2013

Katselin tänään Ylen AamuTV:ltä tulleen haastattelusi. Ihan OK. se oli, mutta ehkä enemmän olisin toivonut juttua uudesta levystäsi. Nyt se vaan niinkuin ohimennen sivutettiin haastattelun lopussa. Ihan asiaa kyllä juttelit  siitä ettei Yle panosta ja satsaa kevyeenmusiikkiin tänäpäivänä juurikaan mitään.
Uutta levyäsi en ole vielä kuunnellut . Mieheni saa levyn luultavasti isänpäivälahjaksi. Sellaista ovat tyttäremme vähän etukäteen lupailleet . Joten sitten sitä pääsen kuuntelemaan minäkin :-)

 

4.11 2013

Erittäin mukava kuulla ammattilaisen kannanottoja musiikkielämästä ja sen tekijöistä. On kiitoksen paikka, kun huomaa, ettemme ainoina hämmästele joitakin kuvioita musiikkihistoriasta ja sen nykymenosta.
Olemme aina arvostaneet suuresti Sinun hienoa  taiteilijatyötäsi.
Hyvää menestystä jatkossakin!
Terveisin!
Soile ja Hannu Raittola

 

4.11 2013

Heippa!

Tänään katselin Ylen aamutv:n jossa olit vieraana. Olit siinä todella hyvä ! Se mitä sanoit Ylen nykyisestä musiikkitarjonnasta yms. piti täysin paikkansa. Sinussa on pelkäämättömyyttä, aitoutta  ja suorasukaisuutta mitä kunnioitan. Jos jollakin kukkahattutädillä tai-sedällä meni aamukahvit vääräänkurkkuun siitä kun uskalsit yleä Ylen ohjelmassa arvostella niin se on voi voi. Ylivoimaisesti suurinosa suomalaisista on kanssasi samaa mieltä.

” SÄRKYNEEN TOIVEEN KATU ”  levysi on ihana ! Sinun äänesi soi siinä niin monissa sävyissä jyhkeän komeana ja herkän kauniina. Olet ehdoton ykkönene kotimaisista laulajista. Ulkolaisista suosikkini on Andrea Bocelli. Mielestäni sinun ja Bocellin ” Besame mucho” esityksessä on paljon samaa. Tulkintanne ovat herkkävireisiä ja lumoavan tunteikkaita.
Satakieli Esplanadin puistossa on  hurmaavan ihastuttava. Vaikka laulu on pitkä seei ole tippaakaan pitkästyttävä. Kiitos eloisan  ja ilmeikkään tulkintasi .

Monipuolisuutesi hämmästyttää . Usein puhutaan miten laulajan pitää uudistua. Mietin usein onko se uudistumista ,että laulaja laulaa ja levyttää  aina samantyylisiä, lähes samalla nuotilla sävellettyjä biisejä vuodesta toiseen ( esimerkkinä mm. Matti ja Teppo, Markku Aro, Charles Blogman ja lukemattomat muut ) ? Minusta ei. Sinä sen sijaan osaat uudistaa laulujasi ja levytyksiäsi. Esim  viimeisen 14 vuoden aikana  levytyksiesi kirjo on ollut todella laaja. On Argenttiinalaista tangoa, klassisia romanssilauluja, joululauluja, popiskelmää, Tapio Rautavaaran tuotantoa,  lähes yksinomaan itse sanoittamiasi iskelmiä ( Kulkumies ja Rakkautta on rauhaa ei- levyillä ) ja nyt tämä upea klassikkolevy sinfoniaorkesterin kera.  Tuollaiseen moniulotteisuuteen pystyy vain yksi ja ainoa Tapani Kansa !

T: Ihailija

 

4.11 2013

Mahtavaa kuunneltavaa on tuorein levysi :Särkyneen toiveen katu. Vaan eipä tuo liene ihmekkään kun valioluokan muusikot on siinä  soittamassa, on aidot akustiset soittimet, tyylikkäät ja järisyttävän hienot orkesterisovitukset, sekä tietysti aivan terävimmän valioluokan laulaja ja sellaisessa iskussa , että oksat pois. Tulee eittämättä hieman Argenttiinalaisten tangojen levysi, Päivä jolloin rakastat tästä  kokonaisuudesta mieleen.
Suotta ei sinua kutsuta mestarilliseksi tulkitsijaksi. Lauluista aistii ja kuulee sellaisen  tunteen ja elämänmaun ettei jää kysyttävää ja johon en ole vielä kenenkään muun kuullut yltävän. Itseäni eniten sykähdytti sellaiset laulut, kuin : Kenties, kenties , Tulisuudelma , Luonnonlapsi ja  Kuolleet lehdet.

ps. Aamu TV:ssä kritisoit tänään aivan nappiin osuen Ylen musiikkipolitiikkaa. Arvostan ja ihailen  rohkeuttasi sanoa asiat suoraan. Sinulla on kanttia sanoa suoraan se mitä valtaosa  suomalaista ajattelee Ylen musiikkitouhuista. HYVÄ !

Terveisin, Timo

 

 

4.11 2013

Latasin Anttilan nettimyymälästä Tapanin uuden levyn biisit ja niitä olen nyt ahkerasti  kuunnellut sadepäivien ratoksi. On kyllä  ihan uskomattoman hienoja biisejä ja Tapsan tulkintoja siinä. Esim. Luonnonlapsi, Kuolleet lehdet, Tulisuudelma, särkyneen toiven katu ja Satakieli Esplanadin puistossa, Silloin saat mun sydämein…. Levy ei sisällä ole mielestäni yhtään sellaista  turhanpäiväistä täytebiisiä, kuten monasti joillakin  levyillä on.  Tapanin ääni on  jummetun komea !  Hänen tulkintansa ovat tunnetta täynnä ja se välittyy hänen äänestään miten täysillä  ja antaumuksella eläytyy niihin lauluihin.  Tapsa on sellainen laulaja joka kuulostaa livenä – jos mahdollista- vieläKIN upeammalta kuin levyllä.  ( Ja se jos mikä on huippulaulajan ja todellisen ammattilaisen  merkki, sillä kyllähän levyllä voi saada  autotunella keskinkertaisten/surkeiden  ”laulajien”  laulunkin kuulostamaan ihan siedettävältä, mutta kun joskus olen tälläisten  ”artistien” keikoille eksynyt, niin on tullutttodistettua, että  livenä ne kuulostavat aivan kauheilta ja epävireisiltä… jos ei laulu tule sitten satu tulemaan playbäckinä.) Niinpä toiveena olisin saada kuulla näitä lauluja myös livenä. Huikea elämys olisi takuula luvassa.

-Marika-

 

4.11 2013

Kuuntelin juuri uusimman albumisi Särkyneen toiveen katu. Kyllä oli mykistävän upea, Sinä tietysti hienolla laulamisellasi, mutta myös sovitukset. Sanat vain eivät riitä kertomaan, kuinka monenlaisia tunteita musiikki tuo pintaan. Kuuntelun jälkeen mieli tuntuu kevyeltä ja jotenkin puhdistuneelta.

Olen ihaillen kuunnellut esityksiäsi aivan alusta saakka, parhaiten on jäänyt alkuvuosilta mieleeni kappale Käymme yhdessä ain, siinä oli jotain erityistä ja vieläkin, kun joskus sen radiosta kuulee, sitä jää kuuntelemaan eikä aika ole sitä mitenkään haalistanut.

Muistan myös mieleenpainuvana laulelmakonsertin Nokialla Tapsan tahdeilla, jossa esitit Einari Vuorelan runoon sävelletyn laulun Soi laulu hiljaa. Tuota laulua olen odottanut jollekin albumillesi, mutta sitä ei kai ole julkaistu Sinun esittämänäsi. Ehkä jonakin päivänä…

Valoisaa syksyä ja Joulun odotusta !

Maarit Ojansuu

 

4.11 2013

Tervehdys Tapsa !

Suuri kiitos esiintymisestäsi ja sanoistasi Aamu TV:ssä. Se on kaikki totta ja tärkeää, että se tuli koko
kansan tuutista.
Olen itse käynyt juttelemassa eri yhteyksissä radiojohtajien kanssa jo Wesbergin aikana ja myöhemmin Vile´in
juttusilla, jossa kerroin radisoittojen hengettömyydestä ja sisällyksettömyydestä ja siitä että toimittajat tekevät ohjelmia omista mieltymyksistään lähtien. Vilen myönsi ja sanoi että aletaan kiinnittää huomiota, tästä on aikaa lähes kolme vuotta.
Sitten olen postitellut ministereille Kiuru ja Viitanen postia, radiopolitikasta joka palvelee kaupallisia ryhmiä
ja koko kansan radio ajettelua ei ole pidetty yllä.Kuulun myös ”Parempi Yle ” seurantaryhmään ja olen koko ajan myös siinä tuonut  esille radion musiikkipuolen ja sen että siitä puuttuu monipuolisuus, viihde, puhallin, jazz, kansanmusiikki ja harmonikkamusiikki mm. Ikaalisten Harmonikkatapahtuma, missä lahjakkailla ihmisillä
on mahdollisuus soittaa hyvää ja harjoiteltua musiikkia.Paljonkin on ollut ja on sanottavaa, mutta tuo
esiintymisesi vahvisti ajattelua, etten ole muutamien musiikille uskollisten kanssa yksin.
Olen itse Kymenlaaksosta kotoisin, asuin Myllykoskella lapsuuteni ja nuoruuteni. Tunsin hyvin Lavin Matin ja Veikon, muitakin soittajia, Hantikaisen Paulista ja Laurilan Heikistä lähtien, Tauno Heinosen bändin  Rosendahin Hekan ym. lukuisan määrän Kymenlaaksolaisia muusikoita, soittajia ja laulajia. Joidenkin kanssa
kävin keikoilla ”roudarina” tai paremminkin kaverina jonka he ottivat mukaansa keikoille.
En nyt tuosta puolesta enempää, jatketaan infoa meille tärkeistä asioista ja aina kun siihen on vain
tilaisuus. Harmittaa myös ammattitaitoisten esiintyjien poissulkeminen ja radion musiikkipäällikkö, joka
ei ole tehtäviensä tasalla, olen perännyt ammattitaitoa musiikkipuolen toimittajille.
Kiitos vielä kerran ja menestystä uudelle äänitteellesi,kaikille toimillesi ja terveyttä, sekä valoisaa  elämää joka suhteessa, parhain terveisin

 

 

3.11 2013

Terve!

Olipas kerrassaan hienoa Olavi Virta-analysointia Iskelmäradiossa, etenkin kun
se tuntui tulevan luonnostaan, ei siis paperista lukien.
Asiani on seuraava: voinko käyttää sitä tulevassa Olavi Virta-kirjassani
lähde tietenkin mainiten, en nimittäin pysty itse parempaan? Voisin tietysti siteerata
sitä (ainakin jonkin verran) ilman lupaakin, mutta siihen en halua ryhtyä.
Kirja on periaatteessa aika valmis, tarkoitus on että se ilmestyy 2015. En tietenkään
voi olla varma kustantaako sitä kukaan, mutta olen aikaisemmin tehnyt kaksi kirjaa
(googlaa), joten suhtaudun asiaan luottavaisesti.
Sinulla varmasti on omakohtaisiakin kokemuksia Olasta, voitko ihan lyhyesti kertoa
niistä?
Itse näin sinut (tod.näk.) 1967 ekalla Hgin keikallasi Rakennusmestarien talolla. On
jäänyt mieleeni, että rumpali (Iskelmän engl. valokuvaaja, nimi unohtunut) alkoi lyödä
väärää komppia Hymyhuulien kohdalla ja katsoit häntä terävästi kunnes oikea rytmi löytyi.

-yst terv Hannu Nyberg

 

2.11 2013

Mahtavan hyvän keikan vedit eilen   Wanhan kellarissa. Oli upeaa päästä
näkemään ja kuulemaan s inua  ihan ns. ”luonnossa”.  On sinulla mahtava soundi
ja lavakarisma.   En tiedä toista nykyartistia   viihdegenressämme joka yltäisi
samaan. Ihan kohtullisen hyvän äänen omaavia artisteja  kyllä joitakin on,
mutta mistä heille saataisiin se karisma ??? Sellaista joka sinusta huokuu ? Ei
sitä voi kaupasta ostaa. Ilmeisesti luojalta saatu syntymälahja kuten
äänesikin, jota sitten onnistuneesti olet vielä  jalostanut.

Päivällä kuuntelin uuden levysi ja WOW milainen levy se onkaan !!!! Niin ihania
nostalgisia lauluja uudella otteella  esitettyinä. IHANAA ! Tahtoo lisää
tälläistä !!!

jk. Eilen olit kuulemma aamupäivällä Radio Nostalgian vieraana haastateltavana
( Radion Facebook sivuilla siitä luin ) Kuvassa sinä ja  juontaja Markus
Parkkinen :

 

2.11 2013

Heipähei

Tapani Kansan  Särkyneen toiveen katu- albumi on mestarillinen taidonnäyte  siitä ,että tänäpäivänäkin voidaan tehdä räminämusiikin sijaan ihan oikeasti nautittavaa musiikkia jota kuunnellessa korvat lepäävät. Eipä ihmekkään ,että  levyn biisit ovat täydellisyyttä hipovia, kun maan parhat tahot Tallinnan sinfoniaorkesterilla vahvistettuna  ovat olleet albumia tekemässä .
Arvosanaksi levylle  antaisin 10-.   Olisin antanut täydet 10 pojoa jos levyllä olisi ollut  kaksitoista biisiä. Nyt niitä on kymmenen. Tosin viimeinen laulu ihastuttava : Satakieli Esplanadin puistossa” on pituudeltaan vähän yli kuusi minuuttia, eli vastaa kahta biisiä (  biisi ei muuten kuunnellessa tunnu niin pitkältä ollenkaan ).  Kuitenkin on sanottava ,että laatu korvaa määrän tämän albumin kohdalla eritoten.
Tapanin tulkintojen jälki levyllä on kypsää ja  vakuuttavan komeaa. Vuodet ovat vahvistaneet hänen osaamistaan.  Kun on noin pitkä ura kuin Tapsallakin  on niin monet artoit siinä taantuisivat, mutta Tapani on vaan pystynyt kehittymään ja kehittämään tulkintojaan entistäkin sykähdyttävimmiksi ja koskettavimmiksi.
Oikeastaan ainoa biisi levyllä jonka kanssa en ole päässyt vielä täysin sinuiksi on Besame Mucho. Biisin sovitus on sen verran erikoinen ,että vaatii ehkä muutaman kuuntelukerran verran totuttelua jotta  se biisi sytyttää samanlailla kuin albumin muut biisit.

Torstaina oli Tapani Huomenta Suomessa aamuvieraana. Oli hyvä haastattelu ja  Tapsa siinä mainiosti edukseen. Pidin eristyisesti siitä että hän sanoi, että katsoo aina luovasti eteenpäin. Se on erittäin hyvä ja oikeanlainen asenne.Toki on myös tärkeää osata elää hetkessä ja nauttia  siitä mitä on juuri nyt.

Koska tuo levy on niin  hienosti onnistunut, niin tokihan sitä halajaisi kuulla niitä lauluja myös oikein livenä  konsertissa. Abumin lauluista ja muutamasta muusta hienosta maailmankuulusta klassikkobiisistä ( ei niiden kaikkien  tarvitsisi välttämättä olla Nat King Colen aikoinaan levyttämiä  ) koostuva konsertti / konserttikiertue olisi kyllä enemmän kuin toivottavaa.

Toivon Tapanille kaikkea hyvää ; menestystä, innostusta ja inspiraatiota  työssään. Toivon  paljon  vuosia elämään ja elämää vuosiin.

T: Riikka

 

1.11 2013

Kiitospa kiitos Tapsa uudesta albumistasi pitkään sitä sai odottaa , mutta odotus kyllä palkittiin 110%. Se on  niin maan perusteellisen hyvä, että tekis vaan mieli maata sängyssä ja kuunnella kerta toisensa perään ne biisit läpi nonstoppina.  Tulee niin juhlallinen tunnelma noista sun  upeista tulkinnoista ja ison orkesterin komeasta soinnista.   Mutta ei maar pitää tänään lenkillekkin vielä mennä. Täytyykin ladata biisit kännykkään ja  kuunnella niitä lenkillä.

ps. Myös vanhempani yltyivät vuolaisiin ylistyksiin kun kuuntelivat  tuota levyä. Äitini suosikiksi taisi nousta levyltä ”Luonnon lapsi ”  kehui ettei tulintasi kyllä Virran Olallekkaan häviä yhtään.

 

1.11 2013

Täytyypä näin sähköpostin välityksellä oikein kiittää ja kehaista Tapania uusimmasta levystään, joka on suorastaan järisyttävän hyvä ! Olin vähän epäilevällä kannalla  tulenko pitämään levyn biiseistä , kun luin netistä ,että siinä ollaan Nat King Colen hengessä,  eikä kyseinen artisti erityisemmin ole makuuni ( kuten ei jazz-musiikkikaan ), mutta  Tapani on niin virtuoosimainen laulaja ja  tulkitsija ja levyn sovitukset sävähdyttäviä ja kiehtovan erilaisia että epäilykseni osottautui täysin turhiksi.  Tapanilla on  harvinaislaatuisen upeasointinen ääni joka kumpuaa suoraan sielunsopukoista.  Siksipä tulkintansa ovat koskettavat meikäläisen kaltaista karskia äijänkuvatustakin. Levyn kansiteksteistä selviää ,että  säestyspuolen hoitaa useamman kymmenenhengen orkesteri. Ja aivan huikeasti hoitaakin ! Oikein sisuskaluissa asti tuntuu.
Vaikka uusi levy on vasta  tänään julkaistu , niin toivoisin jo sille jatkoa. Erinomaisia elokuviakin seuraa usein jatko-osa toivottavasti myös tälle levylle. Klassikkobiisit ja Tapani Kansa on  lyömätön yhdistelmä. Tulevaisuudessa voitaisiin liikkua esimerkiksi Frank Sinatran tai vaikkapa Slaavilaisten balladien maailmassa.

Terveisin, Make

 

1.11 2013

Bravo Tapsa !

Tänään tuli postissa tilamaani uusin pitkäsoittoalbumisi : SÄRKYNEEN TOIVEEN KATU. Olen lumoutuneena kuunnellut biisit jo pariinkin otteeseen.  Levy on niin hienoa kuunneltavaa ettei oikein löydy edes sanoja. Tuumin että jos kun jonkun oikein herkullisen ruoan / leivonnaisen sanotaan olevan suussa sulavaa, niin miten kuvaisi  musiikkia joka on jotain aivan mielettömän hyvää… Ehkäpä korvia hivelevää olisi se sopivin luonnehdinta. Sinun äänessäsi on maagista hurmaa ja vetoa. Siinä on jotain sellaista joka saa syventyneenä kuuntelemaan ja nauttimaan sen soljuvan sujuvasta soinnista. Tulkintojesi syvältä tuleva voima ja uskomaton tunteenpalo välittyy ja uppoaa kuulijan ihon alle aina  suoraan sydämeen asti. Levyllä  säestyksestä vastaa Tallinnan sinfoniaorkesteri loistokkaaseen tyyliin. Tällä levyllä tuntuu olevan kaikki palaset kohdallaan.  Upeat klassikkobiisit, niiden paras ja sykähdyttävin  kotimainen tulkitisija täydessä terässä, upea orkesteri ja aivan henkeäsalpaavan hienot sovitukset.

Ps. Olit niin ihana eilen Huomenta Suomessa .

Terv. Hurmaantunut kuuntelija

 

1.11 2013

Morjens, Tapsa !

Olet sitten tehnyt aivan viimisenpäälle mahtilevyn. Fantastisia ovat  tulkintasi, samoin orkesteri soi mahtavasti. Tälläisiä suurella akustisella orkesterilla tehtyjä viihdelevyjä ei nykyisin enää juurikaan tehdä, mutta nyt sellainen saatiin ja tuloksena laulujen tulkintapuoli, säestys, kuin sovituskin on ensiluokkaista.
Vaikea on mennä nimeään levyltä mitään biisiä yli muiden, koska kautta linjan levyn sisältö on nautittavaa ja laadultaan korkeatasoista kuultavaa, josta voivat tekijätkin olla ylpeitä.
Äänesi  sointuu yhtälailla upeasti ison sinfoniaorkesterin, kuin pelkän pianonkin säestykseen. Kankaanpään kirkossa olin näet 27.10 kuuntelemassa sinun ja Mikko Heleniuksen huippuhyvää konserttia. Konsertti jonka vain kaltaisesi laulutaituri voi antaa ja niitä samansortin taitureita ei ole muita.

T: Esa H.

 

1.11 2013

Ostin tänään julkaistun uuden levysi ” Särkyneen toiveen katu ”. Kuunneltuani sen nyt  jo kertaalleen läpi  täytyy mykistyneenä todeta ,että olet tehnyt tähän astisen  urasi yhden parhaimmista levyistä. Laittaisin sen samalle tasolle ” Päivä jolloin rakastat”- tangolevysi kanssa . Tuota levyä olen pitänyt tähän mennessä parhainpanasi, mutta tämä  uusin albumisi menee ehkä jopa ohi siitä. Toisen kerran kuunnellessa levyn läpi sen tulkintojesi hienoudet ja vivahteet tulevat varmasti vielä selvemmin esiin. Näin on yleensä aina levyjesi kohdalla. Mitä  enemmän niitä kuuntelee sitä upeammalta ne kuulostaa.
Upea 38-henkinen orkesteri ja isolle orkesterille tehdyt massiiviset, ja sopivan omaperäiset viihdesovitukset ovat todella vaikuttavaa kuultavaa.Kun siihen yhdistää huikaisevan hienot tulkintasi, niin tuntuu kuin pataljoonallinen hiiriä vilistäisi pitkin selkää levyä kuunnellessa. Se saa todella ihon kananlihalle ihastuksesta.

Ei muuta kun  konserttikiertuetta levyn laulujen tiimoilta  jään odottelemaan. Se olisi varmasti elämyksenä  unohtumaton kokemus, kuten on tuo albumikin.

 

 

29.10 2013

Hei !
Tapanin konsertti Kankaanpään kirkossa viime sunnuntaina oli verrottoman sykähdyttävä musiikkielämys.  Upeassa baritoniäänessään  on jykevyyttä, herkkyyttä ja  kaunista monivivahteisuutta , sekä niin lämminsävyinen sointi ,että se sulattaisi Napajäänkin.  Ja kun säestyskin oli vielä huippuluokkaa, niin   taivaallisen upeista tulkinnoista Oskar Merikannon,  Toni Edelmanin , Toivo Kuulan ym. sävellyksistä päästiin nauttimaan. Taivas varjele tuota loistavaa artistia, jotta vielä pitkään tulevaisuudessa saisimme nauttia hänen upeista  tulkinnoista uusien esiintymisten myötä… ja uusien levytysten tiimoilta myös.
T: E.A

 

 

24.10 2013

Moi Tapsa !

Uusi biisisi ”KENTIES,KENTIES” oli viikolla 42. Radio Suomen  viidenneksi eniten soitettu biisi ! :-) Hienoa ! Upea on tuo laulukin.

T:Sari

 

22.10 2013

Upee meininki  ja tunnelma oli keikallasi Night ClubTähdessä Helsingissä. Olet kyllä niin haka esiintyjänä ja laulajana että voi hyvällä syyllä sanoa sinun olevan laulaja luojanarmosta. Lienetkö peräti syntynyt esiintymislavalle ? ;) Siltä se nimittäin vaikuttaa. Niin kotonasi siellä lavalla tunnut olevan.
Tänään tuli radiosta  laulamasi KENTIES,KENTIES. Töissä olin silloin kun se  radiosta soi. Koko päivän ennen sitä oli nuutunut ja väsynyt olo, mutta tuo laulu piristi kummasti. Oli paljon virkeämpi olo loppupäivän. Kai se on niin ,että  laulu antoi mielihyvää , joka sai  olon tuntemaan virkeäksi.Tämä tuore versiosi ky. laulusta on muuten vielä paljon parempi kuin joskus aikaisemmin levyttämäsi, vaikkei sekään huono ole, mutta tässä on se tunnelma, tulkinta  ja tunne aivan omaa luokkaansa. Olet muutoinkin sellaienen laulaja ja tunteiden tulkki ,että paremmaksi olet vaan tullut kun olet saanut ikää.

Terv.Marit

20.10 2013

Wautsi, mutta onpahan Tapsan kotisivut saaneet uuden tyylikkään ilmeen kera upean etusivun kuvan.  Se olisi jossain lehdessäkin hieno levymainos Tuo uusi albumi tulee olevamaan varmasti huikaisevan komea kokonaisuus. Ollaanhan siitä saatu jo oivallista esimakua komean ”Kenties, kenties, kenties” biisin myötä.
Toivottavasti tulevina viikkoina/päivinä saataisiin lehdistä/lehdestä lukea Tapsan haastatteluja levyn tiimoilta ja myös TV:ssäkin häntä nähdä ja kuulla  uudesta albumista yms. kertomassa.  Tuon kaltaista levyä kannattaa promota , sillä  se edustaa  laatua ja tyyliä eikä sitä tämänpäivän uusissa biiseissä ole liiaksi tarjolla.

 

18.10 2013

VAUDE !  Kyllä on komea uusi aloitussivu kotisivuilla. Aivan upea kuva Tapsasta !  Uuden levyn ostan heti kun se kauppaan ilmestyy . Pakahduttavan pitkältä tunttuu vaan nyt aika kun odottaa  sitä marraskun ensimäistä päivää jolloin  vihdoin ja viimein saa taas kuulla uutta laatumusaa albumillisen verran Tapsalta. On muuten tajuttoman  hieno sen  levyn kansikuvakin .  Toivottavasti siitä painetaan myös nimmarikortteja.
Kenties-kenties- laulun videon olen netistä nähnyt ja kuullut ja se on I.H.A.N.A ! Mahtavasti soi orkesteri ja Tapsan ääni vivahteikuudessaan ja kauniin lämpimässä soinnissaan sävähdyttää suuresti.  Tapanin laulaminen näyttää niin rennolta ja vapautuneelta ja siltä se kuulostaakin; kuin sävelmä kuljettaisi hänen ääntään soljuvasti ja vaivattomasti.

 

 

10.10 2013

MOROO! Ihanaa kun se uus levy ilmestyy kohta (1.11) ! :D   Dokumentistakin oli
juttua aiemmin näillä sivuilla.  Onko sellaista tulossa ja JOS niin koska ?
Mitähän kaikkia klassikkobiisejä se uus levy sisältää ? Olis kiva tietää se
biisilista. Muutamahan niistä mainittiinkin Tapsan aiemmassa viestissä
kotisivuilla.
Yks joulukonserttikin on jo kalenteriin merkattu :) JESH! Toivottavasti niitä
konsertteja järjestetään  vielä muutama lisääkin.  Tapsaa parempaa
joululaulujenkintulkitsijaa ja tunnelmanluojaa ei ole ollut, ei oo, eikä tule
!
Kyllä jämpti on näin !

 

10.10 2013

Radio Suomen sivuilla oli uutuusbiisi- esittelyssä  Tapsan single Kenties,kenties, kenties :-)

” TAPANI KANSA Kenties, kenties
Kun asialla ovat alansa legendat, voidaan odottaa legendaarista musiikkia.
Tähän tullaan kun orkesteriksi valitaan Tallinnan Sinfoniaorkesteri, tuottajaksi Petro Hietanen ja sovittaja/vibrafonistiksi Arttu Takalo. Sama porukka kuin Topi Sorsakosken viimeiseksi jääneen albumin taustallakin oli.
Kun tämä porukka sitten palvelee suurta suomalaista laulajaa, Tapani Kansaa, on luvassa klassikkojen klassikko. Materiaaliksi marraskuun alussa ilmestyvälle Särkyneen toiveen katu –levylle ovat kelvanneet vain tutut ”suuren viihteen” klassikot, joten makupalana Radio Suomen levyuutuuksissakin soi Osvaldo Farresin säveltämä Quizas, quizas, quizas – tietysti Kullervon suomentamin sanoin Kenties, kenties ”

Täytyy itsekkin todeta ,että upeasti onnistunut on tuo biisi. Lumoavaa kuultavaa niin Tapsan tulkinnan, kuin orkesterisovituksenkin osalta ! Innolla odotan marraskuuta ja levyn julkaisua :-)

 

8.10 2013

Olen muutaman kerran nyt kuullut Tapanin uuden singlen Kenties,kenties ja olen syvästi vaikuttunut kuulemastani. Tapanin huipputulkinta ison, loistavan  orkesterin säestyksellä on osoitus siitä , että  upea laulutaituri on voimissaan ja ääni ja tulkinta sykähdyttävimmillään.Kenties, kenties- laulusta en ole ollut niin innostunut. Siitä olen niin monia  väljähtäneitä, vesitettyjä ja  ilkeästi sanottuna ”kusenpolttamia” esityksiä  tanssilavoilla eri artistien tahoilta ja kuullut, että on mennyt  vähän maku kyseiseen  biisii, mutta tuo Tapanin versio on kyllä nostanut laulun arvostusta diagrammissani. Siihen biisiin on onnistuttu saamaan uudenlaista, raikasta henkeä ja sykettä .
Tapani kirjoitti aikaisemmin sivuillaan ,että levyllä on myös  mm. sellaiset kappaleet kuin Särkyneen toiveen katu, Kuolleet lehdet, Roosan tie, jne …  nuo ovat sellaisia lauluja joista olen aina tykännyt ja  nyt kun niistä saadaan Tapanin versiot, niin odotettavissa on ensiluokkaisia,  mestarin tulkintoja, joissa lauluosaaminen , aito eläytyminen, omaperäisyys ja  ison orkesterin sointi on arvossaan ja kunniassaan. Toisinsanoen todella kaivattua vastapainoa  nykyisten melusaaste- tusinabiisien joukkoon.

Terv. Hyvän musiikin ystävä.

 

1.10 2013
Kiitos Jyväskylän keikasta. Lauloit itsesi meidän sydämiin.
Saisiko kotisivuille ensivuoden keikkakalenteria jo nyt sovituista keikoista?
Tulisimme ehdottomasti keikoille mutta olemme töissä kiinni melkein
jatkuvasti niin osaisimme varailla vapaita ennakkoon.
Kiitos Tapani!

 

27.9 2013

Kiitos Kultaniityistä ja mieleenpainuvasta illasta Jyväshovissa!
Terv. kaksi settien fanittajaa lavan edestä, ne, jotka ”totteli” :-D

 

25.9 2013

Kiitokset aivan mahtavasta elämyksestä Ravintola Pianissimossa 20.9. Saimme kuulla ja kokea viehättävää ja taidokasta, lumoavaa ja tenhovoimaista laulua ja  musisointia .  Se oli mielihyvää ja  piristystä tuottava  musiikkinautinto sieltä parhaasta päästä ! Äänesi on aivan uskomattoman komea ja sinun karismasi ja  charmikas olemuksesi hurmaa myös.

Onnellista syksyä ja kaikkea hyvää jatkossa !

T: Ihastunut kuulija

 

19.9 2013

Kiitos kaunis viime sunnuntain esiintymisestäsi. Kesän tanssilavakausi Metsälinnassa sai arvoisensa juhlavan ja tunnelmallisen päätöksen komean  keikkasi myötä. Mahtilaulaja olet !

Uusi singlesi Kentie, kenties, kenties on  hurmaava ja virkistävää vaihtelua syntikoilla tehdyn musamassan joukossa. Sinulla on ääni, karisma, taito, kokemus, näkemys ja tyylitaju ja musiikille sykkivä sydän, jonka varaan voi  monipuolisia ja kuulijaa sykähdytäviä tulkintoja rakentaa. Tuostakin kyseisestä laulusta olette  mainion sovituksen , sielukkaan tulkintasi ja suurenmoisen orkesterin  symbioosina onnistuneet luomaan tunnelmaa ja harmoniaa tihkuvan upean biisin.

T:Ellu

 

 

13.9 2013

Erinomaisesti onnistunut  on  tulkintasi Kenties, kenties, kenties
kappaleesta.  Itseasiassa komein esitys tuosta laulusta mitä olen kotimaisena
tai ulkolaisena  versiona siitä kuullut, ja niitä versioita on  vuosien
varrella tullut kuultua lukemattomia erillaisia – niin hyviä ja vähemmän
hyviäkin- , mutta kuten sanoin tämä sinun tuore tulkinta  ko.laulusta on
säväyttävin niistä kaikista.   Hienoa Tapsa ja kumppanit  ! Biisi on oiva
osoitus siitä miten loistavaa jälkeä syntyy  huippuammattilaisten yhteistyössä.
Innolla odotan uuden levyn julkaisua.

T:Risto

 

 

11.9

SMOI!
Oli kiva huomata ,että Uutiset-sivuille oli tullut uusi viesti Tapsalta. Siinä oli hyvää ja kivaa asiaa. Iltasanomien nettisivuilla on video jossa Tapani laulaa ison orkesterin säestyksellä sen Kenties, kenties, kenties- biisin. Ai että se on niin ihana ! Hohdokasta , entisajan tunnelmaa on tuossa biisissä. Tapsan ääneensoundi on niin magee. Tulee lämminhenkinen fiilinki ja iho menee ihastuksesta kananlihalle kun sitä kuuntelee.
Menisipä syyskuu ja lokakuu äkkiä ja tulisi pian marraskuu, niin pääsisi kuuntelemaan sen uuden levyn biisejä.
Anniina Vuorenmaa

11.9

KENTIES,KENTIES- kappaleessasi on musiikillista loistoa ja tasokkuutta ihan eri malliin, kuin nykypäivän kone-jumputusbiiseissä. Uutta singleäsi kuunnellessa korvat lepäävät ja voi levollisin mielin oikein syventyä kuuntelemaan KUNNON musiikkia . Erinomainen, iso orkesteri taustalla säestämässä ja Arttu Takalon kiintoisa ja kiehtova sovitus on nautittavaa kuultavaa. Samoin kuin tulkintasi, jossa on kaikki tyylilliset seikat kunnossa. Vakuuttavaa laulullista osaamista ja eläytymistä.
BRAVO Tapsa ja kumppanit, jotka albumia ovat olleet tekemässä. Jo tuon yhden kappaleen perusteella voi sanoa ,että ensiluokkainen levy on työnne hedelmänä syntynyt.
Terv.Hannu Hjelt

9.9

Mukavaa, kun olet kirjoittanut uutta ilahduttavaa juttua kotisivuillesi :-) Ja kiitos kesän ihanista keikoistasi ! Neljällä keikallasi olin tanssimassa ja kuuntelemassa loistavaa, hyvin tanssijalkaankin tarttuvaa musaa jota taitavan Pepito bändisi kanssa esitit. Käyn paljon tansseissa ( kaksi kertaa viikossa kesäaikana. Talvisin harvemmin. Ehkä n. Jokatoinen viikonloppu) . Sinun keikkasi ovat positiivisella tavalla mieleenpainuvia. Osaat laulaa hurmaavan komeasti ja lavakarismasi on myös sellaista , että se jää mieleen.
Uuden Kenties, kenties- laulusi kuulin radiosta . Ison orkesterin taidokas sointi on mahtavaa kuultavaa, samoin kuin upea tulkintasikin. Sinä kyllä tunnut ymmärtävän tunteella laulamisen merkityksen. Tyylikkäässä sovituksessa on omaperäisyyttä. Vaikka laulu on monien eri artistien esittämänä kuultu aiemmin se ei kuulosta lainkaan loppuunkalutulta.
Kohti pimeää syksyä mennään valoisin ja odottavin mielin, sillä marraskuussa levysi ilmestyy ja silloin saadaan lisä herkkua kuultavaksi ! :-)
Maiju Viljamo

9.9

 

TERVE!

Kiitokset uudesta kotisivujesi tervehdyksestä. Mukavaa luettavaa.

Uuden radiosoittoon tulleen biisisi KENTIES,KENTIES,KENTIES kuulin viikonloppua ensimmäisen kerran ja biisi kuulosi sen verran komealta ,että olen nyt Spotifystä muutamaan kerran uusintana sitä kuunnellut. Onpahan tuo sellainen biisi, joka ns. kasvaa joka kuuntelukerralla.Laulupuoli on vakuuttavan vaikuttavaa ja tunteikasta . Plussaa myös jousisoittimien runsaasta käytöstä. Sovitus on hieno ja omaperäinen . Mielenkiintoinen on biisin keskivaiheilla toistuva melodia-aihe.
Ilkka Rissanen

9.9

HEI!

Eilen satuin kuulemaan radiosta uuden kappaleesi:”Kenties,kenties,kenties”. Loistava versiointi vuosikymmeniä vanhasta laulusta . Niin tulkinnassa, kuin sovituksessakin on todella onnistuttu. Sopivasti ihan uutta tuoretta otetta ja sopivasti saatu säilytettyä biisin idyllistä, kepeän keinuvaa nostalgiafiilistäkin. Kyllähän tuo lupaa hyvää uudesta levystäsi ja nostaa kyllä odotuksiani sitä kohtaan entisestään. Tuostakin laulusta kuuluu erinomainen taitosi tulkita lauluja ja saada niiden sisin ja sielu esiin ja kun on noin komea äänimateriaalikin käytettävänäsi, niin mikäs on tulkitessa.

Anne Tegel

 

8.9

olet ihan uskomaton LAULAJA!!

tv: Jani Metsäperä, Oulu
http://www.youtube.com/watch?v=fUH7Bjii5I4

7.9

 

Tänään Radio Melodialla soi ilmeisesti vasti-ikään julkaistu sinkkubiisisi ” Kenties, kenties, kenties ”. Harvoin kertakuulemalta mikään biisi minuun ns. ” kolahtaa” mutta tuo osui ja upposi meikäläisenkin tajuntaan. Oli kieltämättä hätkähdyttävän komea sovitus ja tulkinta vanhasta tutusta laulusta . Kyseisestä biisistä on niin monenlaisia versioita kuullut ,että mietti että vieläkö siitä kukaan voi saada mitään sellaista uutta irti, joka sävähdyttäisi, mutta niinpä vaan tuore versiosi siitä osoitti, että se mahdollista, kun on viimisenpäälle osaavat ammattilaiset asialla. Todella hienoa , ettei tänäpäivänä kaikki tyydy korkeintaan johonkin hissimusiikiksi kelpaavaan taustamusan tekemiseen ja jonninjoutavien lällätysten tuottamiseen , vaan viitsivät ja haluavat tehdä hommansa paneutuen siihen kunnolla ja korkealla musiikillisella ambiitiolla .
T:Pekka

 

4.9

 

Hei ! Oltiin keikallasi Jormualla tässä hiljattain. Olit todella eduksesi. Mahdottoman upeaa kuultavaa olet ja myös komiaa katseltavaakin. Näytät jotenkin nuorentuneen . En tiedä johtuuko siitä , että olet varsin sutjakassa kunnossa nykyään ja siitä , että sinusta huokui hyvää tuulta ( oletkohan rakastunut ? ). Ei vuodet ole sinua kaltoin kohdelleet ainakaan sen perusteella , että karismasi tuntuu vaan vahvistuneen ja äänesi sointi vielä entisestäänkin petraantunut ja syventynyt. Vaikutat mieheltä joka ainakin lavalla esiintyessään laittaa kaiken peliin.
Toivottavasti sinulta olisi tänä vuonna myös jotain joulukonsertteja tulossa. Joulukonserttisi on yksi joulun ehdottomia tähtihetkiä ja se kuuluu meikäläisenkin jouluperinteeseen . Lahjoista en välitä , sillä paras paras ”joululahja” minkä voin saada on se että pääsee kokemaan joulukonserttisi iki-ihanaisen tunnelman. Se on joka kerta sellainen elämys joka ei mielestä katoa ja johon ei ikinä kyllästy.
T:Fani Kainuusta

 

2.9

 

Oltiin lauantaina ( minä ja pari ystävääni) Matilan Ankkurilla Sumioisilla

konserttiasi kuuntelemassa.Se oli suurenmoinen kesän huipennus.Voimaannuttava

ja mielihyvää tuottava. Nyt voi käydä virkein ja iloisin mielin kohti pimeää

syksyä.

Oli komeata kuunnella ja katsella esiintymistäsi. Runsaslukuinen yleisö

vaikutti olevan todella ihastuneita kuulemaansa ja kokemaansa ja me myös !

Sinulta näyttää luonnistuvan tuo yleisön hurmaamisen jalo taito.

Otin pari valokuvaakin siellä ja eilen kun olin äidilläni kylässä näytin

niitä kuvia hänelle. ( Äitini on jo liki yhdeksänkymppinen (88v.), pirtsakka ja

herttainen mamma, mutta armottoman kova hössöttömään… edelleen. ) ”Sus

siunakkoon kun se poika on soukka (= laiha). Syököhän se kunnolla? Pitää syödä

, että jaksaa laulaa ” Äitini tohotti kun näki sinut kuvassa ( hänen

äidilliset vaistonsa heräsivät ;o) ). Toppuutelin äitiäni ja sanoin ,että

kyllähän kunnolla voi syödä lihomattakin jos/kun syö terveellisesti. Eipä

äitini siihen sitten enää mitään kommentoinut. Oli vaan tyytyväinen kun kerroin

, että konsertti oli oikein upea.

Totta on, että olet kyllä huomattavasti hoikistunut siitä kun muutama vuosi

sitten olin konsertissasi äitini kanssa. Vaikutat hyvävointiselta ja se on

hieno juttu se !

 

T:Paula

 

1.9

Härre gud miten ihana keikkasi oli Sumioisilla eilen !

Nautin siitä joka solullani. Siinä keikan aikana ja sen jälkeen tuli mieleen la eräs laulu, jossa lauletaan : ” Viini paranee, kun se vanhenee…” . Tuo toteamus nimittäin sopii sinuunkin. Laitat itsesi edelleen likoon täysillä ja niin vietävän upeasti äänesi soi. ( Tulkintasi mm. Itkevästä huilusta kosketti sydänjuuria myöden.) Olet skarpissa kunnossa ja valloitit myös hauskoilla tarinoilla. Silmänpilke on osa vetoavaa karismaasi. Mahtava laulaja ja viihdetaiteilija olet. Sinulla on taito kietoa yleisö pauloihisi. Kiitos kun loistit auringon kanssa kilpaa ja annoit piristystä alkavaan syksyyn.

Voi hyvin !

T: Fani Kainuusta

1.9

Moi !

Tapanille ja Pepito-yhtyeelle isot kiitokset suurenmoisesta konsertista eilen Matilan Ankkurilla. Saatiin nauttia kauniista auringonpaisteesta sekä huikeen hienoista Tapanin tulkinnoista ja Pepiton mainiosta säestyksestä. Minulla on ollut Tapsasta ennakkokäsityksenä ,että hän on vähän vakavaluonteinen ja ”jörö” esiintyjä ( liekö saanut tuon käsityksen joidenkin TV-haastattelujen peruustteella ), mutta hänhän onkin varsinainen vekkulimainen veijari , jolta mahtavan äänensä lisäksi näyttää löytyvän myös lupsakkaa huumoria.
Iloa ja valoa syksyynne !
T:Sari

26.8

HIE TAPANI ! Olipas hieno meininki lauantaina Nuijamiesten lavalla Ylikiimingissä. Kiitokset siitä osoitan sinulle ja mainiolle bändillesi. Ammattimiehiä olette ja ihan sitä parasta PRO-luokkaa ! En tiedä kuuluuko Georg Ots esikuviisi laulajana, mutta ilmeikkäästä, lämminsävyisestä ja uljaan täyteläisesti soivasta soinnikkaasta äänestäsi kuulee samoja sävyjä ja vivahteita kuin mitä Otsin äänessäkin oli. Onpahan tyylikkäässä ja huolitellussa ulkoasussasi sekä lavakarismassasikin jotain hieman samansuuntaista. (Tuli tässä vaan mieleen , että tanssilavaolosuhteissakin olisi joskus kiva kuulla sinua jonkun vähän isommankin orkesterin säestyksellä. Esim. Riku Niemen tanssiorkesteri koostuu normaalia tanssibändiä useammasta muusikosta ja eri solistien kanssa he ovat tanssilavoilla esiintyneet aina sillointällöin . Olisi komeaa kuulla sinun ja RNO- orkesterin yhteistyönä ainakin yksi keikka jollain tanssilavalla esim. ensi kesänä.)

 

 

25.8

Kiitos Tapsa, rakas maestromme loistavasta keikastasi Jormuan lavalla perjantaina 23.8. Siinä oli tunnelma huipussaan kun esiinnyit. Pakko myöntää että sitä olin ihan sulaa vahaa kun niin sykähdyttävää laulantaa kuulee vieläpä noin charmantin artistin tulkintoina.Teet työtäsi rautaisen ammattimiehen asenteella , intohimolla ja ammattitaidolla. Nostan nk. hattua ja korkealle nostankin, sen verran kuluttavaa, mutta samalla myös paljon antavaa ja palkitsevaa työsi on.

T:Ikifani

 

5.8

Valovoimaisen Tapani Kansan keikka Forssan Holjilla markkinoilla sisälsi

vauhdikkaita , loistavia biisejä . Oli Rokkivaari Hotasta, Kalajoen hiekkoja,

Äidin pikkupoikaa, Melinaa, R-A-K-A-S:ta, Eloisea ,Hafanana, Päättyneet on

päivät, Ei itketä lauantaina, Veikko Niemistä, Tulkaa tytöt takaisin… ja

välissä pari vähän haikeampaa biisiä Kuljen taas kotiinpäin ja Sä luota päivään

nousevaan. Huipentumana Delilah ja loistokkaana encorena O Sole mio/ It?s now

or never. Kaikki niin mestarillisella tyylillä, taidolla ja tunteella

tulkittuina kuin Tapani ne vaan voi ja osaa esittää. Siinä yhdistyy

viihdyttävyys + laadukkuus.

Huippuammattilainen siis. Virtaa tuntuu Tapsalla riittävän ja laulunliekki

roihuaa vahvana.

 

Lopuuun kuva Tapsasta ja loistavasta orkesteristaan :

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1001091_661905863839287_1569961673_n.jpg

 

 

 

 

4.8

HEI!
Perjantaina olin Forssan Holjien markkinoiden keikallasi. Myös äitini ja veljeni innokkaina sinne lähtivät eikä tarvinnut pettyä heidänkään, kuten ei varmasti kenenkään paikalla olleen. Mahtavan keikan siellä annoit yleisölle. Oli menoa ja meininkiä, Holjat-henkeä ja tunnelmaa parhaimmillaan. Eipä myrtyneen tai synkän näköisiä naamoja väkijoukossa näkynyt esiintyessäsi. Svengaavat biisit veivät mukanaan .

Oli mukava ylläri se kun lauloit ELOISEN. Olen kuullut siitä vain 60- luvulla levyttämäsi version, mutta nyt kun sen kuuli ihan livenä, niin hieno biisi kuulosti entistäkin hienommalta.Se on erikoinen ja mielenkiintoinen biisi, kun sen laulun aikana tunnelma vaihtelee herkän lempeistä tunteista pakahduttavaan kaipaukseen. O Sole mion kun lopuksi lauloit , niin tuli ihan joku oopperalaulaja mieleen siitä.

Ihastuttavan komeiden ja mukaansatempaavien tulkintojesi lisäksi tykkäsin paljon myös hyvistä välijuonnoistasi ja rennon letkeästä, hyväntuulisesta esiintymisestäsi. Karismaattisempaa laulajaa saa täältä Suomenmaasta hakea kissojen ja koirien kanssa .
Isäni ei erityisemmin välitä osalistua tuollaisiin yleisötapahtumiin, mutta oli kyllä ollut kuuntelemassa laulujasi aidatun torialueen ulkopuolella. Siellä oli ollut todin ympärystän kadunvarret täynnä ihmisiä . Yhdestä kohtaa oli näkynyt hyvin alueella oleva valotaulu johon kuvattiin esiintymislavan tapahtumia . Sankka joukko oli kerääntynyt siihen paljon seuraamaan keikkaasi. Isäni oli siinä jonkun entisen työkaverinsa kanssa jutellut, ja tämä oli kehaissut sinun olevan todellisia laulumiehiä. Eikä hän todellakaan ollut mielipiteineen yksin. Erittäin paljon kantautui myös minun korviini ylistäviä ja kiittäviä kommentteja ihmisiltä tuosta keikastasi. Yleensä niin kriittisesti asioihin suhtautuva isänikin totesi ,että Tapsalla on kaikki edellytykset laulaa vielä vaikka miten pitkään. Niin kovassa vedossa tuntuu olevan. Facebookissakin oli runsaasti tuttujen ja tuntemattomien kehuja mm. tähän tapaan :
”Tapani Kansa oli mielettömän hyvä. PARAS !” ,” Kerrankin saatiin Holjien esiintymislavalle ihan oikeaa laulutaitoa ja lavakarismaa ”, ” Loistava legenda lavalla jopa ylitti odotukseni ”, Oli upeaa eilen illalla olla kuuntelemassa Tapani Kansaa. Karismaattinen, upeaääninen mies osasi ottaa yleisönsä. Hän selvästi nautti esiintymisestä. ” Tapsalla riittää tuota upeaa ääntä. Ei hänen tarvinnut playbäckiin turvautua kuten joidenkin artistien Holjilla menneinä vuosina ” ja ” Kansan kaihoisa/miehekäs ääni täytti Forssan iltataivaan”.
Kylläpäs tulikin viestistäni aika pitkä, ja anteeksi kirjoitusvirheet joita se luultavasti vilisee, kun tätä väsyneenä unenpöpperössäni kirjoitan.
Toivottavasti tulet taas joskus uudestaan esiintymään tänne Forssaankin.

3.8

Eilinen oli unelmieni täyttymys ja kesän huipennus kun pääsi sua Forssaan

Holjille näkemään ja kuulemaan. Oli se konserttisi siellä niin upee ettei sanat

riitä. Oot ihan helmi laulaja. Lavanedus täyttyi hyvin jengistä sun laulujen

aikana. Ihmiset tuntui nauttivan ja tykkäävän valtavasti susta ja niistä

biiseistä mitä lauloit. Eloisen kuulin nyt ekaa kertaa ihan livenä. Se oli

tyrmäävän hieno . Mahtavuutta oli myös mm. Sä luota päivään nousevaan,

Delilah, R.A.K.A.S, Tulkaa tytöt takaisin, Veikko Nieminen, O Sole mio,

Päättyneet on päivät, Hafanana, Kalajoen hiekat, Äidin pikkupoika… oikeastaan

kaikki biisit mitä siellä lauloit. Yhtään huonoa tai tylsää biisiä ja

esitystä ei kuultu. Pari pariskuntaa oli mun vieressä ja kuulin kun ne jutteli

, ettei vuosiin tai ehkä koskaan olla Holjilla näin loistavaa laulajaa

kuultu.

Olin siellä äitini kanssa ja sehän oli aivan tohkeissaan ja haltioissaan keikan

jälkeen. Ylisti että oli se mahtava. Äiti kehaisi myös ,että olet hyvän

näköinenkin. hehkutti ,että sull oli hieno paita ja se puki sua komeesti ja

sanoi että jotenkin olet niin nuorekkaan näköinen/oloinen ikäiseksesi. Äiti

ei varmastikkaan ollut mielipiteineen yksin koska kyllä tuntui , että charmisi

ja karismasi monet naisihmiset siellä hurmas.

Hyvin olet säilynyt mun mielestä kanssa. Ja puhdikkaasti esiinnyit

antaumuksella lauloit . Sulla oli hyviä välijuontojakin laulujen lomassa

joissa mukana oli myös kivaa huumoria . Se ” Älkää hukkuka marjametsään”-

sutkautuksesi keikan päätteeksi oli hyvä ! ;D

En huomannut kelloa katso ,että kuinka kauan show kesti ( varmaan vähän alle

1,5 tuntia ), mutta ihan liian äkkiä se tuntui olevan ohi. Ainakin saman

verran se olisi saanut vielä jatkua. Sulla oli tuolla mukana huippubändikin .

Taitavia soittajia ja tasutalaulajattaret oli kans hyviä.

 

-Krista-

 

25.7

Tervehdys Kiikalasta,
Suurkiitos hyvästä Ämyrin keikasta 20.7.2013. Se oli tunnelmaltaan taas aivan mahtava!
Kuulut laulajasuosikkeihini ja olet ollut työreissujen matkaseurana cd:llä jo useamman vuoden ajan. Ja niin upeasti soi silloinkin.
Toivotan lämmintä ja sopivan työntäyteistä kesän jatkoa. Kauniita ajatuksia ja hyvää fiilistä.
Yritän aina poiketa kuuntelemassa kun olet täällä ”meillä” päin. Kiitos myös loistavalle bändillesi, hyvää tanssimusiikkia, jämptisti rytmilleen soitettuna!
Terveisin.
Hannamari

25.7

Tuttaviltani kiitokset ja terveiset! Olivat vieraileet Suonenjoella Mansikakarnevaaleilla. Heille se on perinteeksi muodostunut iloinen kesätapahtuma jo monen vuoden ajalta. Kehuivat että tämän vuoden Mansikkakarnevaalit olivat yhdet kaikkein parhaimmat heidän kokemistaan ( liekö tuo ihmekkään . Esiintyihän markkinoilla mm. aikamme upeat legendat : Eini, Frederik ja sinä ).
Erityisen mieleenpainuvaksi mainitsivat sinun sunnuntaisen esiintymisesi torialueella. Yleensä kuulemma markkinoiden viimeisenä päivänä, siis juuri sunnuntaina karnevaaleilla on ollut hiljaisempaa, mutta nyt oli ilahduttavan runsaasti väkeä liikkeellä. Monet oli varmasti houkutellut paikalle sinun päiväkonserttisi. Kehuivat että olet kyllä mestarismies alallasi . Vahvaa, varmaa ja vakuuttavaa ja karismaattista esiintymistä ja laulamista.
Tässäpä vielä viestin lisukkeeksi kolme kuvaa jotka kopsasin Mansikkakarnevaalien sivuilta. Rento, hyvä meininki niistä välittyy :
http://www.mansikkakarnevaalit.fi/mansikkakarnevaalit2013/content/bin/images/large/DSC_3385.jpg
http://www.mansikkakarnevaalit.fi/mansikkakarnevaalit2013/content/bin/images/large/DSC_3384.jpg
http://www.mansikkakarnevaalit.fi/mansikkakarnevaalit2013/content/bin/images/large/DSC_3387.jpg

23.7

Morjens Tapsa ! :-)

 

Onko sun kesä sujunut hyvin ? Toivottavasti. Mulla on ollut ihan kiva kesä ja

paremmaksi se vaan muuttuu, kun tiedossa on Holjat markkinat Forssassa ens

viikolla ja sun konsertti siella 2.8 !!! Eipä oo tuolla Holjilla aikaisemmin

ollut sellaista esiintyjää jonka vuoksi viittis täältä Tampereelta lähtee

Forssaan, mutta nyt siis on ! KERRANKIN! :-)

Varmaan sen konsertin ohjelmisto on jo suunniteltu , mutta jos joku näistä

kolmesta toivomuksesta toteutuis niin se olis hienoo!

 

- Olin muutama vuosi sitten Rautatietorilla Helsingissä sun keikalla kun

esiinnyit siellä Helsinkipäivä-tapahtumassa. Siellä lauloit O Sole mion silleen

että aloitit laulamaan sitä SUOMEKSI ( oi aurinkoinen…) ja puolet biisitä

lauloit Its?now or never versiona. Olis upeeta kuulla se tolleen siellä

Holjillakin . Vaikka kyllä se alku italiaks laulettunakin ( osole mio ) käy

hyvin. Oon vaan harvemmin kuullut sun laulavan tuota suomeks.

 

- Kaunis nainen ( siis se Roy Orbisonin biisi ) olis mageeta kuulla kanssa.

Laulat senkin laulun niin hyvin ja tykkään siitä biisistä.

 

- Joku Elviksen rockenroll- biisi tai pieni sikermä niistä olisi extrahieno

ylläri !

 

Nää oli vaan tämmösiä mun toivomuksia joita ei välttämätöntä toteuttaa. Sulla

on niin paljon muita upeita lauluja ja hittejä, että niistä kyllä saa kokoon

mahtavan ohjelmiston ( harmi vaan kun siellä se esiintymisaika on rajallineen

joten monta hienoo biisiä jää pakosta myös kuulematta ). Eipä siellä Forssan

torilla tule huikeeta tunnelmaa puuttumaan sun keikkasi aikana. Siitä lyön

vaikka pääni pantiksi :-)

 

TORILLA TAVATAAN !:-D

 

-Krista-

 

21.7

Kiitos upeasta lavakeikasta Ämyrin lavalla 20.7. Aiemmin olen ollut joulukonsertissasi, nyt ensimmäistä kertaa lavakeikalla. Se oli kertakaikkinen elämys, kuinka äänesi soikaan upeasti! Perheessämme on ihmisiä ikäjakaumalla 7-54 vuotta, ja kaikki me kuuntelemme musiikkiasi. Mies on nähnyt sinut ensimmäisen kerran jo vuonna -76, jolloin kuulemma paistattelit päivää autosi konepellillä Särkässä. Kunnioitusta herättävä ura jo takana, toivottavasti paljon kuulemme sinua myös jatkossa. Oikein hyvää jatkoa, tulemme varmasti uudelleen keikallesi.

Nim. Mykistynyt nelikymppinen :)
ps. Hienot tanssittavat setit, erityiskiitos Hafananasta!

21.7

Kiitokset eilisestä Ämyrin keikastasi ! Oli MAHTAVA ilta ! :D Säätila ulkona oli aika kylmä ja sateinenkin, mutta tunnelma salissa lämmin.Kuten totesit Ämyrin tunnelmaa ei voita mikään. Siihen lisäisin vielä, ettei voita sinuakakaan mikään/kukaan laulunlavoilla. Delilah kajahti niin , että siinä Tom Joneskin olisi kalvennut.

Hyviä vointeja ja ihanaa loppukesää !

10.7

Bravo Tapsa ! Komeen konsertin vetäisit Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla sunnuntaina. Konsertista sai roppakaupalla mielihyvää ja elämyksellisyyttä. Musiikilla- etenkin hyvällä sellaisella- on suuri voima ja vaikutus ihmiseen. Meikäläinenkin on tänään konsertin huhmeessa ollut yhtä hymyä vaan , mieli on valoisa ja pirteä. Ja varmasti konserttisi antamalla hyvällä energialla ja mieleenpainuvilla muistoilla jaksaa taas pitkään . Olet kyllä aivan älyttömän hyvä laulaja ja estraditaiteilija. Laulaja luojan armosta voisi jopa sanoa.

T: Nim.merk.” ihasunut kuulija”

9.7

 

Mainio meininki oli Urjanlinnassa viime lauantaina keikallasi. Ilta tarjosi upeasti laulettuja ja myös hyvin soitettuja hienoja, tunnelmallisia ja nostalgisiakin biisejä, joita oli sekä mukava tanssia, että myös makoisaa kuunnella. Siitä haluan kiittää sinua ja orkesteriasi. Upeassa kunnossa on lauluäänesi. Se soi verevänä, vahvana ja monisävyisen tunteikkaana.
Kiittäen, Hessu

Kiitos hurmaava Tapani suurenmoisen ihanasta musiikkihetkestä Helsingin Musiikkitalolla eilen . Sinulla on lumoavan komea ääni ja taito tulkita lauluja niin että ne kuulijassa ns. ”kolahtavat” . Harvoin hyvä laulutekniikka ja tulkintataito yhdistyy niin herkullisella tavalla kuin sinun kohdallasi. Monesti tälläisissä konserteissa kuulee steriiliä, teknistä laulantaa, joka ei milläänlailla kosketa kuulijaa tai sitten tulkinnat ovat ylenpalttisen yliampuvia .
Tessa Virta ja Olli Peuhun hienovireistä musisointia oli myös elämyksellistä kuunnella.
Konsertin tunnelmassa oli taikaa ! Hienoa Tapani, jatka samaan malliin ! Jatkossakin toivon kuulevani sinua myös tämäntyylisissä konserteissa. Toivottavasti on lisää yhteiskonsertteja luvassa Tessa Virran ja kumppaneiden kanssa tulevaisuudessa.
Toivoo, Elina

7.7
Tässä kuvassa Tapsa ja Reetu Tartu mikkiin juhlalähetyksessä tänä keväänä :https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1002388_525930747473115_231842028_n.jpgOn hyvin säilyneet, komeet kaverukset siinä. Ei uskois yli kuuskymppisiksijos ei tietäis.Koskahan mahdettais saada Youtubeem lisää videoita nähtäväksi Tapsan jaReetun keskustelusta ?

5.7
Terve Tapsa !Ikaalisten Sata-Häme soi tapahtuman Valkea ruusu- konsertti oli eilen kokemusjoka ei upeudessaan unohdu. Mahtavaa oli kuulla loisteliasta Guardia Nuevo-orkesteria, ihastuttavia Jonna Pirttijokea ja Arja Korisevaa. Solisteistakuitenkin sinä teit väkevimmän vaikutuksen. Suosionosoituksetkin senkertoivat. Sait tuvan täydeltä yleisöltä hurjimmat ablodit eikä syyttä.Ilmiömäisen taidokkaita, ja sykähdyttäviä olivat tulkintasi.Äänikapasiteettisi on todella vaikuttava. Kiitos huikeasta elämyksestä kokoporukalle !T:Ilkka

 

Kiitos fantastisesta konserttielämyksestä torstaina 4.7.2013. Valkea ruusu- konsertti oli huikea kokemus. Huipputaidokas Guarde Nuevo- orkesteri ja suurenmoiset solistit : Arja Koriseva, Jonna Pirttijoki ja pisteenä Ii:n päälle Tapani Kansa, antoivat niin unohtumattoman ainutlaatuisen musiikillisen taidepläjäyksen etten vastaavaa ole kokeut vaikka monissa konserteissa olen ollutkin.
Tapani olit häikäisevän hyvä. Äänesi , karismaattinen persoonasi ja antaumuksellinen sydämen pohjasta lähtevä tyylisi tulkita lauluja oli niin mykistävää.
Esimerkiksi ” Kertokaa se hänelle ” oli taivaallisen komeaa kuultavaa. Eräs mies totesi konsertin jälkeen ,että olet kyllä yksi parhaista miespuolisista viihdelaulajistamme kautta aikain. Eikä se ollut kyllä yhtään liioitellusti sanottu. Päinvastoin täysin naulan kantaan osui se toteamus . Sen mm. eilisessä konsertissakin taas todeksi osoitit.
-Marika-

 

4.7
Olin eilen Pavilla jossa Tapani oli esiintymässä keikalla. Onneksi saavuin paikalle ajoissa, sillä Tapani aloitti keikkansa hieman aikaisemmin mitä ennakkotiedoissa oli ilmoitettu. On se ääni hänellä vaan niin mahtava ja ymmärtää tunteella laulamisen päälle. Sieltä jostain sielun syövereistä se upea ääni kumpuaa ja on niin hurmaavaa kuultavaa että. Hyvännäköinenkin mies Tapsa on. Hänessä on miehekästä tyyliä. Huoliteltu ja siisti habituksensa on myös ilo silmille.Kiitokset annan myös Tapanin bändille he soittivat hyvin ja maltillisilla volyymeillä.T:Sari

Heippa, Tapani !
Kiitos sinulle Tapani ja Pepiton pojille mahtavasta illasta Pavilla eilen. Olet huikaisevan hyvä ja taitava on bändisikin. Pidin paljon myös ohjelmistostasi. Siinä oli monia hyviä biisejä ja loppua kohti meno senkuin vaan huipentui. Viimeinen biisi oli se hekumanhuippu !
Terv. Tiina R.

Kiitän vielä kerran loistavasta keikasta Pavilla 3.7.2013
Asiakkailta tulee kiitosta sähköpostiin ja facebookiin, halusin välittää terveiset sinne minne ne kuuluu :)
-Sari Lehtoranta, Pavin toiminnanjohtaja-

30.6

 

Morjensta, Tapani !
Kiitokset lähetän eilisistä Backaksen tansseista. Hyvästä perinteisestä, jalan alle menevästä tanssimusiikista saatiin siellä nauttia komeasti soivan laulusi ja Pepito bändin mallikkaan musisoinnin siivitämänä. Juttelin siellä yhden paikalla olevan seurueen kanssa ja olimme yksimielisiä siitä ,että hyvä laulaja olet ollut aina mutta vanhemmiten olet tullut vieläkin hyvemmäksi. Äänesi on kypsynyt ja kehittynyt miellyttävän täyteläiseen sointiin.
Joku siinä ohimennen pohti , että minkähän ikäinen Tapani nyt onkaan, ja oli yllättynyt kun kerroin , että olet 64v. Hän oletti sinun olevan vielä muutamaa vuotta vaille kuuskymppiä. Täytyy myöntää, että kun ryhdikästä lavaolemustasi, katseli, niin kyllä olet ulkoisestikkin hyvässä kondiksessa pysynyt ja itsesi pitänyt. Minä täytin alkuvuodesta 60v. joten melkein samaa ikäluokkaa ollaan, mutta jos rehellinen olen, niin kyllä sinua luulisi meikäläistä pikemminkin sen neljä vuotta nuoremmaksi kuin vanhemmaksi. No , pitää meikäläisenkin vähän skarpata ja ryhtyä kuntoilemaan.
Terv. Esa

 

29.6
Olitpas taas niin loistava eilen Esakallion keikallasi. Oli tosi hienoa seurata ja kuunnella komeeta esiintymistä ja laulamistasi. Tansseihn lähtiessä olin ihan rättiväsynyt, mutta niin vaan esiintymisesi piristi ja virkisti ettei siellä paikanpäällä väsytänyt enää yhtään eikä sitten aamuyöstä kotiin palattua meinannut tulla enää unikaan silmään kun ajatukset pyöri vaan Esakallion upeassa illassa.
Ihan käsittämätön karisma ja ääni sulla kyllä on. Ei illan toinen esiintyjä Heikki Koskelokaan mikään huono laulaja ole, mutta voi sanoa että oli kyllä niin huima ero ” Hopeisessa kuussa ” sun hyväksi. Heikkihän sen nimittäin lauloi ekan settinsä päätteeksi, mutta se oli kuin väljähtänyttä limpsaa sun tulkintaan verrattuna kun sen laulaa kajautit toisen jaksosi lopussa.
Encorena laulamasi ” Anniina” oli parasta parhautta. Ei uskois että kukaan voi laulaa niin kauniisti jos ei ite olis omin korvin ollut kuulemassa. Ei ihme ettei olisi yleisö sua malttanut lavalta pois päästää, vaan pitkään taputettiin sua takaisin lavalle. ”Anniina” on tunnetusti sun keikan päätösbiisi ja vaikka tiesin sen , niin kyllä tuli vielä yhden biisin toivossa siinä kanssa innoissaan taputettua kätensä melkein tohjoksi :o )
Hyvä juttu , että Ämyrillä on kolmen viikon päästä jo keikkasi. Sinne meinaan taas kanssa ryykätä nauttimaan mahtavasta tunnelmasta ja musiikkiannista jonka keikoillasi saa kokea :o )
T:Fani Forssasta
23.6

 

Moi, Tapani
Kiitos teille ihanille laulajille ( eli sinulle, Einille ja Dannylle ) kun teitte Kalajoen Merisärkällä juhannuspäivästä iloisen ja unohtumattoman upean. Tunnelma oli mahtava . Tutut hitit hurmasivat ja herättivät lämpimiä muistoja.
Olet kyllä aivan virtuoosi siellä lavalla. Upeasti laulat ja osaat yleisön ottaa haltuun ja sytyttää hienoihin fiiliksiin. Toisinsanoen valloittava laulaja huippuvedossa ! Kunnioitettavan pitkä ja ansiokas ura sinulla jo tähän mennessä ja on upeaa nähdä ja kuulla miten intohimolla ja antaumuksella edelleen laulujasi esität. Onnea, menestystä ja voimia sinulle jatkossakin sekä monia upeita vuosia lisää laulu-urallesi toivon.
T: Pirjo V.

 

22.6
HEI!

Kiitos Tapanille, Tessalle ja Ollille hienosta konsertista Helsingin Musiikkitalolla 18.6. Vajaaseen tuntiin oli saatu mahdutettua monia upeita sävelmiä.

Tapanin ääni soi ja resonoi hyvin ja komeesti laajalla skaalalla. Hän osaa laulaa niin nätisti, että mielestäni esim.Oskar Merikanto tulkintansa ovat ylittämättömiä. Vaikkakin toki hienoja versioita niistä monet klassisenpuolen laulajatkin esittää, mutta silti niistä puuttuu se kaiken kruunaava sielukkuus joka Tapsan tulkinnoista on kuultavissa. Tapani osaa fraseerata hyvin kauniisti ja mennä sisälle laulun teksteihin niin, että sen tunteen aistii sisimmässään asti.

Tapanin laulamisessa yleensäkin ihailen sitä ,että hän osaa yhdistää ja vaihdella erillaisia tekniikoita laulaessaan . Äänenhallinta on hyvää ja artikulointi verrattoman selkeää. Myös huonokuuloisempikin kuulija saa selvää mistä ja mitä lauletaan. Tapanissa meillä on monenlaisten erillaisten laulujen edustava ja taidokas tulkitsija. Musiikkitalon konsertin täydensi Tessa Virran ja Olli Peuhun laadukas musisointi.

Hämeenlinnassa asuvana olen iloinen ,että Tapanilla on keikkoja näillä seuduilla useampiakin ( Ämyrillä, Riutanharjulla, Pavilla jne…) On mukava mennä aistimaan kesälavojen ainutlaatuista tunnelmaa , kun tietää että hyvää tanssimusiikkia ja taatusti laadukasta laulantaa on luvassa Tapanin keikoilla.
Forssan Holjat markkinat elokuun alussa on yksi mielenkiintoisista keikoista myös. Siellä on aina joka kesä tullut käytyä , koska ihan tasokkaita esiintyjiä tuossa tapahtumassa on esiintynyt. Ja etenkin tänänkesänä sinne on hyvä syy mennä, kun Tapani siellä keikan heittää.
Kun miettii niitä eväitä jotka Tapsalla on, niin uskallan odottaa että hän vetäisee Holjien markkinoiden tähän astisen historian hienoimman shown. Suuri määrä lavakarismaa, laululliset taidot ja lukemattomat hyvät biisit ja tunnetut hitit sen mahdollistavat. Ja kun ottaa vielä huomioon, että Tapsan orkesterit ovat myös poikkeuksetta parasta A-luokkaa niin uskon että Elämys isolla E:llä on Forssan torilla elokuun illassa luvassa .
T: Musafani

20.6
MAHTAVAA ! …..Tapani,jasat muistaa meitä ihailijoita.Katsoin haastattelun ”Reetun” kanssa. Tässä juhannusta odotellessa….
OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA TEILLE !

19.6
Kiitos Tapani kauniista lauluista ja laulamisestasi Helsingin Musiikkitalolla eilen . Konsertin muusikot ja sinä olette todellisia huippuosaajia. Esiintymisenne tarjosi sellaista laulun ja soiton hurmaa, että eipä ihastuttavampaa keinoa rentoutua aamupäivän kiireiden keskellä olisi saattanut edes kuvitella, kun sai uppoutua musiikin vietäväksi ihanien sävelten siivittämänä. Konsertti antoi aurinkoisen mielen ja puhtia koko päivälle. Osaat laulaa vahvasointisella äänelläsi mykistävän koskettavasti ja kauniisti . Harva laulaja pystyy siihen kuin sinä ,eli laulamaan niin elävästi, loistavalla eläytymisellä ja tunteella ,että se saa kuulijankin uppoutumaan niin laulujen tunnelmiin , että siinä unohtuu hetkeksi kaikki muut arjen touhut sekä huolet ja murheet.
Oli ilo lukea viimeisintä kotisivujen postaustasi. Varmasti kesän mittaan keikoilla nähdään monasti . Ja aivan mahtava ,että uusi levysi alkaa olla kohta julkaisua vaille. Varmasti on lupa odottaa tyylillä ja taidolla tehtyä albumia.

Tapsa olet SUPERIA !!!! Oli melkoisen mageeta kuunnella sun komeeta laulamistatiistaina kun esiinnyit Musiikkitalon konsertissa. Turhan nopeesti sekonsertti oli ohi. Olis kyllä kuunnellut paljon pitempäänkin sitä. Onneks sullaon paljon keikkoja tulossa niin pääsee näkeen ja kuuleen sua livenäuudestaankin.Riemukasta Juhannusta ja keikkakesää !
Hienoa ,että levyn valmistuminen etenee hyvällä mallilla.Kovanluokan tekijät onsen eri valmistusvaiheissa näemmä mukana aina kuvauksesta tuottamiseen… japriima jälkeä epäilemättä syntyy. Täytyy sanoa , että siitä on vuosia kuin olenmitään levyä odottanut niin innolla kuin tuota sinun uutta syksyn aikanajulkaistavaa levyä. Olo on kuin pikkulapsella joulua ja joulupukkia odottaessa :) Helsingin musiikkitalon konserttisi olisivat houkuttelevia, mutta niihin eitöiden takia ole mahdollisuutta päästä ( harmillisen aikaiseen ajankohtaanpäivästä ne järjestetään).Vaan Ikaalisiin on kesälomamatkan suunta kuuntelemaan kun laulaa täräytätsiellä konsertissa argenttiinaisia tangoja yms.sellaisella mestarillisellatenholla ja tunteenpalolla, että ei jää epäilykselle sijaa tämän maan miesartistien kunkusta.Johonkin kesälavallekkin olisi tarkoitus lähteä sinun ja Pepito – bändintahdissa vähän fiilistelemään ja vetreyttämään, ehkä hiukan ruostumaanpäässeitä tanssitaitoja.Hyvät kesää, rattoisaa Juhannusta ja mainiota juhannuskeikkaa Kalajoelle.T:Risto

Hei Tapani , kallisarvoinen laulutaiturimme !Kiitos kivoista uutisista joista kotisivuilla kerroit. Monenmoista mukavaa on tiettävästi tulossa. Ensimmäinen Helsingin musiikkitalon konserteista oli ja meni tiistaina. Harmi kun en sinne päässyt. Pitää yrittää jos heinäkuussa olevaan musiikkitalon konserttiin pääsisi. Olisi varmana kuulemisen ja kokemisen arvoinen konsertti se. Kuten keikkasi aina. Ikaalisten Sata Häme soi- tapahtumakin siintää mielessäni. Sinne olisi ilmanmuuta päästävä sinua ja ihastuttavaa Arja Korisevaa kuuntelemaan.Ensi viikon perjantaina on kesän huippuhetki kun tulet Esakalliolle keikalle. Sitä keikkaa en jätä väliin hinnasta enkä mistään. Laulathan siellä taas jotain Unto Monosta, kuten tapanisi on ollut Somerolla esiintyessäsi. Ja jos mahdollisesti voisit maistiaisena laulaa jonkun laulun siltä vielä julkaisua odottavalta uusimmalta levyltäsi niin kiitos paljon.Elokuun alussa on taas yksi huipennus kun vihdoin ja viimein esiinnyt Forssassa järjestettävillä Holjilla markkinoilla. Vuodesta toiseen olen odottanut ja toivonut ,että joko nyt sinut sinne esiintymään saataisiin ja nyt tärppäsi! Meikäläinen saapuu jo hyvissä ajoin paikalle ,että pääsen eturiviin sinua fanittamaan :-D Se keikka koostuu varmaan pääosin tutuista hiteistäsi, mutta olisi kiva jos myös laulaisit vaikka pari Elviksenkin biisiä siellä. Hienona vähän rauhallisempana tunnelmapala toimisi mainiosti esim. I Cant Help Failing love you. Olen kuullut sinun laulavan sitä tanssilavoilla ja tulkintasi siitä on niin hivelevän kaunis ja oikein mannaa ja balsamia korville että hienoa se laulu olisi myös Esakalliollakin kuulla.Kalajoen Merisärkillä on siis lauantaina 22.6 hulpeat juhannuspirskeet tiedossa kun kolme huippua stagella kohtaa ja pistää osaamisensa ja taitonsa peliin yleisöä viihdyttääkseen. ( Viime syksyn huipputiimistä puuttuu vain Frederik ja Viki Rosti. Toivottavasti myös teidän huikeaa Finnhits-viisikkoanne vielä joskus tulevaisuudessa yhdessä lavalla esiintymässä nähtäisiin ja kuultaisiin ). Valitettavasti ne pippalot joudun jättämään väliin, mutta toivottelen kuiten sinulle ja, läheisillesi ja ystävillesi iloista laulun ja naurun täyteistä Juhannusta sekä mitä parhainta vointia ja kesänjatkoa .-Anja-

Toivottavasti niitä levyä varten otettuja kuvaotoksia tulis näytille tännekotisivuillekkin ja jos tai kun tiedät että tuleeko siltä sun uutuuslevyltä jotain sinkkua radiosoittoon niin ilmoitathan siitä kotisivuilla. En meinaanjuurikaan kuuntele radiota, mutta kun tietäis että sieltä sun uuden biisinsaattais kuulla niin tietäis pitää radiota auki.Mukavaa keskikesän juhlaa !T:Krista

18.6

Kiitos Tapani ihanasta aamupäivän musiikkituokiosta Konserttitalolla tänään. Hurmaannuin kovasti konsertin ensiluokkaisesta annista. Konsertti ei ollut kestoltaan kovinkaan pitkä, mutta tunnelmaltaan sitäkin intensiivisempi ja kokemuksena erittäin antoisa. Sinun sielukkaan upeat tulkintasi saivat veren virtaamaan kehossa entistä kiivaammin ja ihastuksen väristykset menemään pitkin selkää . Ihailen suuresti rikassävyistä ja ilmaisuvoimasen soinnikasta ääntäsi. Siinä on kullan kimallusta ja sametin pehmeyttä. Tyyli ja karisma joka, sinusta lavalla esiintyessäsi hohkaa ei jätä sävähdyttämättä sekään. Ja miten taidokkaat muusikot sinua säestivätkään ! Sitä taitavaa musisointia kuunnellessa sielu lepäsi.

Kiitos Tapani kun jaat laulun ja musiikin iloa, sen lumoa ja elämyksiä meille kuulijoille. Vakuuttavaa ja vaikuttavaa jälkeä tuntuu syntyvän aina missä ja milloin esiinnytkin.
Hienoa ,että kesä tuo tullessaan monennäköistä esiintymistilaisuutta sinulle. Aivan huikeista elämyksistä saadaan varmasti niissä nauttia . Mahdetaankohan se ”Valkea ruusu”- konsertti myös televisioida ?
Aivan äärettömän isolla innolla odotan sitä että pääsee syksyllä näkemään ja kuulemaan uuden levysi äänitys-ja kuvaussessioiden tuotoksia.
Hauskaa Juhannusta ja Kalajoen keikalla laittakaa Dannyn ja Einin kanssa täysi höyry päälle ! Takuula riemukaan valloitavaa meininkiä ja tunnelmaa saatte siellä aikaiseksi.
T:Mervi

6.6

 

Terve !
Ajattelin kirjottaa tämmösen ”pienen” kirjeen (josta tulikin niin pitkä sepostus että kannattaa varata aikaa sen lukemiseen). Toivottavasti se ilahduttaa Tapsaakin, koska se olis vähintä mitä vois kiitoksena toivoo, sillä Tapsan keikat ja laulut on semmosia joista saa hyvän mielen ja ne auttaa jaksamaan ja rohkaisee monessa vaikeessakin tilanteessa ( esim. ” Sä luota päivään nousevaan ” on yks mun monista lemppareistani Tapsan biiseistä ).
Tapani on niin loistava laulaja, ettei sen vertaista toista oo. Jossain kuvattiin Tapsaa musiikin moniottelijaks ja mun mielestä se on aika osuvasti todettu, koska hän laulaa niin laajalla skaalalla melkein minkätyylistä musaa vaan ja sen lisäksi vielä sanoittaa ja säveltääkin. Tapsan ainutkertaisuus nykyajan massatuotantolaulajien joukossa on selviö, mutta eipä taida suomalaisen musaviihteen historiassa olla muutoinkaan yhtä laajaa repertuaaria kellään laulajalla. Eipä mun mieleeni ainakaan näin äkkiseltään ketään tule. Tapsalla on laulaessa jotenkin niin joustava ja niin sävykäs se äänenväri, että se taipuu moneen tyyliin ja sillä pystyy ilmentämään koko ihmiselon tunteita ja tunnelmia.
Tapsa kun laulaa niin kyllä kuulee ,että laulamista on opiskeltu ja siinä kehitytty. Löytyy meinaan komeesti sitä tekniikkaa ja äänenhallintaa. Tapsan laulaminen ei ole kuitenkaan liian mekaanista, vaan siinä on vahvasti lauluja elävöittävää tunnetta mukana ja spontaanisuutta myös. On kiva kun Tapsa keikoilla innostuu eri biiseistä välillä improvisoimaan vähän erillaisiakin variaatioita .
Ja kun paljon puhutaan aina siitä karismasta ja sitä on liitetty jos jonkinlaisiin tyyppeihin , niin että se on sana on kärsinyt jo melkein inflaation, niin sen voi sanoa että jos jollain, niin Tapani Kansassa sitä karismaa ihan oikessti ja aidosti todella on. Siis vähän sitä sellaista samanlaista mitä jossain Tapio Rautavaarassa, Tauno Palossa tms. aikoinaan oli.
Tapsan keikoilla kun olen käynyt, niin olen huomannut ,että hällä on vankka ja laaja kuulijakunta joka koostuu hyvin monenikäisestä jengistä. On varttuneemmasta väestä aina pikkulapsiin saakka. Kirkkokonserteissa käy enimmäkseen vähän vanhempaa porukkaa. Tanssilavakeikoilla myös nuorempaa ja esim. ikärajoittamissa viihdekonserteissa myös lapsia.
Mä ite olen vähän alle kolmekymppinen ja Tapsa on suosikkeihini kuulunut pikkulikasta lähtien. Äiti ja isä Tapsaa ovat ihan sieltä uran alkuajoista asti Tapsaa diggailleet ja kotona on usein Tapsan biisit pauhanneet täysillä. Siten niihin siis samalla itekkin alunperin tuli tutustuttua ja Tapsan tuotannosta laajemmalti kiinnostuttua. Kun olin 12-vuotias niin pitihän sitä ekan kerran päästä Tapsaa livenä kuuntelemaan. Se oli niin koukuttava kokemus, että sen jälkeen on tullut taajaan Tapsan keikoillakin käytyä vuosittain ja kyllä voi sanoa että tuntuu ,että mitä enemmän on ikää Tapsallekkin tullut niin sitä paremmaksi vaan on tullut. Ei oo minkään näköisestä puutumisesta merkkejäkään. Ja se on hyvä juttu se !
Meidänkin suvussa löytyy Tapsa faneja joka ikäluokasta sillä mm. mun isovanhemmat, jotka ovat vähän yli kahdeksankymppisiä tykkäävät kanssa Tapsasta kovasti. Monenana vuotena ovat Tapsan joulukonserteissa käyneet. se on heille oikein sellainen perinne . Pappani oli muuten suuresti ilahtunut kun luin kotivivuilta mitä uusia lauluja Tapsan levylle mm. on tulossa. Totesi, että: ”No nyt se poika laulaa sellasia lauluja levylle mitä olen odottanutkin ”.
Mua kiinnostaa kovasti sen levyn lisäksi myös se dokumentti- juttu josta oli maininta siinä helmikuussa kirjoitetussa Tapsan viestissä.
Nyt nautitaan vielä hyvin alkuun pääseestä kesästä, mutta ei kyllä syksyn tulokaan harmita nyt kun on odottamisen arvoisia juttuaja siis tulossa.
Näistä Tapsan kotisivuista täytyy selkeydestä ja monipuolisuudesta antaa kiitokset. Monen moista mielenkiintoista tietoo on täältä luettavissa ja videoita nähtävissä ja kuultavissa. Keikkakalenteri on selkee ja ajantasalla. Kiva on myös lukea toisten mukavia palautteita . Ja tietysti myös Tapsan tervehdyksiä, vaikka kirjoittaakin niitä aika harvakseltaan.
Oikein rattoisaa ja pirtakkaan reipasta kesää kaikille ! Tapsalle perheineen erityisesti !
T: Fanittaja

 

2.6
Hei,
tämän kauniin sunnuntaipäiväni teki täydellistäkin täydellisemmäksi Radio Suomessa soitetut vanhat laulusi:
- heräsin tänään sunnuntaina 2.6. 70-luvulla pakkosyötettyyn ’Kuljen taas kotiinpäin’, jota nyt monen vuosikymmenen jälkeen kuuntelin aivan uusin korvin ja tunnistin äänesi. Ja kun konkari musiikkitoimittaja kertoi kappaleen ollevan aivan täydellinen sinun laulamanasi, Pertsa Reposen sanoittamana ja Jaakko Salon sovittamana, olin täysin samaa mieltä. Ja todella iloinen siitä, että minulla on ollut ilo henkilökohtaisesti tavata niin Pertsa Reponen kuin Jaakko Salokin; he ovat sitä katoavaa luonnonvaraa, jota ainakin minun ikäluokkani kaipaa. Ja on ilo ja mahdollisuus lähettää sinulle kiitokset tästä esityksestä!
- kun täydelliseksi luokittelemani päivän päätteeksi ajoin kotiinpäin (Hakaniemen torin maalaismarkkinoilta), soi radiossa ’Kaksi onnellista lasta auringon’. Mietin kuka oopperalaulaja mahtaa olla esittäjä, kunnes havaitsin, että äänessä oli enemmän väriä ja lämpöä kuin oopperlaulajien esityksissä koskaan. Löin mielessäni vetoa että tämä ei voi olla kukaan muu kuin Tapani Kansa! Ja oikeassa olin.
En tiedä oletko itse koskaan tyytyväinen omiin esityksiisi, mutta syytä olisi.
Jos olisin itse saanut aikaan edes yhdenkin näistä mestariteosistasi, olisin mielestäni saavuttanut tässä elämässä jotakin ainutlaauista ja unohtumatonta ja olisin hyvin tyytyväinen itseeni!
Ja lopuksi torilta ostamieni korttien sanoin toivotan sinulle
’Ilon onnen enkeleitä elämäsi retkille,
pieniä toivon kipinöitä huonoillekin hetkille’.
Elämä pitää huolen että meidän jokaisen elämään sisältyy niitä mielestämme huonojakin hetkiä, mutta tärkeintä on itse elämä. Sen yleensä oivaltaa vasta kun on liian myöhäistä, nautitaan siis kaikista hetkistä.
Aurinkoista kesän jatkoa toivottaen
Pirjoliisa

 

Mukava jutteluhetki taltioitu videolle. Toivottavasti saadaan piakkoin lisävideoita sun ja Reetun keskustelusta.
Kiva olis saada joku uus kirjoitettu tervehdyskin sivuille. Toivottavasti muuten laulat myös sen sun tulevan levysi biisejä nyt jo kesäkeikoilla. Olis ihan mahtavaa kuulla mm. tuo ”Särkyneiden toiveiden katu” livenä.
T: Saara

 

30.5 2013
Meri on lähellä sydäntäni ja siksipä toivoisinkin , että Tapanin keikkaohjemistoon otettaisiin mukaan sellaiset laulut kuin : Syvä meri ja/tai Yön tuuli vain . Nuo laulut olisi nimittäin hienoa kuulla Tapanin, eli siis toisinsanoen Suomen parhaan miesartistin laulamana.
T:Timo

27.5
Vielä kiitos hienosta esiinymisestä sinulle ja orkesterin pojille, ilta oli täydellinen ja väki on kiitellyt koko eilisen päivän juhlista. Moni tietysti ihmetteli miten ihmeessä olin saanut sinut juhliini? Olen sanonut että jos tarviitte konsulttiapua niin toimin mielelläni välittäjänä jos juhlia järjestätte? Vielä oikein mukavaa ja aurinkoista alkavaa kesää, kohtuullisesti keikkoja ja aikaa rakkaille läheisille! Täällä ruvetaan jo odottelemaan sitten tulevaa Joulunaikaa!TerveisinRaikke

26.5
Eilen Kuuntelin Radiosta Onnensävel- lähetystä ja siinä tuli kolme hyvää laulua : Sinun laulamana Kesän lapsi, Valkoakaasiat ( Jukka Kuoppamäen versiona) ja Yö väistyy ( Pentti Hietasen tulkintana ). Valkoakaasiat ja Yö väistyy olisi upeaa kuulla sinun laulamanasi. Tamara Lundin versio Valkoakaasioista lienee se tutuin, mutta hyvin Jukkakin sen lauloi. Tuli mieleen miten ihana laulu se olisikaan sinun tulkitsemana. Yö väistyy on minulle aika uusi laulu, vaikka se lieneekin jo jokunen vuosi sitten tehty ( sanoitajana ilmeisesti itse laulun esittäjä Pentti Hietanen ). Pentti Hietanen ei kuulu suurimpiin suosikkeihini, mutta tuon hän laulaa ihan nätisti. Kuitenkaan sitä kuunnellessa ei voinut välttyä ajatukselta, että miten mahtavasti tämä laulu sinun laulettavaksi sopisi. Se on kuin vasiten sinulle tehty. Laulun viehättävän kauniit sanat ja melodia sekä lämpimänsoinnikas ja tunnerikas äänesi lumoaisi aivan vastuttomattomasti. En tiedä miten tämä laulu esim. tanssilavoilla esitttäväksi soveltuu, mutta voisithan sen laulaa vaikka keikkasi lopuksi encorena. Otathan harkintaan sen . PLIIS ! ?
Eilen kuulin radiosta myös sellaisen tangon, kuin : Jos minut vielä kohtaat ( esit. Matti Korkiala). Se biisi pitää sisällään vahvan tunnelatauksen, joten olisi myös aivan omiaan sinun sykähdyttäväksi tulkinnaksi.
Ystävällisesti, Marjo

21.5 2013
MORJENS!

Kiitokset mainiosta videosta. Mielenkiintoista oli kuunnella Tapsan ja Reetun jutustelua. Jatkoa odotellaan leppoisalle rupattelulle. Tapani ja Frederikin keskustelua on kiinnostavaa kunnella, koska molemmilla hepuilla on tarinankerronta hallussa, hyviä mielipiteitä, näkemystä ja kokemusta musiikkialalta ja elämästä jo vuosikymmenten ajalta.

Terv. Make

19.5 2013

Heips! :)

Kolme uutta hienoa videota on näköjään linkitetty kotisivuille :) Tulikin niistä mieleen kun 2000-luvun puolenvälin paikkeilla olin Tapanin Tapio Rautavaaran lauluja sisältävässä konsertissa Turussa. Oli tosi loistava konsertti se :) Harmi kun sen kierteen konsertista ei tehty TV-taltiointia. Esimerkiksi TYTÖN HUIVI, SOUVARIPOJAT, NELJÄNTUULEN TIELLÄ, KULKURI VELJENI JAN ja RAKOVALKEALLA oli upeita kuulla T.Kansan laulamana. Toivottavasti Tapsa niitä aina joskus sopivan tilaisuuden tullen jollain keikoillaan/konserteissaan laulaisi.
Ja jos löydätte jostain taltioinneistanne Tapanin Rakovalkealla- musiikkivideon ( se taisi olla vuodelta 2005 ), niin se olisi mukava saada Youtubeen. Se on tyylikkäästi tehty ja komeesti laulettu video :)

Huomasin ,että uusia hyviä videolinkkejä Youtubeen Tapsan lauluista on tullut kotisivuille. Kiitos niistä. Erityisesti ”Siks onn mä suruinen” esitys on minun mieleeni. ” Niin paljon on aihetta lauluun” kuulostaa ehkä hiukkasenverran läpilauleteltu, kun mieleen tulee väistämättä Tapanin muutaman vuoden takaiselta ”Tapsa ja Rautavaara- lauluja elämän poluilta” levyltä tuon samaisen laulun tulkinta, joka on kyllä mielestäni selkeästi koskettavampi versio.

16.5 2013
Oli suuri ilo, nautinto, ja elämys kuulla sinua livenä Vähänkyrön kirkossa keväällä. Luonnonkauneus sen lumoavassa loistossaan peilautui elävästi silmien eteen laulaessasi kauniita kauniita keväisiä/kesäisiä luonnon kauneutta kuvaavia lyriikoita. Laulaessasi sinusta näkyy ja kuuluu selvästi, miten kokonaan elät musiikissa ja musiikki sinussa. Kaikki ihmiselämän tunteet, ilot surut riemut kaipuut haaveet välittyvät kuulijoiden sisimpään ainutlaatuisen sykähdyttävien ja moniulotteisten tulkintojesi kautta. Luonnonkauneus sen loistossaan peilautuu silmien eteen laulaessasi Sinä saat annettua meille kuulijoille niin paljon lohtua, iloa ja voimaa ja ettet varmaan aavistakaan. Äänesi on vaikuttavan komea. Vuodet ovat kypsyttäneet ja jalostaneet äänesi kertakaikkisen sielukkaaseen sointiin. Siinä on pehmeän samettista herkkyyttä, syvyyttä, joka vaivattomankuuloisesti kohoaa myös ylärekisteriin, kuitenkin niin että laulusi ei missään vaiheessa kuulosta tympeältä huutamiselta. Kiitos kun olet ja kiitos laulamisestasi ja lauluistasi . Jatka vahvana omaa musiikinsiivittämää tietäsi eteenpäin.T:R.H

 

Helkkarin hieno keikka oli Tapanilla Vantaan Tulisuudelmassa taannoin. Uljaasti soi Tapsan ääni, kun hän verevän komeita ja kauniita lauluja tulkitsi ja hyvien laulujen myötä hienoa tunnelmaa saliin loi. Kyllä on miehessä ja äänessä kapasiteettia se on sanottava. Paitsi verrattoman komean kuuloista, niin myös varsin helpon, rennon ja vaivattoman näköistä on Tapanin laulaminen (kun vertaa esimerkiksi moniin muihin iskelmälaulajiin, jotka vääntelehtivät, ja irvistelevät tuskaisesti, laulavat suu apposen auki, niin että kitarisat näkyy tanssilavan perälle asti ja kaulasuonet pullistuvat äärimmilleen, kun yrittävät vähänkin vaativampaa biisiä esittää.).
T:Esa

Hei Tapani ! Kiinnostaisi tietää mitä mieltä olet ” Vain elämää”- ohjemasta ? Seurasitko sitä viime syksynä ? Jos tuo ohjelmasarja saa tulevina vuosina jatkoa, niin Suostuisitko menemään siihen mukaan jos kysytään ? Joiltakin artistit ovat laukoneet ohjelmasta vähemmän mairittelevia mielipiteitään, eivätkä ohjelmaan suostuisi vaikka kysyttäisiin, mutta ainakin tuon viime syksyn , eli ekan kauden – jaksoissa mukana olleet artistit kehuivat kokemusta mukavaksi.

Minä katselin satunnaisesti tuota sarjaa. Ohjelman artistit ei olleet erityisesti mieleeni ( paitsi Katri Helena ja Jari Sillanpää olivat ihan OK. ). Ainakin minun makuuni ehkä hiukkasen liian siirappista ja imelää ja teennäisen laskelmoituakin touhua oli meno välillä siinä sarjassa, mutta kyllä joitakin ihan kiinnostavia tulkintoja kuultiin kun he toinen toistensa lauluja esittivät. Kuitenkin kaikkeen hehkutukseen nähden aikapaljon ylimainostettu juttu loppujenlopuksi. Tosin tuon tyylisiä musiikkipitoisia viihdeohjelmia telkkariin lisää kaivattaisiin.
JOS ohjelma tulee saamaan jatkoa ja sinuakin siinä joskus nähtäisiin ja kuultaisiin, niin se olisi kyllä mielenkiintoinen ja tosi kiva juttu.
-Marika-

 

9.5 2013

 

Moikka vaan Tapsa ! Olin sun keikallas taannoin. Vahvoilla tulkinnoillasi ja rennon letkeällä esiintymiselläsi valloitit yleisön. On sulla muuten niin jummetun hyvä ääni että oksat pois ! Muutoinkin olet ihan vimpan päälle loistolaulaja, kun sulla on niin paljon lavakarismaa ja osaat esiintyä luontevasti vetämättä touhua överiksi.
Mun vanhemmat ovat olleet sun fanejas jo vuosikymmeniä. Mä en ole vielä ihan niin kauaa, mutta olen mäkin jo muutaman vuoden sun musaa diggaillut.
En tiedä toista suomalaista laulajaa, jolla olis niin monipuolisesti hallussa eri musagenret kuin sulla ja että onnistut olevaan vielä niin uskottava ja vakuuttava eri musatyylien tulkitsijana. On magee juttu ettet ole urautunut laulamaan vaan yhden tyylistä musaa.
Luin tuosta sun uudesta levystä joka on valmisteilla ( vai onkohan se jo valmis? ), ja jonka syksyllä kerroit ilmestyvän. Se vaikuttais olevan sellainen levy, jonka kaltaista sulta ei ole vähään aikaan tullut . (Siis niillä sun parilla viimeisimmillä levyllä ei ole ollut sellaisia tunnettuja klassikkobiisejä, kuten nyt sillä tulevalla levyllä on esim. Särkyneiden toiveiden katu ) Mun vanhemmatkin oli ihan onnessaan kun ne luki sun sivuilta mitä biisejä sille uudelle levylle muunmuassa tulee.
Harmi kun sun kotisivuille ei ole vähään aikaan tullut oikein mitään uutta juttua. Olis ihan mukavata jos jotain uutta videota tai tarinaa sinne tulisi. Jos et ite ehdi tai tykkää kirjoittaa, niin blogitoimittaja vois tehdä sen sitten.
Oikein paljon kaikkee hyvää sulle lauluhommissasi ja muutoinkin. Nauti kauniista kesästä, läheistesi seurasta ja keikkojen tekemisestä. Toivon , että työsi on sulle yhtä antoisaa ja hyvää fiilistä antavaa mitä se on yleisölle. Siltä se ainakin näin katsojan ja kuulijan silmin ja korvin näyttää ja kuulostaa että sä nautit työstäsi ja teet sitä suurella asenteella, antumuksella ja palolla edelleen.
Eipä tässä sitten tähän hätään mitään muuta asiantynkää olekkaan, kun että vanhemmiltani sellaset terveiset, että vuodet ja vuosikymmenet vierii, mutta Tapsa on yhtä hyvä aina vaan… tai itseasiassa vuosivuodelta vaan parempi.

 

6.5 2013
Kiitos Tapsa huippuhyvästä keikastasi Käenkoskella 31.4 Täällä Hopeisen kuun ja muiden upeiden tulkintojesi huumassa edelleen elellään, oli ne niin mieleenpainuvan ja sävähdyttävän komeita. Sinulla on kyllä niin sykähdyttävä ja vaikuttava ääni ja karisma ettei toista ole vastaan osunut, vaikka laulajia on monensorttisia tullut laulunlavoilla nähtyä ja kuultua.
Netistä luin, että esiinnyt kahdesti musiikitalon kesäkonsertissa tulevan kesän aikana. Tessa Virta ja kumppanit on säestämässä. Kovin aikaisin vaan nuo konsertit jo järjestetään arkipäivänä ( klo. 13.00) Minullakin kun on kesäloma vasta Elokuun lopulla, niin täytynee yrittää , että jos ainakin jommallekummalle konserttipäiväksi saisi töistä sovittua pekkasen ,että pääsisi livenä sinua musiikkitalolle kuuntemaan. Se kun on sellainen elämys jota ei väliin haluaisi jättää mistään hinnasta.
Oikein iloisen aurinkoista ja lempeää alkavaa kesää !
T:Marjut

9.5 2013
Ihastuttava ilta oli tiistaina Vantaan Tulisuudelmassa. Tapanille bändeineen suuret kiitokset siitä. kyllä on Tapsa niin timantinkova laulaja kuin vaan olla ja voi. On onni , että hän on olemassa ja lauluineen meitä viihdyttämässä ja verrattomia elämyksiä luomassa. Tapani edustaa viihdelaulajiemme sarjassa sen luokan ammattiosaamista ja taitotasoa ,että on tyystin omissa sfääreissään.Tulisuudelma-illan huuman jälkimainingeissa nautiskelin Tapanin komean ääneen soinnista lisää kotioloissa. Kuuntelin mm. ” Rakkautta on rauhaa ei”- albumia ja aivan helmibiisiksi mielessäni on muodotunut nyt myös vuodenaikaankin nähden hyvinkin ajankohtainen laulu : Yössä toukokuun. Se laulu pitää sisällään kevään ja kesän kauneuden ja lämmön. Tapanin herkkääkin herkempi tulkinta saa tunteet pintaan.
Terv.Tarja

2.5 2013
Moi,Tapsa !Parhaimmat kiitokset sinulle Tapani loistokkaasta keikastasi Käenkosken lavalla tiistaina Wappuaattona. Tuli siinä hurmaantunut ja vaikuttunut olo komeaa laulamistasi kuunnellessa ! Yleisö oli ihastuksissaan ja tunnelma katossa. ”On toi Tapsa huikeen hyvä laulaja” totesi eräskin seurue keikkasi päätteeksi. Paitsi ,että lauluäänesi on priimaluokkaa, niin täytyy sanoa ,että harvolla kotimaisella miesjulkkiksella on sellaista määrää karismaa ja maskuliniisuutta kuin sinulla. Tyylikkään komeaa katseltavaakin siis olet.

 

1.5 2013
Tervehdys Tapsa!
Lueskelin tuossa kotisivujasi ja ilokseni sain todeta, että uutta levyä on tulossa. Ja se mikä eniten ilahdutti, niin kirjoitit tv-dokumentista, joka valmistuisi siinä kylkiäisenä. Hienoa!
Muistan, kun keskustelimme muutama vuosi dokkarista (Päiviö Pyysalo mukana), mutta silloin oli tämä taistelu kuvausmateriaalien käytöstä, kun sinua oli kuvattu parisen vuotta. Onko tämä tulossa oleva dokumentti joku ihan uusi projekti vai saitteko kuvaajan ja kanavan kanssa asiat kohdilleen?
Ja täytyy myöntää, että sinun historiastasi löytyy aina uusia, miellyttäviä yllätyksiä. Kappale Sunnuntailapsi löytyi Ylen Elävästä arkistosta ja siinä on kertakaikkisen tarttuva melodia. Tulkintahan on tietenkin mestariainesta! :)

29.4 2013
Tervehdys!Laitan tässä muutamia toiveita ja niihin vähän perustaa. Koska olen vuonna -53 syntynyt niin tottakai nuo hitit mitkä soivat silloin -60 luvulla olivat mieleenpainuvia ja tuovat edelleen mieleen tuon mielestäni huikeimman vuosikymmenen mitä itse on saanut elää. Johtuukohan siitä mitä kaikkea tapahtui Suomalaisessa yhteiskunnassa? Työmiehet rupesi saamaan palkallaan muuakin kuin leipää, vaihdettiin hienot vanhat kodin kalusteet keinonahkaisiin ja lastulevystä valmistettuihin liukuhihnatuotteisiin. Televisioantennit lisääntyivät talojen katoille viikottain, bensamyyjällä oli varaa ostaa farkut, samettitossut ja vuosikymmenen lopulla kasettimankka!! Olin kolmentoista kun pääsin isosiskoni kanssa ensimmäisen kerran lauantai-iltana Ihoden yöbaariin. Muistan tuon hetken siitäkin kun ujona maalaispoikana istuin baarin pöytään jukeboksi soitti Delilah. Sinä levytit tuon Tompan hitin kai vuonna-68? Tätä kai kaikki toivoo, niin minäkin ja uskon että koko porukka mikä on tuolla kemuissa paikalla pitää sitä edelleen kovana juttuna sinun suurena hittinäsi. Laitan tässä listaa itselleni noilta ajoilta rakkaita levyjä:Näin syntyy kyyneleet, Kauempaa ja kauempaa, Eloise, Ei itketä lauantaina, Käymme yhdessä ain. Kuten jo kerroin äidilleni haluan omistaa kappaleen Paista päivä, tyttäreleni Jennille Lähdit taakse pilvien. Vaimoni tyttärelle Ninalle tietysti Pikku Nina. Sisarelleni Ruutilla Akselin ja Elinan häävalssin. Jos mahdollista niin pojalleni Niklakselle Jukka Kuppamäen Peni mies? Vaimolleni Kirsille Odotan sinua niin, tämä kappale on mun suuri suosikki jota hyräilen usein ja muistuttaa minua aikaa jolloin elin yksinäistä kauttani elämässä joskus yhdeksänkymmentäluvun alussa. -70 luku oli hienoa aikaa sekin Kalajoen hiekat, R-A-K-A-S, Veikko Nieminen, Rokkivaari Hotanen, Kesän lapsi, Tule jo kotiin. Sitten vielä Kultaniityt ja Salaisuudessain, Melina, Päättyneet on päivät, Sä luota päivään nousevaan.Tässä nyt jotain, ja kuten totesin kaikki mitä esität on ok. Voi olla myös klassisempaa, Eino Leino tulkintoja ym:ta. Ihan illan päätteeksi voisit laulaa Minun tieni.Suuresta surusta huolimatta olen varma että tuosta lauantai-illasta tulee ikimuistoinen minulle, läheisilleni ja ystävilleni. Aurinkoista Vappua ja kesän odotusta sinulle ja läheisillesi.t. Raikke

25.4 2013

Terveppä terve !

Keikkakalenteriasi kun kotisivuilta katson, niin se näyttää olevan tilanne hyvällä mallilla. Monia mukavia ja mielenkiintoisia esiintymisiä on tulossa, niin kesälavoilla kuin muuallakin. Muunmuassa tuo yhteiskonserttisi Arja Korisevan kanssa Ikaalisissa on todella kiinnostava päästä kuulemaan.
Pienenä toiveena tähän voisin esittää, että jos jotain uutta uutisointia ja muita kuulumisiasi kotisivuille saataisiin luetavaksi vaikka toukokuun aikana niin se olisi hyvä. Itseäni ja uskoisin, että monia muitakin kiinnostaisi muunmuassa se , että onko uudelta valmisteilla olevalta levyltäsi tulossa jotain sinkkulohkaisua radiosoittoon tässä kesän aikana ?
ps.Kiitokset muuten taannoisesta konsertistasi Kotkassa. Se oli komea musiikkipläjäys! Äänesi on todella hienossa kunnossa.
T:Timo
22.4 2013
Kylläpäs oli aivan mahtimeininki perjantaina Wanhan Tanssikellarissa, kun Tapani siellä Pepito-orkesterinsa kanssa esiintyi. Väkeä oli paljon paikalla ja tunnelma mitä upein. Tapani on laulaja joka saa kuulijat syttymään ja innostumaan. On sillä niin hurjasti sitä valovoimaa ja lavakarismaa. Ja kun omaa tuollaisen veret seisauttavan komean lauluäänen, niin kyllähän se saa sydämen sykkimään yhdellä jos toisellakin entistä kiivaammin. Ei löydy Tapsalle laulajana vertaa tästä armaasta Suomenmaastamme ainakaan. Kiitos Tapsa ja Pepito, kun voimaannuttavasta keikasta jonka antaman energian avulla jaksaa taas pitkälle eteenpäin arjen aherrusta.Terv. Arja

Hei!

Tartu Mikkiin -katsojilla oli tänä keväänä mahdollisuus äänestää toiveuusintoja kesän 2013 ajalle. Nyt valitut toiveuusinnat ovat tiedossa ja jaksojen joukossa on myös se jakso, jossa sinä olit mukana!

Sinun jaksosi tulee Yle TV2:llaPe 28.6. klo 21.

Iloista tulevaa kesää toivotellen koko Tartu Mikkiin -tiimin puolesta toivottaa Hanna

Tervehdys!
Tapani osoitti taas Wanhan Tanssikellarin keikallaan olevansa mahtava laulaja ja taiteilija täydessä loistossaan. Tapanilla on niin kuningasääni, että siinä jos jonkin sortin nykypäivän tekemällä tehdyt ”laulutähtöset” jäävät kauaksi jälkeen uikutuksineen ja piiperryksineen. Erona moniin muihin iskelmälaulajiin Tapsalla on laulutekniikka hallussaan. Vapaasti ja pakottomasti häneen äänenensä soi.Oli komeata kuunnella laulajaa jonka laulamineen ei kuulosta väkisin puristetulta.
Kuulin eräältä paikalla olleelta ,että Tapanilla olisi kesällä pari konserttia Helsingin Musiikkitalolla yhdessä Tessa Virran ja tämän bändin kanssa. En tiedä pitääkö tuo paikkansa, mutta jossain niin oli kuulemma lukenut. Tuumittiiin siinä vaan ,että sinne täytyisi kyllä ehdottomasti mennä. Upeata kuultavaa olisi varmasti tiedossa ja vähän toisentyylisiä lauluja mitä Tapani tanssilavoilla esittää.
T:Jouko

Tapanille!
Paljon kiitoksia lumoavahenkisestä konsertista Vähäkyrön kirkossa. Nautin täysin siemauksin ihanista lauluista. Sinulla on virtuoosimainen ja ainutlaatuinen taito saada lauluihin tunnetta ja tunnelmaa. Ihan kuin laulut alkaisivat elää ja saisivat sielun sinun tulkinnoissasi. Äänesi uhkuu tervettä, vahvaa ja liikuttavan kaunista sointia, joka kietoo lempeästi pauloihinsa.
T:Anneli E.

Hyvä video Tapsan keikalta Wanhan tanssikellarista:

http://www.youtube.com/watch?v=L7d0XaYwiqs

 

Tulee entistäkin kovempi hinku päästä Tapsan keikalle tuota videota katsellessa ja kuunnellessa. Niin loistava meininki näyttää siellä olleen.

Kiitos Vähäkyrön kirkkokonsertista 21.04.2013! Oli nautinnollista kuunnella upeaa laulua ja mielenkiintoista juontoa kappaleiden välissä. Kiitos myös Pertti Rasilaiselle pianossa. Ohjelmisto oli aivan upea ja tunnelma oli harrras. Hyvää kevään jatkoa ja nähdään taas!

14.4 2013

Tyypillistä meikäläisen tuuria , että kova kuume ja flunssa iski päälle viime keskiviikkona. Ei siinä muuten mitään mutta kun olin pari kuukautta odottanut tuota perjantaista Kankaanpään keikkaasi ja kun se lopulta koittaisi niin sitten iski tälläinen viheliäinen tauti ja jouduin missaamaan sen keikan. Muutamia kertoja on kyllä aikaisemmin tullut tuossa ko. paikassa käytyä ja sehän on aika uusi biletys- ja tanssipaikka. Puitteet on siellä kohdallaan , mutta ainakin niinä kertoina kun siellä olen poikennut ( Iskelmäbaarin ja tanssisalin puolella nimenomaan ), niin porukkaa siellä on ollut ihmeen vähän. Mutta ihan kelvollisen oloinen mesta se on kuitenkin.

Onneksi on kesä vasta edessäpäin ja keikkoja Tapsalla tulossa vaikka miten, joten kyllä häntä pääsen näkemään ja kuulemaan varmaan useampaan otteeseenkin keikalla tämän vuoden aikana.
Mukavaa kevättä toivottelen !
T:Tiina

12.4 2013

 

Netissä oli joltakin osuva kirjoitus, liittyen Anna Eriksonin avautumiseen Hesarin kuukausiliitteessä :

”Mielestäni Tapani Kansa on hyvä esimerkki siitä, että voi laajentaa repertuaariaan ja vahvistaa artistiuttaan, ilman että pitää lähteä vähättelemään tai lokaamaan menneitä saavutuksiaan. Vaikka Kansa kykenee esittämään Theodorakista ja Pablo Nerudaa ja Lauri Viitaa, niin hän silti esittää edelleen antaumuksella Äidin pikkupoikaa ja monia uransa alkuvaiheen iskelmiä, jotka ovat taatusti olleet aikoinaan levy-yhtiöiden sanelemia.

Kyllä, Anna Erikssonilla on monessa asiassa pointtinsa, ilman muuta. Mutta monista asioista jää myös paha maku suuhun, ja on jäänyt jo ennen tätä kuuluisaa lehtiartikkelia.”

 

6.4 2013
Terve!
Tuleeko Tapani Kansa keikalle Suukosken keitaalle tänä kesänä ? Pohjolansanomien nettisivuilla oli uutinen, jossa kerrottiin muutamia Suukoskenesiintyjiä ja Tapanin nimi osui silmiin. Tapanin kotisivuille ei Suukoskea olekuitenkaan merkitty, joten siksi ajattelin kysyä asiasta.Se on valitettavaa , että Finnhits-kiertue ei näillä näkymin saa syksylläjatkoa. Viime syksynä olin Oulussa Finnhits-showta katsomassa ja olihan sekyllä huikaisevan upea spektaakkeli. Niinhän sitä kuitenkin sanotaan, että josjoku asia ei toteudukkkaan niin vieläkin parempaa saattaa olla luvassa, elijospa vaikka jotain Tapsan omia konsertteja syksyksi saataisiin tai Finnhits-kiertueelle sittenkin jatkoa.Konserttien järjestämisestähän Finnhits-viisikolla on kokemusta ja tietämystäomastakin takaa ( ainakin Tapsalla ja Dannyllä ) ja kyllä luulisi, että tässämaassa on muitakin tahoja jotka konserttikiertueita tukevat ja tuottavat, kuinEastway.Terv. Ilkka

Kiva kun Tapsan keikkakalenterissa on monta houkutteleva keikkaa, joihin on mahikset mennä, kun niitä on tässä suht lähellä . Riutallakin näyttäisi olevan kaks keikkaa ! :D

Sitä olen miettinyt, että mikähän toi dokumentti – juttu mahtaa olla josta Tapsa viimisimmässä uutiset-viestissään kirjoitti…. liittykö se dokumentti jotenkin siihen uuteen syksyllä julkaistavaan levyyn ? Näytetäänkö siinä levyn valmistelua ? Mahtavaa muuten, että Tapsalta saadaan vihdoin uus levy ! :D
Enpä muuten mä, eikä varmaan kukaan muukaan pistäis yhtään pahitteeks vaikka tulis taas jotain uutta päivitystä uutiset- sivuillekkin
( Laitoin TV Neloselle ja Vain elämää- ohjelmasarjan tekijöille palautetta, että toivoisin Tapani Kansan olevan mukana tämän kauden Vain elämää- sarjassa. Olis kyllä pitänyt laittaa toivomus aikaisemmin koska luulen, että artistit siihen on nyt jo valittu. Enkä toisaalta edes tiedä suostuisko Tapsa siihen sarjaan vaikka kysyttäis. )
Oikein kivaa ja aurinkoista kevättä ja tulevaa kesää !

2.4 2013
Mahtavasta konsertista saimme nauttia sunnuntaina Kotkan konserttitalolla ja siitä kiitokset loistavalle Tapanille ja hyville säestäjille. Konsertti tarjosi ihanaa mielihyvämusiikia . Kyllä on Tapani täydessä tikissä, niin äänellisesti kuin muutoinkin. Tälläistä lisää !
T:Jaana Haippo

1.4 2013
MoiKylläpä oli komea konserttielämys Kotkassa eilen sunnuntaina. Nautin antoisasta musiikkiviihteestä sydämeni pohjasta. Tapani on todella konserttien ja laulunlavojen mestari. Mies ja ääni säkenöi ja tunnelma oli upea. Tanskalaisen vävymme äiti oli meillä vierailulla ja tuli kanssani konserttiin. Vaikka hänelle monet konsertin laulut olikin vieraita, niin oli kovasti tyytyväinen konsertin antiin ja oli suuresti vaikuttunut mm. Tapanin laulamasta Delilahista . Totesi että sen kuulostaneen jopa Tom Jonesin versiotakin komeammalta. Niin kyllä meillä Suomessakin osataan ! Kiitos Tapsa ja bändi. Kyllä kelpaa olla ylpeä teistä.T:Riikka

29.3 2013

 

HEI !
Kiitokset todella mukavasta tanssi-illasta Kartanon Kievarissa 23.3. Kylläpä vaan olet loistavassa lauluvedossa. Äänesi on entisellään, eli nautittavaa on kunnella sen hienoa sointia. Käyn paljon tansseissa ympäri vuoden ( lähes joka viikonloppu ja joskus viikollakin) ja oli kyllä todella piristävää saada tanssia oikein todella komeaäänisen artistin hyvän tanssiohjelmiston tahdissa, eikä aina niiden iänikuisten samoja biisejä toistavien tanssiorkestereiden tahdissa.
Mukavaa pääsisäistä ja hauskaa alkavaa kevättä !
T:Tuula

27.3 2013

 

Oikein mukavaa pääsiäistä Tapanille perheineen ! Lehdissä valitetaan , että tänä vuonna jää kevät väliin, mutta kyllä se on nyt kevättä just parhaillaan mielestäni. Todella kaunista auringonpaistetta ollut jo monena päivänä. Oikein ihanteellista ulkoiluilmaa myös.
Saiskohan jossain vaiheessa tuonne keikkakalenteriin näkyviin kaikki tällähetkellä tiedosa olevat keikat ( olis helpompi tarkistaa missä Tapsa milloinkin esiintyy, kun olis kaikki sinne samaan paikkaan merkitty ). Ainakin Uittamon keikkamerkintä sieltä uupuu ja Suonenjoen mansikkakarnevaalien keikat. Suonenjoelle aion suunnata kesälomamatkani tuolloin, koska Tapsa siellä kahdesti esiintyy. Ensin kirkkokkonsertissa ja samana päivänä vielä myöhemmin toisessa konsertissaan ! :o )
T:Seija

25.3 2013
Kiitos Tapsa tuhannesti ihanasta keikastasi Kartonokievarissa lauantaina. Olet täysin timanttinen laulaja ! Että voikin olla ääni joka niin uppoaa luihin ja ytimiin ja sieluun ja sydämeen. Sinun laulusi soi päässäni vielä pitkään kun yöllä keikan jälkeen yritin unta saada. Eihän siitä uneen saannista mitään meinannut tulla kun mielessä pyöri ajatukset , että minne ja koska sinun keikallesi meikäläisellä seuraavan keran olisi mahdollisuus päästä. Tapani se on vähän kuin joku riippuvuutta aiheuttava huume( tosin onneksi terveellinen vaihtoehto ). Sitä on pakko saada lisää :) T:Marita

24.3 2013

Olihan se uutinen pettymys , että Finnhits-kiertuetta ei syksyllä olekkaan ja syynä siihen järjestäjien itaruus. Toki olen teidän laulajien puolella , että kunnon palkka pitää hyvin hoidetusta työstä saada. Ei kukaan ihan alimitoitetulla palkalla suostu työskentelemään. Joka ilta kiertueella laitoitte viime syksynäkin itsenne täysillä likoon esiintyessänne, joten kyllä olette kunnon korvaukset ansainneet. Toki myös järjestäjä laittaa itsensä likoon kantamalla taloudelliset riskit. Harmi ettette yhteissopuun päässeet. Molemmille osapuolille olisi varmasti ollut kiertueesta hyötyä ja iloa, siis muutakin kuin rahallista . Ja ennen muuta siitä olisi ollut iloa meille yleisölle. Eipä tässä syytä mihinkään huoleen ole. On tunne, että kyllä tuo tullessaan Tapsalle jotain muuta mukavaa ja antoisaa laulukeikkaa Finnhits- kiertueen tilalle. Ja ehkä sitten ainakin 2014 vuonna taas Finnhits- kiertuekkin saattaa jatkua samojen ihanien artistien voimin, kuin viime syksynäkin.

Mutta nyt nautitaan kauniista keväästä ja Tapsan upeista keikoista !
Terv.Elina

23.3 2013
Tuttuni Ylläkseltä lähetti terveisiä ja haltioissaan ylisti Tapsan siellä ollutta keikkaa. Kehui ,että Tapsa loisti siellä kilpaa revontulien kanssa. Niinpä. Se on helppo uskoa, että Tapsa hurmasi Pohjoisessakin. Tapsassa ja revontulissa on molemmissa loistoa ja taikaa !

Iltalehden nettisivuilta luin, että Syksyn 2013 Finnhits-kiertuetta ei järjetetäkkään. Se oli todella harmittava uutinen. Innolla olimme tuota kiertuetta odottaneet. Siitä kiertueestaolisi tullut varmasti aivan mahtava syksyn valopilkku . Jos erimielisyydet rahasta oli suunnitelmat sotkemassa niin se on valitettavaa. Suosiota ja yleisöä viime syksynä suuren saavuttanut kiertue olisivat koonnut jälleen taatusti.

Jos ei Eastway ole valmis kiertuetta järjestämään niin ainahan olemassa jotai nmuitakin tahoja jotka voisivat kiertueesta vastata. Tuskin Eastway ainoa suomalaineen konserttijärjestäjä on.
Tietysti vieläkin parempaa olisi se ,että jos ei tuota Finnhits -kiertuetta nyt syksyllä ole niin toivottavasti olisi joku Tapsan oma konserttikiertue vaikkapa uuden levyn tiimoilta tai muuten vaan ( esim. Tapsan parhaat – konserttikiertue tms ). Sellainen konsertti olisi vielä Finnhits konserttiakin mieluisampi, koska silloin saisi kuulla Tapanilta useampia lauluja kun esiintyjinä ei olisi muita.
Terv. Ilkka

Niin se sitten murskautua haave päästä syksyllä Finnhits-keikalle, kun koko kiertue peruttiin :( Tympäsee niin paljon ! Rahasta ei ole muuta kuin haittaa. Kiistat siitä pilasi taas tämänkin jutun…. Inhoon syksyä, mutta nyt jopa odotin sitä kun oli tuo kiertue tulossa. Nyt on apea olo kun sitä ei tulekkaan….

T.Tiina

 

Raha ratkaisi taas näköjään tuossa Finnhits- konserttikiertue jutussakin kun sitä ei syksyllä järjestetäkkään ( rahakiistoihinhan niin usein kaikki hyvät asiat kaatuu ). Tosi harmittavainen uutinen oli se.
Kyllä onnisti kun viime syksynä pääsin Finnhits-konsertin kokemaan. Se oli mieleenpainuva elämys. Toivottavasti jossain konserteissa nähtäisiin ja kuultaisiin näitä viittä tähtiartistia ( siis Tapsa, Eini, Danny, Frederik, ja Virve) esiintymässä yhdessä. Ovat niin huippuja ! Ja Tapsa aivan SUPERhuippu !
Vaikka tuo kiertue nyt ainakin ensi syksyltä peruuntui, niin hyvää lohtua tuo se , että tulee kesä ja Tapsan (lava)keikat. Ne on parasta lääkettä kun piristystä ja hyvää mieltä kaipaa. Ja onhan syksyssäkin jotain mitä odottaa oikein innolla, nimittäin silloinhan julkaistaan se Tapsan uusi levy. Ja jos Tapsaa syksylläkin jossain konserteissa näkisi ja kuulisi niin eipä parempaa voisi toivoa.
Terveisin, Mirelle

 

15.3 2013

Isot kiitokset keikastasi Kuopion Rauhalahdessa. Oli mahtavaa päästä kuulemaan sinua taas livenä. Ja kyllä se odotus palkittiinkin. Siinä oli nautintoa korville kun hienoja lauluja upealla äänelläsi tulkitsit. Eikä yhtään pahaa tehnyt katsellakkaan. Charmikkaan komea mies olet ja hyvin säilynyt.

Ps. Tänä vuonna kun tulee kuluneeksi 100 vuotta Reino Helismaan syntymästä niin olisi mukavaa jos järjestyisi sellainen konsertti/konsertteja jossa laulaisit Reino Helismaan lauluja.
Terv. Janita

10.3 2013

Olipa perjantai-iltana 8.3. hyvä Tartu mikkiin ohjelma ja siitä erityinen kiitos Sinulle. Eilen mielessäni päivän hiihtoretkellä muistelin, että Sinulla on syntymäpäivä ja nyt lähetän onnitteluja. Eilisiltana mieheni Ahtin kanssa olimme Hauhotalolla Naistenpäivätansseissa. Hauholaisen Unto Satorannan orkesteri tanssitti. Hän on 60-luvun ”Tangon vaalea valttiässä” ja mukavasti laulaa yli 7-kymppisenä ja esiintyy edelleen tässä parinsadan kilometrin säteellä. Soittavat hyvin tanssittavaa musiikkia meille yli 6-kymppisille ja miksei nuoremmillekin. Muutenkin mukava mies. Tänä aurinkoisena pakkasaamuna sunnuntairadiossa soitettiin Sinun laulamasi kaunis laulu (pahus, etten muista nimeä). Samalla radiotoimittaja lähetti Sinulle syntäpäivän onnitteluja. Tämmöisillä elämyksillä saa mielensä pirteäksi ja nyt pakkasen lauhduttua suunnataan ladulle. Viikon päästä olemme Pyhä-Luoston laduilla ja tiedä vaikka tavattaisiin tai ainakin lauluaisi kuultaisiin. Hyvää kevättalven jatkoa ja terveisiä perheellesi.

Terveisin

Anneli ja Ahti Kurtti Hauholta

Täytyy sanoa, että kyllä te ”vanhat” konkarit osaatte laulaa ja jaksaa, kun katsoo keikkakalenteria.

Tulemme Rauhalahteen kuulemaan sinun komeaa ääntäsi ja karismaa.

Kiitos jo etukäteen.

 

6.3 2013

Oli kyllä niin hieno uutinen tuo ,että olet uutta levyä tekemässä ja sitten vielä kun muutaman biisin luettelit mitä levyllä tulee olemaan, niin se on kyllä niin toiveiden täyttymys tuo levy. Niin paljon ole odottanut just että mm. ”Särkyneiden toiveiden kadun” levyttäisit. Syksyyn ja levyn ilmestymiseen on vielä aikaa joten onneksi tässä välissä on luvassa muuta herkkua. Esim. paljon sulla näyttää tanssikeikkoja olevan tulossa ja muutama siitä osui heti silmään sellainen mihin pääsen. Nyt odotan innoissani perjantain Tartu mikkiin- jaksoa. Siinä kun sinä olet laulamassa Einin, Reetun ja Vicyn kanssa. Mahtava viikon huipennus ja kohokohta siisvarmana luvassa ! Lisää teikäläisen lauluista pääsee nautiskelemaan samana iltana, eli 8.3 puolenyön aikaan, kun Radio Suomesta tulee Artistitunti, jossa sinä olet nyt artistina jonka biisejä tunnin aikana soitetaan.

Ja tähän loppuun: Sydämentäydeltä onnea ja iloa sinulle syntymäpäivänäsi 9.3 !

 

jk. Niin ja tuli mieleen se dokkari josta mainitsit ,että sellainenkin on ilmeisesti tulossa levyn julkaisun aikoihin tms.Onpa hienoa ,että syksyssäkin on nyt tiedossa asioita joita innolla odottaa.

14.2 2013

Olipas mieluinen uutinen tuo uusi levysi. Nyt on kyllä biisimateriaali on

sellaista jota sinulta todenteolla ollaan odotettu . Tekijätiimistä ei

musiikillista tietotaitoa, innovatiivisuutta, osaamista, lahjakkuutta ja

näkemystä puutu, joten kun hyvään pyritte niin priimaa tulee. Toivottavasti

saadaan joku sinkkubiisi levyltä soittoon radioon jo keväällä/kesällä.

 

T:Risto

”Sitä hyvää, jota olet aina toivonut,sitä kaunista, jota olet aina halunnut,sitä ihanaa, josta olet aina haaveillut,toivon sinulle tapahtuvan ”
Iloista ystävänpäivää Tapanille !
Toivoo,Tarja

11.2 2013

Parhaat kiitokset upeasta keikastasi Pesäkalliolla lauantaina 9.2. Olet kyllä oikea laulunlavojen mestari. Laulat taivaallisen komeasti ja lisäksi hurmasi vielä lisänä charmikkaan tyylikäs ja karismaattinen habituksesi. Ei ole äänesi soinnukkuutta vuodet himmentäneet. Syvyyttä ja herkkyyttä on tullut ääneen vielä lisää.
Ihanaa ,että uutta musiikkia kuullaan sinulta syksyllä, kun levy julkaistaan.
Reippaanraikkaita talvipäiviä !
T.Eija W.

10.2 2013

Heippa ja terveiset Laukaan kunnasta!

 

Olipa hienoa lukea että levy on tulossa sisältäen upeita lauluja.

 

Olin torstaina Teatteri Eurooppa 4:n Tapsa&Repe-iltamissa ja siellä mietin miksi kukaan

ei levytä vanhoja, hyviä kappaleita. Illan aikana kuultiin esim. Päivänsäde&Menninkäinen, oma suosikkini Aurinko laskee länteen jne.

Helismaasta tuli niin huimaa faktaa että ei taida nykypäivänä enää kukaan päästä hänen lukemiinsa:

n 5500 laulua, yli 100 kuunnelmaa, reilut 30 elokuvakäsikirjoitusta jne. Lahjakas mies ja valitettavasti vielä nykyäänkin aliarvostettu.

 

Mutta kiva että olet kunnossa ja että levy on tulossa. On sitä odotettukin.

 

Valoisaa kevättä ja hyvää vointia.

 

Terveisin

Eija Tuovinen

Heippa vaan Tapsa !

Ihan ekaks kiitti uudesta viestistäsi kotisivuillasi. Sitä oli niin kiva

lukea ja tosi hyvä mieli tuli kun selvisi ,että syksyllä sulta saadaan uusi

musalevy ! JESH!!!

 

Siten toinen asia oli semmonen ,että Tanssi.netissä kiitettiin Pesäkallion

tansseja jossa olit lauantaina esiintyjänä. Mä en sinne ite valitettavasti

päässyt, mutta näin paikalla ollut viestittää :

 

” Pesäkalliolla oli eilen mukavat tanssit.

Siinä 22 seuduilla tuli Tapani Kansa esiintymään orkesteriinsa ja tuollainen

oopperalaulajan tasoinen mies kun laulaa niin ilta on mitä mainioin.

Toisen orkesterin nimeä on muista, mutta tanssimusiikki oli aivan hyvää

heilläkin mielestäni.

Ilta oli miellyttävä senkin takia, ettei ollut ruuhkaa ja tanssimaan pystyi

mitä mainioimmin.

 

Illan kruunasi Tapani Kansa ylimääräisellään laulaen upeasti Anniinan ja sitten

toisena Elviksen Love me tender (Rakasta minua ikuisesti).

Mitä muuta tanssija voi toivoakaan enää illalta.

Kiitokset Tapani Kansa. ”

 

Eli siinä välittyi nyt hienot kiitokset sulle laulutaiturille.

 

-Krista-

 

Luin kotisivuiltasi ,että uusi levy on tulossa syksyllä. Kertakaikkisen mahtavaa ! Siinä on sellainen tekijätiimi ollut nyt kasassa sitä tekemässä , että taatusti vaikuttavasta musiikkituotoksesta päästään syksyllä nauttimaan. Varmasti saadaan kuultavaksi jotain muuta kuin tämänpäivän tyypillistä kertakäyttömusaa. Jutussa kun kerroit mitä lauluja levy muunmuassa sisältää, niin enpä voinut olla hihkaisematta riemusta ,että VIHDOIN! Siis juuri tälläisistä kansainvälisistä klassikosävelmistä koostuvaa levyä ollaan sinulta odotettu :) Olet aivan ilmiömäisen ilmaisuvoimainen, taidokas ja herkkä tulkitsija joka omaat poikkeuksellisen vahvan kyvyn eläytyä musiikin tunnelmiin ja laulujen lyriikkaan sortumatta ylimakeiluun tai teennäisyyteen. Juuri sellaisissa lauluissa joita esimerkkinä mainitsit pääsee osaamisesi kunnolla esiin. Mainitsit myös että seurakseen levy saa syksyllä TV-dokumentinkin. Erinomaista ! :D

Putous- ohjelmaa olen seurannut, ja minusta se on jaksojaksolta tullut kaikenaikaa paremmaksi. Viimekertainen jakso oli tähänmennessä mielestäni paras. Se närkästyskokous- sketsi oli ehkä viimejakson mainioin. Pirunpeltoa en ole aina muistanut katsella, mutta muutaman jakson olen nähnyt. Siinä minua ihastuttaa erityisesti se vähän reppanan oloinen rekkakuski (Sutki) :)

Harmittaa muuten kun ei ole ikinä tullut uimista opeteltua. Se olisi mukava ja hyvin kuntoa kohottava liikuntamuoto, mutta uimataidottomana en uskaltaudu lähellekkään vettä ( paitsi suihkussa ). Hiihtää osaan perinteistä jotenkuten ja tänätalvena on tullut peltoladuilla hiihdeltyäkkin aika paljon. Pururadalla ei oikein kiinnosta hiihtää sitä 3,5 kilometrin ympyrää, kun samat maisemat toistuu kokoajan ja yhtämittaa on joku puuskuttamassa niskaan. Tykkään siitä ,että saa hiihdellä omassakin rauhassa ja ihailla samalla myös kauniita maisemia.

 

 

No nyt voisi kyllä hyvällä syyllä ryhtyä hoilaamaan, että ”voiko aamu enää

ihanammin alkaa… ” Niin ilahduttavia uutisia nimittäin kotisivuillasi

kerroit uudesta syksyllä julkaistavasta levystäsi. Todella upeat tekijät ovat

sitä olleet sitä myös tuottamassa ja sovittamassa. Ja miten loistavia biisejä

! Juuri tuollaisia vanhoja klassikoita olen jo pitkään toivonut sinun levylle

laulavan . Aavistuksena on ,että aika briljantin levyn olette saaneet

aikaiseksi. Ja se dokumentti on vielä pisteenä I:in päälle !

 

Putousta on tullut katseltua kanssa. Se on oikein mainiota viihdettä. Voittaa

kyllä kaikki Tositv-ohjelmat ( Big Brother, Maajussille morsian, Satuhäät

yms…) mennen tullen. Sanna Raipe oli mainio harmi tosiaan kun putosi

jatkosta. Veli Sikiö olisi joutanut lähtemään ennemmin. Pirun Pelto on hyvin

thty suomalaienen sarja. Sitä mielellään katselee, paitsi se Sorjonen on

todella ärsyttävä känisevä-ääninen huutaja , mutta ilmeisesti tarkoituksella on

sellaiseksi tehtykkin.

 

Terv. Ilkka

Moimoi, Tapani!

Kiitos Tapani. Teit minut niin iloiseksi nettisivujesi uudella kirjoituksella ja erityisesti sillä uutisella ,että syksyllä päästään kuulemaan uuden levysi lauluja. Mainitsemistasi kappeleista kaikki on jo ennestään enemmän tai vähemmän tuttuja minulle. Muistinvirkistykseksi kävin niitä vielä Youtubesta kuuntelemassa. Todella kauniita, sykähdyttäviä lauluja kuin vasiten sinun soinnikkaalle äänellesi tehty. Nyt jo melkein korvissani kuulen miten upeilta ne kuulostavat tulkintoinasi. Mielenkiinnolla odotan myös millaisia on laulujen sovitukset. Tälläisiä kipaleita sinulta on odotettu ja toivottu. Sinulta on tullut erittäin laadukkaita levyjä nyt 2000-luvullakin, muttei oikein sellaisia lauluja joiden tahdissa olisi myös tanssien hyvä tunnelmoida.

Toivottavasti jo kesällä saadaan tanssilavakeikoillasi kuulla jotain pientä esimakua uuden levysi lauluista. Se on erinomaista myös ,että syksyllä saadaan myös TV-dokkari nähtäväksi. Enpä ikinä ennen ole syksyä odottanut näin innoissani!
Aurinkoisia hiihtokelejä ja kivoja, antoisia keikkoja sinulle !
Toivottelleepi, Leena

9.2 2013

Vuosikymmenen ajan (70- luvun alusta lähtien) on tullut Tapanin keikoilla käytyä ja musiikkiaan tiiviisti kuunneltua. Minulla on useita laulajia joista pidän, muttei ketään Tapsaan verrattavaa. Tapanin keikoissa on aina jotain ainutlaatuista. Hän osaa sen sävähdyttämisen jalon taidon kerta toisensa jälkeen. Vuodet ovat vahvistaneet Tapsan henkilökohtaista karismaa ja osaamista ja todella tärkeä osa eli intohimo ja rakkaus laulamiseen on säilynyt täydellä roihulla . Näin sen kuuntelijana ja ahkerana keikoilla kävijänä olen ilokseni saanut aistia ja kokea.

Monet mahtavat keikkaelämykset ja musiikkinsa joista olen nauttinut onnehetkinä, tavallisessa arjessa ja joihin on voinut hukuttaa surunsa ja saada lohtua ja voimia jaksaa yli vaikeidenkin aikojen, merkitsevät minulle paljon ja Tapani onkin enemmän kuin ”vain” yksi laulaja muiden joukossa.
Anteeksi jos kuulostaa liian imelältä, mutta kun iltarukouksessani rukoilen perheeni ja läheisteni puolesta , niin kyllä siinä samalla olen myös Tapsaa lämmöllä rukouksissani muistanut. Hän on kuin rakas ja tärkeä ystävä, jonka näkemistä ja kuulemista odottaa aina suurella innolla ja jolle toivoo tapahtuvaksi vain ja ainoastaan kaikkea hyvää.
Sellainen se Tapani on… ihanine lauluineen tatuoinut itsensä lukemattomien suomalaisten musiikinystävän mieleen ja sydämeen ikiajoiksi.
Lämmöllä,
Jaana
Tapsa olet suomalaisen (viihde)musiikin kuningaslaulaja! Olin kuuntelemassajoulukonserttiasi Ypäjän kirkossa viime jouluntienoilla ja on sulla ihantajuttoman kova ammattitaito. Huikeeta oli kuunnella kun vetäisit mm. Sylvianjoululaulun, Oi Jouluyön, Sydämeeni joulun teen, Mökit nukkuu lumiset,Tuikkikaa oi jouluntähtöset, Jouluyö juhlayö, En etsi valtaa loistoa yms… Enole ennen sun joulukonsertissasi ollut, mutta ilmeisesti olet joskus aiemminkinmeeneninä vuosina ollut Ypäjän kirkossa laulamassa joululauluja, kun ihmisetkonsertin jälkeen hehkutti ,että tämä konsertti oli vielä paljon parempi kuinedellinen konserttisi täälä.Tanssilavoilla olen sua usemman kerran käynyt kuuntelemassa . Ihan mahtavatunnelman luoja olet. Tykkään paljon muunmuassa siitä kun laulat GeorgMalstenin laulujakin. Malstenin biisejä olen tanssilavoila kuullut useidentanssiorkestereiden esittämänä myös, muttei ne saa niihin lauluihin olleskaansellaista samanlaista henkeä kuin sä. Just sun laulamana niitten laulujen tunnelma ja myös positiivinen fiilis välittyy kuulijallekin niin komeesti jahyvin.Kivaa olis jos sulta ilmestyisi uusi levy joskus. Tykkään paljon suomalaisestamusasta ja kuntelen laajasti eri laulajia, myös ulkolaisia, muta en odotakenenkään laulajan uutta levyä niin paljon kuin sun. Ei ole tullut pitkäänaikaan sellaista suomalaista biisiä joka sävähdyttäis oikein kunnolla ja jossaolis mielenkiintoa, niin että sitä jaksais kuunnella vielä parin kerranjälkeenkin. Musta tuntuu että sulta jos keltä sellainen saattaisi tulla. Sullaainakin loistavana laulajana ja taidokkaana, koskettavana tulkitsijana onkaikki rahkeet , laululliset taidot ja edellytykset siihen ( viime levylläsimm. En ole se mies, Rakkautemme kuolema ja Yössä toukokuun oli hyviä osotuksiasiitä ). Muttei sillä levyllä ole kiirettä. Luova työ vaatii tilaa ja aikaa eikä tässä ole mihinkään kiire.T: Musadiggari

 

Terveppä terve !
Näköjään joku kirjoittaa palauttteissa että maaliskuussa olisit Einin, Reetun, ja Virve Rostin kanssa Tartu Mikkiin ohjelmassa. Aivan erinomaista jos tuo pitää paikkansa. Katselin tuossa myös keikkakalenteria ja monien tanssikeikkojen ohessa näyttää siellä olevan yksi kirkkokonserttikin. Olisi hienoa päästä kuulemaan sinua myös jossakin tässä lähiseudun kirkossa , joten taidankin laittaa toivetta menemään kotiseutuni seurakunnalle, jotta jos he vaikka saisivat järjestettyä tänne kirkkokonserttisi .
Täytyy sanoa , että olet niitä harvoja tämänpäivän suomalaisia laulajia jonka tulkinnoista välittyvät tunteet eivät kuulosta teeskennellyiltä ja ulkoaopetelluilta , vaan niissä on uskottavuutta, aitoutta ja itse eletyn ja koetun makua .
( Vaimoni luonnehti, että sinulla on sydämellinen ääni, kuten hänen toisella suursuosikillaan Andrea Bocelilla. )
Kiitokset , että saamme nauttia upeista tulkinnoistasi. Jatka samaan malliin ! Jossainpäin Suomea taas keikoillasi tavataan tulevana kesänä.
Terv. Heikki

 

7.2 2013

Täälä hyrisen onnesta mykkyrässä kun sattumoisin osui silmiini netistä , että

8.3.2013 lähetettävässä Tartu mikkiin 200. juhlajaksossa on kisailemassa ja

artistivieraina Eini, Frederik, Viki Rosti ja TAPANI KANSA ! Ihan mahtavaa !!!

:D Oletteko muuten olleet jo tuon jakson kuvauksissa ? Viimeksi Tartu mikissä

olitte Einin kanssa niin hurmaava ja loistava pari. Saa nähdä oletteko

nyttenkin Einin kanssa parina Virveä ja Reetua vastaan vai onko tälläkertaa

”tytöt vs. pojat”- asetelma :o )

Kivasti näyttää sulla esiintymiskalenterissa olevan keikkoja tiedossa. Parisen

kuukautta kun menee niin sitten pääsee sinua livenä keikalle kuuntelemaan.

Olis muuten kiva homma jos Tapahtumakalenterissa ilmoitettaisiin myös

mahdollisista TV-esiintymisistäsi ( kuten tuo Tartu mikkiin).

Finnhits-kiertueen siirtyminen syksyyn oli vähän harmittavainen juttu, mutta

toisaalta hyvää kannattaa aina odottaa. Kliseinen sanonta, mutta tässä kohtaa

jos missä paikkansa . Ja onhan se niin ,että sellaista iloa ja valoa jota

konsertillanne annatte tarvitaan just eniten siihen pimeän ja ankean kaamoksen

keskelle. Olin viimesyksynä konsertissanne ja fantastisen shown annoitte

tuvantäyden yleisön riemuksi ! Valehtelematta voin todeta ,että teikäläisen

esiintyminen sai yleisön eniten liekkeihin, vaikka hurjanhyviä olitte kaikki

!

Oikein mukavia talvipäiviä, keikkojen ja kaiken muunkin ohessa ( nyt ainakin

lumitöitä ja hiihtokelejäkin riittää Eteläisemmässä Suomessakin ) Niin ja

sydämellistä Ystävänpäivää 14.2 !

T:Paula

5.2 2013

Paljon kiitoksia antoisasta konsertista Hiittenharjulla lauantaina. Se oli loistava osoitus loistavasta ammattitaidostasi. Olet niin ihana ja hurmaava artisti . En voi myöskään olla ihastelematta miten hieno ääni sinulla on. Tuntuu että, se on vuosi vuodelta kehittynyt ja muokkautunut entistä sykähdyttävämpään sointiin. Valitettavasti sinua säestäneen yhtyeen nimi ei jäänyt mieleeni, mutta mukavasti yhteistyönne toimi vaikka ette liene aiemmin yhdessä esiintyneetkään. Kiitos kaunis ja hyvää kevään odotusta !

30.1 2013

Toivottavasti Tapsan kotisivuille uutisiin tulisi jotain uutta juttuakin jossain vaiheessa. Ei muuten mutta vähän tylsää kun UUTISET- sivun aukaisee niin uusimpana juttuna siinä yhä pläjähtää eetteriin Joulutervehdys vaikka nyt on sentään kohta jo helmikuu.

22.1 2013

Kiinnostaisi tietää, että koskahan sinulta valmistuu uusi musa-albumi ? Oliskohan mahdollisesti jo tänä vuonna ? Uusi levysi olisi kauan kaivattu ja hartaasti odotettu.

Terve Tapsa !
Saatiin äikän tunnilla aiheeksi kirjoittaa esitelmä jostain tunnetusta suomalaisesta kulttuurialan ammattilaisesta ( taidemaalarista, kirjailijasta, muusikosta, laulajasta, säveltäjästä, näyttelijästä tms… ), niin päätin kirjoittaa susta koska olet tosi hyvä suomalainen laulaja ja säveltänyt ja sanoittanutkin oot biisejä. Paljon olen tietoa esitelmään saanut netistä ja kirjoista ym. mutta pari kysymystä olisi.
1. Ketkä sun lauluopettajia ovat olleet ?
2. Onko sun suvussa ollut ennen sua ketään ammattilaislaulajaa/ muusikkoa ?
Moikka si !
T.Joonas

Loistotanssit oli Valtatie 2:lla lauantaina. Kiitos Tapanille ja Pepito orkesterilleen hyvästä musiikkitarjonnasta. Niiden laulujen tahdissa oli kiva tanssia ja nautinto myös vain kuunnella. Tapani on kertakaikkisen IHANA. Miten voi niin ihana ollakkin. Ei ole toista elossa olevaa artistia tässä maassa jossa yhdistyisi niin upeella tavalla karisma ja lauluosaaminen. Tapsan ääni lumoaa ja charmi puree. Tapsan esiintymistä kun siinä lavalla katselin , niin hänelle on jotenkin iänmyötä vanhemmiten alkanut tulla vähän samankaltaista miehekästä ja konstailematonta karismaa kuin Tapio Rautavaaralla oli aikoinaan. Tapsa Kansa tosin on Rautavaaraa vielä parempi , taidokakaampi ja moniulotteisempi laulajana, mutta maskuliinisuutta ja tyylikkyyttä molemmista Tapsoista löytyy.
T: Mirja

21.1 2013

Kiitos Tapani upeesta keikastasi V2:lla lauantaina. Mahtavasti lauloit ja esiinnyit. Oli hienoa taas pitkästä aikaa päästä sun omalle keikalle ( viimeisestä keikastasi jossa olin on jo kulunut yli puolivuotta ). Viime vuoden lopulla olin kyllä Porissa Finnhits konsertissa ja se oli tosi hyvä kanssa ,mutta tykkäsin vielä enemmän tästä sun ns. omasta keikasta kun pääsi kuulemaan useampia lauluja sulta. On tosi ihanaa ,että sulta on tulossa lisää muitakin keikkoja tännepäin jo lähiaikoina.

Eilen kun kävin sivuillasi mietin ,että miksei keikkakalenterissasi ole enää niitä kevään Finnhits keikkoja mutta tänään netissä tiedotettiin että ne keikat on siirretty ensi syksyyn. Kai te samat artistit jatkatte sillä syksyn kiertueella myös ( meininkinne Porin konsertissakin oli niin ilmiömäisen hienoa) ? Erityisesti toivon sinun olevan siinä mukana. Joten kai osallistut ky. kiertueelle syksyllä ?
Terv.Outi

20.1 2013

Työtoverini Markku ”Make” Hotanen on pitkään työskennellyt AV-tekniikan asiantuntijana muusikkopiireissä pääkaupunkiseudulla. Olen pitkään itsekseni arvuutellut mahtaisiko hän olla esikuvana kyseiselle rokkivaarikappaleelle. Kun hänen terveydentilansa nyt horjuu, olisin kovin kiitollinen, jos saisin kyllä/ei –kommenttinne. Jos hän on kyseinen tuttavanne, voitte tietysti itsekin olla häneen yhteydessä. Jos taas ei, niin parempi kun ei häiritä häntä enempää.

Etukäteen kiitollisena

19.1 2013

Tapani Kansa,
olen kuunnellut ties kuinka monta kertaa You tuben kautta ”Anninan” ja se on todella kaunis ja niin on kyllä esittäjäkin!
Minä olen ex-suomalainen nainen – erittäin musikaalinen ja sukua muusikoille ja runoilijoille. Elän Münchenissä jo kauan ja
siinä sivussa olen myös saksalaisen tenorin impressaario. Hänellä on jotain samaa kanssasi. Hän on naimisissa koloratuurisopranistin
kanssa ja asuu nykyisin Itävallassa. Soittelemme usein.
Olisipa hauska tietää miten nykyisin menee Suomessa ja miten voit. Aika menee niin nopeasti. Olemme samaa ikäluokkaa.
Kuulen heti Anniinasta miten hyvin kehittynyt sävelkorvasi on. Tuo koko video on todella kaunis – äänitys on suurenmoinen ja
niin on mieskin. Olen muuten antanut jo vuosia sitten ”Anniinan” nuotit tälle tenorille – toivon, että hän joskus ehtisi opetella
laulun suomeksi. Hän on 54 vuotias – äiti on Ruotsista ja isä Saksasta.
Tapani – olet todella usein mielessäni. Toivon, että tämä vuosi toisi Sinulle kaikkea hyvää tullessaan. Terveyttä – voimaa -
kaikkea mitä vain ikinä toivot itsellesi. Kiitos kauniista esityksestä!
Ystävällisin terveisin
Marketta

17.1 2013

Tapsa on huippusolisti, mutta kotisivunsa laahaa usein jäljessä. Olis hyvä jos sivut pidettäis paremmin ajantasalla.

14.1 2013

T.Kansalle

Suomen paras laulaja olet. Jos yhdellä sanalla pitäisi luonnehtia laulajanlaatuasi, niin se on AINUTLAATUINEN. Tuo yksi sana siis pitää sisällään omaamasi ainutlaatuisen lavakarisman, laulurepertuaarin laajuuden ja monipuolisuuden, tulkintakyvyn, laulutaidon ja elämää suuremman persoonallisuuden.

Harvoin olen tanssilavoilla tai missään muuallakaan kuullut laulajan eläytyvän sellaisella intensiteetillä tulkitsemaansa lauluun, kuin sinä laulaesasi mm. Anniinaa. Viime kesänä tuli eräänkin tanssipaikan kahvilassakin hiljaista kun sen illan lopuksi lauloit. Mykistävän komea päätös kaikenkaikkiaan tunnelmalliselle ja erinomaisen onnistuneelle illalle.
Sinä pystyt vangitseviin ja pysäyttäviin tulkintoihin. Olet kuin luotu vahvojen, melodisten ja tunnepitoisten laulujen väkeväksi ja dramaattiseksi tulkitsijaksi. Myös koskettavan kauniiden, herkkien ja lyyristen sävelten parissa olet kuin kala vedessä ja yhtä ilmiömäisesti sulaudut myös huolettoman iloisten ja reipashenkisten tunnelmien ilmeikkääksi tulkitsijaksi.
Kiitos tähänastisesta. Toivon sinun rikastuttavan ja elävöittävän musiikkielämäämme jatkossakin antoisan monipuolisesti .

13.1 2013

Toivottavasti sinulle kuuluu hyvää. Olin tänään hiihtämässä ensimmäistä kertaa tänä talvena. Kilometrejä ekalle lenkilleni kertyi kahdeksan.
Halusin kirjoittaa sinulle, koska olet niin verrattoman hyvä. Ei ole toista yhtä samankaltaista monen erillaisen musatyylin ja tunnelman sielukasta ja karismaattista laulutaituria kuin sinä. Siinä on musiikin hurmaa ja huumaa kun sinä laulat. Toivottavasti vielä pitkään saamme iloita upeista esiintymisistäsi myös keikoilla. Olet hyvänmielen ja ikimuistoisten elämysten antaja !
Terv. Virpi

10.1 2013

Toivottavasti jossain vaiheessa keväänmittaan saataisiin kotisivujen

uutisiinkin vähän ajankohtaisempaa päivitystä . Porukoita varmaan kiinnostaa

mm. uuden levyn valmistumisajankohta. Onko sen julkaisu loppuvuodesta vai

milloin ? Toivottavasti uusi levy ylipäätään on valmisteilla.

6.1 2013

Onnellista alkanutta vuotta sinulle ! Toivotaan tästä vuodesta vielä viime

vuottakin parempaa. Viime vuoden valopilkkuina mieleen jäi keikkasi Ämyrillä

ja Esakalliolla. Toivottavasti tulevana kesänäkin molemmissa paikoissa

esiinnyt. Myös Finnhits- konsertti Logomolla oli aivan fantastinen elämys. sinä

loistit konsertissa tähdistä kirkkaimpana. Sinulla on aivan mahtava kyky ottaa

yleisö jasaada mhtava tunnelma aikaiseksi.

Se van jäi viime vuodesta harmittamaan ettemme päässeet joulukonserttiisi

Saloon. Kuinka ollakkaan konserttisi Salon Uskelan kirkossa sattui just

huonoimpaan mahdolliseen ajankohtaan, sillä samaan aikaan läheisessä Halikon

kirkossa järjestettiin suosittu perinteinen hyväntekeväisyyskonsertti

paikallisin esiintyjiin. Oma sukulaispoikanikin siellä esiintyi ja mieheni ja

minä saimme kutsun konserttiin jo hyvissäajoin ja lupauduinmekin sinne sitten

menemään. Kutsun saatuamme ei ollut vielä tietoa siitä että konsertoit

juurikin samana iltana Salossa myös. Voit arvata miten kirpaisi kun jouduimme

joulukonserttisi jättämään väliin. Niin mielelläni olisimme halunneet päästä

upeista joululaulutulkinnoistasi nauttimaan. Nyt piti sitten tyytyä

kuuntelemaan niitä levyltä joulunpyhinä. Upealta ne toki sitenkin kuulostaa,

mutta kyllä toivoisin kovasti että ensi jouluna tulisit tänne Someron kirkkoon

konsertoimaan joululaulujen merkeissä. Parisen vuottahan sitten täälä Somerolla

mahtavasti esiinnyit kirkon täydelle yleisölle.

T. Paula ja sen ukko Somerolta

4.1 2013

Onnittelut Tapani sinulle ja Einille, Virvelle, Dannylle ja Reetulle Finnhits-platinalevystä ! Loistava saavutus, vaan olette te kyllä niin timanttinen superjengi ,että olette sen ansainneetkin. Turun Finnhits- konserttinne oli niin mahtava ja voimaannuttava kokemus ,että sellaista saa harvoin kokea.

(Mielenkiinnolla täälä odottelen koska saataisiin tietoja uudesta levystäsi. Milloin se valmistuu ja minkälaisia biisejä se pitää sisällään.)

Menestyksellistä, onnellista ja antoisaa uutta vuotta !

3.1 2013

Hei Tapsa,

ja oikein Hyvää Uutta Vuotta!!

kuuntelin jälleen puhelimestani lauluasi Finnhits –kiertueelta Rovaniemeltä 1.12.2012 ja sen innoittamana päätin kirjoittaa sinulle pienen viestin. Konsertti oli mielestäni aivan mieletön elämys ja uskon kun Eini haastattelussaan sanoi että se olisi ollut tunnelmaltaan teidän siihenastisista Finnhits –keikoistanne paras.

Sinun vuoksesi sinne konserttiin tulin mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa jotka eivät olleet koskaan sinua livenä kuulleet. (Mieheni on tainnut joskus Satulinnassa olla mukana 2000-luvun alussa.) Joka tapauksessa heidän mielestään sinä olit ehdottomasti porukan paras solisti, minähän sen jo tiesinkin J Vieläkin tulee liikuttunut olo ja iho nousee kananlihalle siitä tunnelmasta mikä konsertissa oli. Sellainen tulisi jokaisen ihmisen kokea!

Aika rientää ja ollaan varmaan viimeksi juteltu Tampsalla joitain vuosia sitten jossa olin Merjan (Hämeenlinnasta) kanssa. Me ollaan se kaksikko joka kaahaili sun perässä ympäri Suomea silloin ennen vanhaan Fiatilla J Sitten muutin Uuteen Seelantiin ja sieltä Haminaan. Nyt olen perheeni kanssa muuttanut Haminasta Kemiin ja siksi Rovaniemi oli konserttipaikkana paras .

Toivon sinulle oikein hyvää jatkoa ja terveisiä Merjalta, me ollaan edelleen sun fanejasi!!

t. Anne

31.12 2012

Kiitti Tapsa vuoden 2012 ihanista keikoista. Oli Oli mahtavaa saada kokea myös Finnhits-keikka. Sä ja muu Finnhits-porukka olette paras ja rautaisin jengi joka ikinä on yhdessä esiintynyt ! Olen ihkaonnellinen ,että lisäkonsertteja on tulossa ensvuoden puolella !

” Uusi vuosi edessämme on kuin avautuva kirja. Emme tunne tarinaa. Emme tiedä juonta. Jokainen päivä on uusi sivu. Vain lukemalla sivu sivulta, vain elämällä päivä päivältä tarina vie mukaan, seikkailuihin, iloihin ja hasteisiin alati vaihtuviin kuin elämä itse . ”
Hurjanhyvää uutta vuotta !

-Anniina-

29.12 2012

Eilen olin Vain elämää konsertissa- Espoossa. Pidin siitä ohjelmasta kun se tuli Neloselta sarjana, mutta konserttina se ei iskenyt puoliksikaan niin kovaa, kun teidän Finnhits-konserttinne Turun Logomossa ja Finlandia – talolla Hesassa. Siinä teidän jutussanne oli rautaista meininkiä, energiaa ja mukaansatempaavaa konstailemattomuutta ja aitoutta. Tuosta Vain elämää- konsertista tuli mieleen lähinnä joku teennäinen karaoke-iltama ( laulamisen tasokaan siellä nyt ei erityisemmin päätä huimannut ). Lisäksi se oli vähän turhan lipevää, laskelmoitua ja siirappista ainakin meikäläisen makuun. Otin tämän Vain elämää- jutun esiin vain siksi ,että toivoisin sinun olevan niissä ensi syksyn uusissa TV-jaksoissa yhtenä artistina mukana. Tälläistä toivomusta olen lähettänyt myös ohjelman tuotannosta vastaaville, eli älä ainakaan suoraltakädeltä kieltäydy ja sinua siihen mukaan houkutellaan, sillä siinä olisi oiva tilaisuus saada nähdä ja kuulla sinua myös televisiossa laulamassa .

Tammikuun alusta alkavat näköjään jo taas omat keikkasi bändisi kera. Mainiota ! Huipputunnelmaa ja kunnon tanssimusaa siis tarjolla . Ja helmi-maaliskuussa Finnhits-tähtiviisikkonne kera muun poppooon jatkaa myös mahtimeiningillä yleisön hurmaamista saleissa ja isoilla areenoilla. Kyllä vielä ainakin kolmannenkin kerran on tultava todistamaan sit%C

Keikkamyynti ja palaute:

Yhteystiedot ›