Tapani Kansa

UUTISET

Adventtitervehdys

Taas on edessä tämä mieluinen aika, jolloin saa laulaa joululauluja sydämensä täydeltä. Markettien joulukimaroihin aikaa sitten kyllästyneenä voin vain todeta, että rakkaisiin perinteisiin joululauluihin, en näemmä koskaan kyllästy . Ne sointuvat herkkiä ja kauniita muistoja aina lapsuusvuosista asti: ”Ja niin joulu joutui jo taas pohjolaan.”

Kun ajattelee, kuinka monta ikä- ja sukupolvea nämä perinteiset tarinat ja sävelmät yhdistävät, tuskin mikään muu musiikki tekee sen yhtä kattavasti. Myös laulajalle näissä lauluissa on aina sopivaa haastetta, onhan tekijöinä säveltäjiä kuten Sibelius, Merikanto jotka todella osasivat lauluäänelle kirjoittaa. Myös rikkaat tekstit antavat oman tulkinnallisen haasteensa, kun saa paneutua Leinon ja Topeliuksen kaltaisten sananiekkojen runoihin.

Lähdemme mainion muusikkoveljeni pianisti/urkuri Mikko Heleniuksen kanssa kuutena iltana antamaan akustisen joulukonsertin Tammelan, Helsingin Munkkivuoren, Euran, Tyrvään, Kotkan Kymin ja Tampereen Messukylän kirkoissa. (Katso keikat ja konsertit).

Sydämellisesti tervetuloa joulun tunnelmaan!

Yst, 26.11 Tapani Kansa

2.5.2019

Heipä hei pitkästä aikaa!

Olen kirjoitellut kuulumisiani viimeksi kuluneen vuoden aikana facebookin sivuilleni, sekä omalle että Tapani Kansa officialiin. Anteeksi, että nämä kotisivuni ovat jääneet huomiottani. Talvi oli keikkojen ja esiintymisten suhteen hiljainen, mutta nyt kesää kohti vilkastuu. Olen kovin ilahtunut aina uuden esiintymis/keikkatarjouksen saadessani, vaikka mitään suuria määriä niitä en enää toivokaan. Mutta asialliset hommat hoidellaan, kuten Pätkä Pekalle puupääfilmeissä totesi. Päivitän kalenterin tänne keikat ja konsertit osastolle, niin pysytään täällä kotisivuillakin ajantasalle. Toivorikasta piristävää kevätaikaa teille toivotellen.

Tapani

9.9 2018

No niin, ensimmäinen juhlakonserttini annettu Savonlinnasalissa. Se lämpö ja aurinkoinen vastaanotto, jonka sain orkesterini kanssa kokea jää ikimuistoisesti syvälle sydämeeni. Kotiin tullessani avasin sähköpostin, jossa oli alla oleva viesti.

Tapani

Kiitokset aivan mahtavasta juhlakonsertistasi tänään Savonlinnasalissa. Kuulijoita oli useampi sata joten ei Iltasanomien perjantainen uutisointi tyhjyyttään ammottavasta salista todellakaan pitänyt paikkaansa . Noh, eipä ole ensimmäinen kerta kun kyseinen lehti kirjoittaa täyttä soopaa.

Konsertti oli todella tyylikäs ja antoisa kokonaisuus. Biisit hyvällä maulla valittuja ja ne antoivat monipuolisen läpileikkauksen huikeasta urastasi. Joitain lauluja jäin toki kaipaamaan. Kuten ” Mano a mano ” tangoa. Se olisi ollut mahtavaa kuulla. Se on sinun laulamanasi todella upea. Uusimmalta levyltäsi olisin halunnut kuulla mm. ” Minä tein luojalle laulun ”. Se on yksi lempibiiseistäni tuolta uudelta loistavalta levyltäsi. Uusista lauluista ” Älä kiiruhda” ja ” Sielunlaulu” oli todella hienoa kuulla konsertissasi. Kiitos kun lauloit ne.

Yleisön reaktio konsertin päätteksi oli sävähdyttävä. Monen minuutin seisten annetut alodit !!! Ne olikin täysin ansaitut suosionosoitukset, sillä konsertti oli yksi upeinmistasi mitä olen ollut kokemassa ja olen jo yli kolmekymmentä vuotta konserteissasi käynyt. Lauluäänesi on aivan valtavan upea. Sen sointi on vaan muuttunut hienommaksi, sävykkäämmäksi ja sykähdyttävämmäksi vuosien myötä. Ja mikä karisma teikäläisellä onkaan ! Jos jonkun ihmisen voi sanoa huokuvan ja säteilevän karismaa, niin sinun.
Kiitos vielä sinulle ja loistavalle orkesterillesi. Tästä on hyvä jatkaa kiertuetta eteenpäin, kun jo ensimmäinen konsertti sujui näin hyvin.

T: Sirpa

Pe 24.8.2018

Pitkästä aikaa huomaan tännekin kirjoittaa. Olen ollut aktiivinen sivuillani Facebookissa ja siksi kotisivut täällä ovat jääneet vähän unohduksiin. Anteeksi. Kesä on ollut toimelias ja tuotannollinen. Alkukesästä sain tehtyä Kassu Halosen kanssa uuden SIELUNLAULU nimisen levyn joka julkaistaan pe 7.9. Siinä on yksitoista Kassun säveltämää ja sovittamaa uutta laulua joiden tekstit yhtä lukuunottamatta ovat ihan itte tekemiäni, kuten Lauri Viita tapasi sanoa. Kuunnelkaa, se on hyvä levy, vaikka itse sanonkin. Mukana on myös kahdestoista, hieno venäläinen klassikko, Älä Kiiruhda.  Savonlinnasta 9.9 alkava 17 konsertin kiertue on ollut alitajunnassa ties kuinka pitkään ja nyt valmistautuminen ja harjoitukset Pertti Jalosen johtaman orkesterin kanssa ovat loppusuoralla. Ohjelma on tosi monipuolinen, jossa olen ottanut ensisijaisesti teidän toiveitanne huomioon lauluistani viiden yhteisen vuosikymmenen ajalta. Laulan myös muutaman laulun uudelta levyltäni ja monien paljon arvostamalta Betonimylläri levyltäni. Lisäksi ohjelmassa on pieniä ”taidepaukkuja” ja standup-komiikkaa.

Kesän kolmena sunnuntaina (pyhäpäivä) annoin myös kolme kauniita , mutta hikisiä tunnelmia sisältävää kirkkokonserttia; Haminassa, Liedossa ja Urjalassa. Näistä on facessa sivuillani muutamia livepostauksia joita voi käydä näin jälkeenpäinkin fiilistelemässä. Kovaa kuntoluuria on ollut vedettävä koko kesän sekä Leppävaaran maauimalan pikässä altaassa että nyttemmin taas tutussa Kallion urheilutalon uimahallissa. Kallion settiin kuuluu aina pari kolme tosi napakkaa löylynottoa (suomen kuumin yleinen sauna) hyvien kavereiden kanssa. Vuoroin kovat löylyt ja kylmäallas. Ai että tekee eetvarttia!

Tänään iltapäivällä kuvattiin täällä kotirantojen laineiden liplatellessa leppoisasti uusi video , joka tulee näytille jo 3.9 Alfa-TV:ssä Kuvia ja Käännekohtia ohjelmassa. Kaikin puolin mukavissa tunnelmissa haluan teitä tervehtiä ja toivottaa pirteää alkavaa syksyä jokaiselle!

Ystävällisesti, Tapani Kansa

 Su 27.5 2018

NO, sitä mietin, että olipa hienoa saada kaikki 12 uutta laulua eilen lauletuksi. Yhteistyö säveltäjäni Kassu Halosen ja äänittäjä Asko Ahosen kanssa Tikkurilan Revolver-studiolla on ollut riemullista. Syksyn TUHANSIEN TUNTEIDEN ILTA juhlakonserteissani laulan myös näitä lauluja jo tuttujen ja toivottujen lisäksi 17 salissa ympäri suloisen Suomenmaan. Nyt vain ylös, ulos ja lenkille! Kohdallani se tarkoittaa jokapäiväistä uintia ja soutua. Ääni tykkää soida terveessä kropassa. Topi Kärki sanoi, että jos ei päässä soi, ei soi missään. Totta. Mutta minulle tämä ei riitä, sen täytyy myös tulla ulos niin että helähtää. Tämä on suuri ilo. Tapani on nyt niin onnellinen. Aurinko päistaa, omenapuut kukkivat kilpaa sen säteiden kanssa, mehilaiset pörrää ja linnut laulaa rakkautta kaiket yöt. Huh huijaa; tämä on ELÄMÄÄ ja se on ihanaa.

Pe 25.5 2018

Työpöytäni edessä on avoin parvekkeen ovi suvista laulua kuulla. Molemmin puolin taloani pienissä lehdoissa satakielet laulavat jokaisena alkavana aamuyönä. Ja sitten mustarastaat, ja kymmenet muut, vähä vähältä vienommin äänin. Linnut, Te elämäni laulajat, teitä ilman olisin onnettomampi. Teitä ootan ain yheksän pitkää kuukautta, kunnes aika on lauluisampi. Jos Luoja ja kevät suo ilmojaan, teistä nautin nyt ja jään kohta taas kaipaamaamaan. Kiitos teille , oi laulajat yön- te mestarit keväisen taidetyön.

Ke 16.5 2018

Aika kulkee kulkuansa vieden meitä mukanaan.
Ilot, murheet vuorollansa kaikki täällä kohdataan.

Näin alkaa seuraavan levyni eräs laulu jossa mm:ssa todetaan: Jos ahdistuksen aika koittaa, etsi silloin ystävää.
Yhdessä voi surut voittaa, eikä mitään menettää.

Ennen kun liityin, moni mollaili minulle tätä facebookia; että on kaikkea paskaa.
No sitähän on kaikkialla, on vain valittava astuuko läjään vai sivuuttaako sen. Yhteisössä eläminen, mukana olo, on ihmisyyden tärkeimpiä toimintoja, puhumattakaan ystävyydestä. Täällä on tosi paljon persoonallisia, viehättäviä
ja ”hyväkynäisiä” ihmisiä, joiden kanssa ei mitenkään muuten olisi päässyt tekemisiin kuin juuri tässä yhteisössä. Vasta pari kk:tta täällä olleena olen saanut lukea ja nähdä monia polemisointiin innostavia tai tiedonjanoani kasvattaneita kirjoituksia, todella viehättäviä kuvia ja taideteoksia, mutta myöskin yllättävänkin hyökkäävää latinkia. Valtaosa silmiini osuneesta on ollut ilahduttavaa, jopa innostavaa. Heti kohta oppii sivuuttamaan kirjoitukset jotka omasta mielestä eivät ole asiallisia tai ovat muuten vaan mauttomia. Ja sokeeravat kuvat ja videot joita ei halua katsella.

Ja sitten alussa mainitsemani laulun loppuun:
Aika kulkee kulkuansa tämänpäiväinen ja uus,
siitä valittavanansa jokaisella tilaisuus.
Elää oikein taikka väärin,- kuka meistä tietää sen.

Kuitenkaan ei mielinmäärin osaa täällä ihminen.
Täytyy ihmisiksi koittaa elää täällä jokaisen.
On kunnes viime virsi soittaa, aika silloin myöhäinen.

Kaunista kevättä kaikille!

Tapani Kansa – Tuhansien tunteiden ilta

Tapani Kansan 50-vuotisen uran kunniaksi on luvassa koko Suomen käsittävä 17 viihdekonsertin kiertue syys–marraskuussa 2018.

“Laulu se on ollut minun iltojeni ilo, ilo ihana kuin unennäky-yöni. Kuten aina konserteissani, laulan hittieni lisäksi sydämellä ja tunteella valitsemiani lauluja, jotta mahdollisimman moni voisi kokea rikkaan ja koskettavan konserttielämyksen.
Tervetuloa Tuhansien tunteiden konserttiin!”
–Tapani Kansa

Yli kuudensadan levytetyn laulun joukossa on hittejä jo useamman ikäpolven yhteiseksi musiikkimuistiksi. Laulut kuten Delilah, Käymme yhdessä ain, Kuljen taas kotiinpäin, Kultaniityt, Anna mun jäädä sun luo, Veikko Nieminen, Tulkaa tytöt takaisin, Äidin pikkupoika tai R-A-K-A-S soivat suomalaisten mielessä – niin myös tässä konsertissa elämää kerraten ja uusia elämyksiä luoden.

Konsertissa kuullaan juhlavuoden kunniaksi uusiakin lauluja – eri tyylien ilotulitusta bossa novasta sambaan ja ragtime-meininkiin. Joukossa on myös lauluja, jotka ovat Kansan nöyrä kiitos faneille ja satavuotiaalle Suomelle.

Konserttikiertue ja lipunmyynti

 • Su 9.9.      klo 16  Savonlinnasali – liput lippupiste.fi
 • Pe 14.9.    klo 19  Jyväskylä, Paviljonki – liput lippupiste.fi
 • La 15.9.    klo 19  Kajaani, Kaukametsän sali – liput lippupiste.fi
 • Su 16.9.    klo 16  Ylivieska, Kulttuuritalo Akustiikka – liput Lipputoimisto
 • La 22.9.    klo 19  Kuopio, Musiikkikeskus – liput lippupiste.fi
 • Su 23.9.    klo 16  Joensuu, Carelia-sali – liput lippupiste.fi
 • To 27.9.    klo 19  Tampere-talo, Iso sali – liput lippupiste.fi
 • Su 30.9.    klo 16  Pori, Promenadisali – liput Ticketmaster
 • Pe 5.10.    klo 19  Kuusankoski, Kuusaasali – liput Ticketmaster
 • La 6.10.    klo 19  Lappeenranta-sali – liput lippupiste.fi
 • La 13.10.  klo 19  Turku, Konserttitalo – liput lippupiste.fi
 • Su 14.10.  klo 16  Lahti, Sibeliustalo – liput lippupiste.fi
 • Su 21.10.  klo 16  Hämeenlinna, Verkatehdas, Vanaja-sali – liput Ticketmaster
 • Pe 26.10.  klo 19  Helsinki, Finlandia-talo – liput lippupiste.fi
 • Pe 9.11.    klo 19  Seinäjoki-sali – liput lippupiste.fi
 • To 22.11.  klo 19  Raahesali – liput Raahesalin lipunmyynti
 • Pe 23.11.  klo 19  Oulu, Madetojan sali – liput Ticketmaster

Facebook: Tapani Kansa Official -tapahtumat
Fantastico Music Oy: Tapani Kansa

Voit halutessasi liittyä myös Tapani Kansa -faniryhmään

Tuotanto: Kansanviihde T. Kansa Oy
Viestintä ja markkinointi: Ohjelma- ja tapahtumatoimisto Fantastico Music Oy
Lisätiedot: Liisa Kapanen, liisa.kapanen(at)fantasticomusic.fi

_____________________________________________________________________________

HEI YSTÄVÄT! KIITOS KULUNEESTA VUODESTA JA KAIKESTA KANNUSTAVASTA JA ILAHDUTTANEESTA PALAUTTEESTA.

LÄMMINTÄ JA RAUHAISAA JOULUMIELTÄ SEKÄ ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2018! TOIVOTTAA TAPANI

Ps. Tässä teille vielä pieni joululahja, jonka äsken kirjoitin.

On Joulu Tullut Sydämeen

On rauha laskeutunut maahan
kynttilöiden liekit loistaa.
Mieli levollinen saahan
toivomuksen hiljaa toistaa.

Kaivata kuin syliin hellään
joka rakkaudesta rakastaa,
eihän yksin ole kellään
joulumieltä oikeaa.

Nyt näin rinnastani antaa
tahdon tunteen lämpöisen,
joka luokses taivaanrantaa
saapuu kanssa tähtien.

————————————

On rauha laskeutunut maahan.
Liekit kynttilöin,
vain kuiskaa lämmöllänsä illan huomaan.

Ja mieli hakeutuu sen luokse minne ikävöin,
vain hellää vastarakkautta tuomaan.

On joulu tullut sydämeen,näin siitä laulun teen,
ja aistin hellän hetken kosketuksen.
On joulu tullut sydämeen,
sen avaa kauneuteen,
ja kuulen hiljaisuuden kuiskauksen.

Ihmismieli voi myös rakkaudesta rakastaa,
ei ilman rakkautta elää voisi.

Ei ilman sitä ole joulumieltä oikeaa
ei hellä sävel sydämessä soisi.

On joulu tullut sydämeen
näin siitä laulun teen,
mä sain sen näiden ajatusten myötä.
On joulu tullut sydämeen
nyt siitä laulun teen,
ja hyräilen näin pitkin jouluyötä

Ei henki etsi mainetta,
ei kaipaa mammonaa,
vaan ihmislapsen lauhaa laupeutta.

Ei etsi henki ainetta
vaan kaikkialla on,
sen rauhankaipuun tunne rajaton.

On joulu tullut sydämeen
ja siksi laulun teen,
kun voisimme me joulurauhan myötä,
näin ottaa ohjeen elämäämme
kautta Maarian,
ja rauhoittaa tään hullun maailman.

Kun hyvä tahto laskeutui
näin yhteen sydämeen,
niin haluan sen jokaiselle jakaa.

Nään liekit kynttilöiden kohta loppuun palaneen,
on liekki rakkautemme vahva, vakaa.

On joulu tullut sydämeen
sen lyöntiin jokaiseen,
kuin kuuluis osa ääntä ihmisyyden.
On joulu tullut sydämeen
ja liekkiin hiljaiseen,
mä katson niin kuin valoon iäisyyden.

Tapani Kansa

————————————————————————-

Uusia kuvakulmia Kunkkujen konsertista, tällä kertaa Oulaisissa!

Hei taas joulumieliset!

Ensimmäiset joulukonsertit annettu. On ollut aivan hieno, käsinkosketeltava tunnelma ja lämmin vastaanotto.

Olen pe 1.12 MTV:n Huomenta Suomi ohjelmassa, Tanja Huutosen juontamassa Retrovartissa klo 8.37 alkaen

keskustelemassa joululauluista tutkija Reijo Pajamon kanssa.

Katsokaa ohjelma, niin voitte saada uutta inspiraatiota joulun tunnelmaan.

Yst, Tapani Kansa

Vihdoinkin hyviä uutisia Joulukonserteista, joiden juliste-ja aikataulut, ja lipun ennakkomyyntipisteet ovat oheisena.

Sydämellisesti Tervetuloa!

Ennakkolippujen tilaus-ja myyntipisteet:
Klikkaa haluamaasi kaupunkia ostaaksesi lipun

Lahti Ristinkirkko

Mikkeli Pitäjänkirkko

Seinäjoki Törnävän kirkko

Kuopio Tuomiokirkko

Oulu Tuomiokirkko

Tampere Tuomiokirkko

Porvoo Tuomiokirkko

Vihdin kirkko

Jyväskylä Taulumäen kirkko

Joensuun kirkko

Helsinki Meilahden kirkko

Vaasan kirkko

Kauhajoen kirkko

Lohja Pyhän Laurin kirkko

Lippuja saa myös kirkon ovelta tuntia ennen konsertin alkua.
Kaikki konsertit alkavat Kello 19.00, paitsi Kalajoki klo 18.00 jonka ennakkoliput vain paikallismyynnissä.

Hei ystävät!

Mitä hitaammin askel taittuu, sitä nopeammin aika juoksee. Kesä, varsinkin tämä sateinen ja epävakainen sujahti ohitseni kuin varkain. Kevätkin oli niin kylmä,että ainoaan omenapuuhuni pukesi vain viisi kukkaa. Luumupuihin, jotka normaalisti tähän aikaan notkuvat hedelmiään oksat väärällään ei tullut ensimmäistäkään herkullista Victoriaa. Satakielet, jotka yleinsä kevätöin helistävät täällä lauluaan, jättivät nyt kokonaan saapumatta. Oikein tekivät; miksipä ne tänne olisivat tulleet värjöttelemään! Maaruusujen nuput pistivät citikanit poskeensa ennen kuin yksikään ehti kukkaan. Onneksi sain nauttia sentään runko- ja pensasruusujen kauneudesta joihin nuo ahmatit eivät yllä. Ensi kesäksi on ympäröitävä ruusupenkit jollain fiksulla esteellä.
Lauluhommat sujuivat voittopuolisesti festareilla Finnhittien Kuninkaiden merkeissä. Lavakeikkoja ei ollut kuin pari! Myönnän rehellisesti etteipä juuri niille ole enää kysyttykään. En oikein ymmärrä miksi. Bändini Pepiton kanssa, joka on mainio tanssiorkesteri, teimme niitä vielä muutama vuosi sitten kymmeniä mainiolla meiningillä ja hyvällä suosiolla mutta pari vuotta sitten ne loppuivat kuin veitsellä leikaten. En ymmärrä. Ihmeelliset ovat kansan syvien rivien makuvartioiden aatokset.
No kyllä tekevälle töitä löytyy, sanotaan. Kunhan vain pitää itsensä kunnossa ja työkykyisenä. Ja sitä olen kyllä tehnyt. Minullahan on diabetes  ja jo siksikin reipas ja riittävä liikunta on todella tärkeää. Kun kuluma polvessani ei salli sellaista enää juosten tai kävellen riittävän tehokkaana, olen löytänyt korvaavan pelastajan kuntoiluun uimisesta ja vesijuoksusta jonka yhteydessä saunon tietysti terveellisissä löylyissä. Nykyään useimmiten Helsigin Kallion Urheilutalon uimahallissa jossa saa nauttia Suomen uimahallien kipakimmista löylyistä ja myös rattoisasta seurasta vertaistensa mukavien kavereiden kanssa. On muuten uskomattomat surkuhupaisaa, miten suomen vaurain kunta Espoo tyrii rakennusurakoitaan. Läheisin uimahallini Tapiolassa on ollut suljettuna viimeisen viiden vuoden aikana neljä vuotta huolimattomasti valvottujen saneeraustäiden takia. Uimarit kärsivät ja tulee tosi kalliikasi Espoon veronmaksajille. Tämmöisiä pikku ”länsimetroja” tuntuu Espoossa tupsahtelevan joka kulman takaa kaiken aikaa!
Olen tänä syksynä laulanut ammatikseni 50 vuotta. Elokuussa 67 levytin ensimmäisen singleni Marianne/Lapsuuden vala, muutin Kotkasta Helsinkiin, perustin huippumuusikoista orkesterin ( olen työllistänyt satoja muusikoita yhtäjaksoisesti 50 vuotta) ja aloin keikkailla ja konsertoida työkseni. Läpimurtohan koko kansan korviin tuli sitten keväällä 68 Delilah levytykselläni. Varsinaisesti en kuitenkaan tähdännyt koskaan laulajaksi vaan säveltäjäksi koska päässäni soi koko ajan uutta musiikkia. Nyt, laulettuani 50 vuotta soivat myös korvani koko ajan. Ammattitauti. En ollut kuitenkaan riittävän ahkera musiikinopiskelija ammattisäveltäjän työhön ryhtyäkseni. Opin laulamaan ja puhumaan yhtä aikaa. Laulamalla olen leipäni ansainnut mutta puhumalla, varsinkin urani alkuvaiheessa, vaikeuttanut työtäni. Oma ansio ja oma vika. Aivan samoin kuin on halittava lauluääntään ja mietittävä mikä kulloinkin on paras tapa sitä käyttää, olisi hyvä harkita myös puheitaan eikä puhua suulla suuremmalla!
Tänään olen, kuten jo kauan aikaa olen ollut suuresti kiitollinen yleisölleni jolta olen saanut parhaan mahdollisen tunnustuksen työni arvostamisena, suurenmoisena vastakaikuna, uskollisuutena ja kiitoksena. Täysiä saleja, haleja ja lämmintä sydämellisyyttä ympäri kauniin satavuotiaan suomenmaan.
Kiitoksena tästä järjestän rakkaille kuulijoilleni tapahtumia 50 laulaja- vuoteni juhlistamuíseksi. Rakkaimmat Joululaulut- konserttini kuullaan marras-joulukuussa 16:sta kirkossa ympäri. Pianisti-urkurina noissa konserteissa musisoi Mikko Helenius, uniikki muusikko, mainio mies.
Ensi vuonna tulevat ohjelmaan mm:ssa juhlakonsertit, mutta niistä lisää myöhemmin.
Juuri nyt Lyökkiniemen yllä pilviharson takaa taipuu täysikuu. Kuutamo on koko elämäni lumonnut minua. Erityisen merkityksensä se sai 90 alussa kun levytin Toivo Kärjen runollisen (Helismaa) laulun siitä. Polvenkorkuiset lapseni Edvard ja Madeleine kuunntelivat laulua paljon ja kun he keksivät taivaalta kurkkivan kuun, he osoittivat sitä ja lausuivat innostuneena lämpimällä äänellä; isi!
Kaunista syksyä kaikille, toivoo 6.10.2017

Tapani Kansa

Keskiviikko 21.6 2017

Veteraanit vedossa! 🙂

Eli Finnhittien Kuninkaat Untorockissa Utajärven yöttömässä yössä lauantaina 17.6.

Kuvat: Teija Tervo

*********************************************************

Hei arvoisa kansa, ystävät ja kylänmiehet.

Minäkin rakastan tätä maata, kuten presidentti Niinistökin. Ilmoittauduin hänen teamiinsa, koska olen ollut tyytyvänen presidenttimme toimiin

hänen ”tontillaan” tänä maailmaa ravistelevana uutena aikana. Kuten Lasse Lehtinen sanoi, ainakin Niinistön tähän astisten toimien vuoksi on voinut mennä rauhassa nukkumaan. Toivotan hänelle ja valitsijamiesyhdistyselle parhainta mahdollista menestystä.

————————

Itselleni tämä suomen 100-vuotis juhlavuosi on 50-vuotis taiteilija- ja laulajajuhlavuosi. Syksyllä -67 muutin kotikaupungistani Kotkasta Helsinkiin, tein ensimmäisen levyni, Marianne /Lapsuuden vala, palkkasin huippubändin ja legendaalinen manageri Leo ”Lexa” Heinonen myi keikkoja. Heti kohta ruvettiin seuraavaksi

kesäksi suunnittelemaan maanlajuista kiertuetta ”KERRAN KESÄSSÄ TAPANI KANSA”, joista alkukevään -68 suurhittien Delilahin ja Päättyneet myötä tuli

”sika makee” menestys. Ennätykst paukkuivat, lavat rytisivät. Keikkoja oli kesässä toista sataa. Välillä oli kyllä raskatakin, mutta ihmisten ilo ja innostus oli palkitsevaa. Noina aikoina alkoi paljon antanut urani laulajana Suomessa. Olen saanut kokea kanssanne rikkaan ja antoisan puolivuosisataa.

————————-

Toiveita Juhlavuoteni viettämiseen näyttävästi on tullut tosi paljon. Jotta saamme 50-juhlauvuoden tapahtumat ja konsertit mahdollisimman hyvin toimimaan,    suunnitteilla on perustaa aktivoimaan ja toimimaan erilaisia tukijoukkoja monin tavoin sekä somessa että muuten.

Tervetulleita toimintaan tulevat olemaan kaikki sekä vanhemmat, että nuoret fanit mahdollisimman mainioiden  konserttitapahtumien järjestämiseksi kautta koko rakkaitten Suomen laulumaitten.

—————————

Mittava joulukonserttikiertue ( yli 15 ) on ensimmäinen  tämän 50-vuotis laulajantaipaleeni juhlatapahtumista tulevana marras-joulukuussa.

Joulukonserttikiertueessta tulee piakkoin kiertueaikataulu ja ennakkomyynti ja ilmoittelu käynnistyvät kesän lopulla.

—————————-

Finnhittien kuninkaiden kanssa viihdymme yhä paremmin keskenämme ja uusimme jonkinverran kesäkeikoille ohjelmistoa.

Mageeta , että saa taas lähteä  Kunkkujen jä faniemme kanssa hauskaa pitämään . Ei muuta, kun antaan paistaa nyt vain Kesäkaduille , Festareille, jokaiseen niemeen notkelmaan!

Espoossa 1. kesäkuuta, yst terv,Tapani Kansa

Hei, toistaiseksi ei mainittavia uutisia.

Aurinkoista kevättä!

Joulukuinen tervehdys!

Loppusyksy on sujunut Finnhittien Kuninkaiden kanssa mallikkaasti. Meininki on ollut kaikkialla mahtava, yleisö on ollut suorastaan ylenpalttisen vastaanottavainen. Kansa on laulanut innoissaan, välillä kuin harjoitettu kuoro. Olemme saaneet kerrassaan tyrmistyttävän hyvän ja kiitollisen palautteen kaikkialla. No, harvoinhan tällaista tapahtuu, että jonkin maan kolme viisikymmentä vuotta huipulla pysynyttä laulajaa vetää verevän yhteisen show-ja konserttikiertueen. Vähintäänkin toinen jalka on jo tässä vaiheessa useimmilla haudassa, niin kova ammatti tämä freelance laulajan työ on tässä  pitkässä ja laajassa, mutta vaatimattomassa maassa. No, Luojan kiitos, että voimia ja intoa riittää.

Paljon on kyselty miten tulemme keskenämme toimeen. Siitä on lähdetty, että hyvällä huumorilla liikutaan ja jokainen hoitaa tonttinsa. Hyvin on sujunut, mitä nyt välillä vähän kyllästyttää kuunnella noita Reetun alatyylisiä pikkuhousujuttuja ja muuta epäselvää muminaa. Näyttelee kovista ja pelkää mummojen suosiota kuollakseen 72-vuotiaana. Hän ei sanojensa mukaan edes omista yhtään pukua ja vetää konsertitkin matkafarkuissaan, ettei tule turhaa ylimääräitä puuhaa. Kun sovimme esiintyvämme konserttisaleissa juhlavasti tummissa puvuissa, kaivoi Reetu naftaliinista jonkin punaisen ”pelletakin”johon sonnustautuneena hän kanssamme esiintyy, erottuen joukosta kuin mikäkin shapliini. No, hän on hyvä omissa hommissaan Tsingis-kaani kurittaa ja Volga vuolaana virtaa. Danny on miellyttävä ja varma yhteistyökumppani. 74 vuotiaanakin hänen äänessään on vielä sointia jäljellä ja hän taitaa korkeatasoisen viihdyttämisen estraadeilla kuin kotonaan. Ehkä nuori 23v. Erika, hänestä hellästi hyvää huolta pitävä, tossut jalkaan tuova tyttöystävä, on antanut Ilkalle uutta virtaa.

Vaikka alkuun vähän jännitti, lähinnä valvomisten ja pitkien matkojen suhteen, hyvin on sujunut homma minultakin. On ollut todella suuri ilo laulaa taas välillä isoillekin yleisöille, ( kesän alusta asti yli sadalle tuhannelle). Voi sanoa, että ääni on soinut, olen ollut hyvällä tuulella ja hyvin voinut. Ensi vuodeksi on jo sovittu kymmeniä ”Kunkkujen” keikkoja ja konsertteja lisää, mutta niistä lähemmin sitten kun paikat ja päivämäärät tarkentuvat.

Olen myös syksyn mitaan kirjoitellut uusia lauluja ja ehkä uutta musiikkianikin lähitulevaisuudessa kuullaan.

Mutta hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes. Kello tuli juuri viisi aamulla, joten taidan painua vielä joksikin aikaa takaisin pehkuihin. (Lue moottoroituun valio sänkyyni)

Yst Terv, Tapani Kansa

PS. On kovasti kyselty onko minulla jossain joulukonsetti. Kyllä, Munkkiniemen kirkossa aatonaattona 23.12 klo 19.00. Sydämellisesti tervetuloa!

Tervehdys!

No niin, olen ollut nyt reilun viikon sairaslomalla ja ambitioottikuurilla. Toipuminen on alkanut ja hyvässä työkunnossa pitäisi olla jo reilun viikon kuluttua.

Mistään pitempiaikaisesta taudista ei ole kysymys.

Lämpimät kiitokset kaikille teille jotka tsemppiviestein tai muuten olette toivoneet pikaista paranemista.

Yst syysterveisin, Tapani

No Hei Taas!

Nytpä niitä keikkoja jo siunaantuikin ja hyvä näin. Onhan se taas mukavampi tunnelmoida lauluvuotta eteenpäin.

Terv, Tapani

Hei!

Monet ovat kyselleet esiintymisistäni alkaneelle vuodelle. Yhtään ei ole toistaiseksi vielä sovittu joten tämä on lyhyesti kerrottu. Toivotaan,että jotakin siunaantuu. Ääni toimii kuten aina ja mies itsekin on ainakin kohtuullisessa

iskussa. Nauttikaa reippaasti kunnon talvesta!

Espoossa 16.01.16, yst terv Tapani Kansa

Iloisin tervehdyksin!

Syksy on sujunut mainioissa tunnelmissa Kuljen taas kotiinpäin-konserttien merkeissä. Ainoa pikku kiusa ovat korvamadot joiksi vuoronperää konsertissa laulamani laulut ovat muodostuneet. Välillä en tahdo millään saada Mummon

vanhaa kaappikelloa raksuttamasta korvastani tai sitten Kaksi vanhaa tukkijätkää eivät lakkaa millään tarinoimasta. No, tämä on tavallaan laulajan ”ammattitauti” johon varsinkin tälläista hyvin tunnelmallista ja koskettavaa

ohjelmistoa laulaessa helposti ”sairastuu”. Konserteissa on ollut hieno tunnelma ja itsekin olen saanut välillä kyyneleitä pidätellä. Kiitoksia on tullut palautteena sekä konserteissa että maileina (info@tapanikansa.fi)

hellyyttävässä määrin, joissa monet ovat huomioineet erikseen Tessa Virta-trion mainion soitannan. Kommenttejanne löytyy kotisivuiltani Palautteena. Tessan pianovirtuoositeettiä on kiitelty ja myös bassoa soittava Olli Peuhu ja

kitaristi Peter Engberg ovat saaneet kiitoksista ansaitusti osansa. Kyllä se on hienoa, että saan edelleen tehdä menestyksekkäästi rakastamaani työtä, että ääni soi ja jalat kantaa.

Ei tämä laulaminen nyt tietenkään kaikkea elämässäni merkitse,mutta voin vain kuvitella miten paljon tylsempää kaikki ilman sitä olisi!  Nämä konsertit jatkuvat ensi vuoden puolella Savossa, Kainuussa, Pohjanmaalla,

Satakunnassa jne. joista ilmoitellan sitten paremmin ajallaan.

Joulun rakkaimpia lauluja voi kuulla kolmessa konsertissa Lahden Ristin kirkossa la 05.12, Helsingin Johanneksen kirkossa to 10.12 ja Tampereella Aitolahden kirkossa 19.12. Laulan konsertit Tessa Virran säestäessä flyygelillään.

Tämmöisissä lämpimän odottavissa tunnelmissa tervehdin teitä vuoden suuren juhlan lähestyessä.

Espoossa 05.12 Tapani Kansa

Heipä hei pitkästä aikaa!

Kyllä se kuulkaa niin on, että kunnon laulaminen laulajan mielen pirteenä pitää. Kunnon laulamisella tarkoitan nyt tässä konsertteja, joissa voi täysin keskittyä esittämänsä ytimeen ja olla ikään kuin yleisönsä sylissä. Ja miten hyvässä sylissä olen saanutkaan olla yhdessä Tessa Virran trion kanssa äsken alkaneissa Kuljen taas kotiinpäin konserteissani. Kyllä ilahtuu kun huomaa, että aistit avautuvat, herkistyvät, että havaitsen itse kokemieni tunteiden ja tunnelmien aidosti välittyvän kuulijalle. Ehkä myös se, että musisointimme tässä konsertissa on lähes akustista, ja että kaikki turhat elkeet ovat poissa; vain flyygeli (Tessa), basso ( Olli Peuhu), kitara ( Peter Enberg), laulu. Ja huolella valitut koskettavat ja paljon kertovat laulut. Kovasti minulta onkin pyydetty vuosien varrella esim. Olavi Virran ohjelmiston esittämistä. Tässä konsertissa kunnioitan omalta osaltani Virran, Rautavaaran ja Kärjen 100-vuotis syntymävuotta. Ja Reino Helismaata, kaikkien kolmen ystävää ja työtoveria, suurenmoista runoilijaa joka syntyi pari vuotta aiemmin 1913.

Kiitos saamastani innostavasta ja mieltä lämmittävästä palautteesta jota konserteistamme olen saanut vastaan ottaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti hiljalleen tummenevia syys-iltoja Topin, Olan ja Tapsan laulujen soidessa päässä ja konserttisaleissa. Mitä sujuvinta syksyn jatkoa kaikille teille !!!

Ja Ps. muistattehan jollain sopivalla tavalla tukea pakolaistyötä tekeviä järjestöjä. Hätä on nyt suuri!

Ystävällisin terveisin,

Espoossa 13.09.15 Tapani Kansa

Hei taas ja onnea alkaneelle vuodelle!

Hyvin rauhallista on, niin kuin kalenterikin kertoo. Viritteillä tosin on myös muutamia spesiaalikeikkoja, mutta ei mitään konserttikiertuetta ennen kuin ilmenee selkeitä merkkejä kysynnän piristymisestä. Se lokakuinen Finlandia-talon konserrtti oli elämys myös itselleni ja todella paljon siitä tuli yleisöltä ylitsepursuavaa kiitosta. Siellä olikin aivan loistava orkesteri, mikäs sen kanssa oli laulaessa, kun sai nautiskella soinnista ja muusikoitten sataprosenttisesta läsnäolosta. Iloitsin myös siitä, että sain orkesterikokoonpanon monipuolisuuden vuoksi laulaa pitkästä aikaa myös argentiinalaiten tangojen ja mm:ssa Jukka Linkolan hienoja sovituksia Muuttuvat laulut levyltä.

Voin kai sanoa, että nyt on meneillään pieni peruskuntoharjoittelu eniten uinnin ja allasjuoksun parissa, ne kun ovat sujuvia lajeja kuluneiden nivelien suhteen. Mieli on valoisa ja sitä toivon kaikille teillekin. Kesää kohti mennään. Lisää kuulumisia kun niitä ilmenee.

Espoossa 21.01.15 ystävällisin terveisin, Tapani

Tervehdys!

Haluan lausua lämpimän kiitokseni sadoille ihanille ihmisille, jotka ovat kannustaneet minua viesteillään konserttikiertueen peruuntumisen jälkeen.

Vielä kerran tiedoksi teille, jotka jo lippunsa olivat ehtineet ostaa tai varata, että ainoa konsertti joka pidetään on Finlandia-talolla pe 24.10 klo 19.00. Muihin saleihin

lunastetut liput käyvät Finlandia-taloon, kunhan vain muistaa ilmoittaa Lippupalveluun. Toivottavasti näemme siellä ! Vastaavia konserttejani tullaan varmasti järjestämään

ensi tilassa lisää ja silloin pidetään takuulla huoli, että markikinointi- ja tiedotusasiat hoidetaan kunnolla.

Konserttien peruuttamista kahta kuukautta ennen kiertueen alkamista voi ehkä pitää hätiköitynä päätöksenä.

Ajat ovat muuttuneet siitä, kun konsertit  myytiin loppuun  yhdellä ilmoituksella.

Yhtä kaikki.

Finlandia-talolle perjantaina 24.10 klo 19.00 kanssani lavalle astuu 25 -henkinen huippuorkesteri. Esitämme täysiverisesti mm:ssa viimeisen levyni Särkyneen toiveen katu

ohjelmistoa ja jo pitkään toivottuja argentiinalaisia tangoja levyltä Päivä jolloin rakastat.

Iloisiin näkemisiin ja kuulemisiin ja ensi vuonna toivottavasti monissa muissa saleissa ympäri laajan Suomenmaan!

Espoossa 29.09.2014, Tapani Kansa

  18.8 2014

Tapani Koko jazzclub

Heipä hei ja huhhuh!

Ompa ollut kesä. Ja lavojen lauteilla kuin saunassa. Mutta ei, ei valitella, aika harvinaista herkkuahan helteet meille on.

Kesä on kulunut hyvätunnelmaisten tanssien ja festareiden merkeissä, ja olenpa välillä joutanut keväällä istuttamaani

uutta marjakuusiaitaani ja ihania ruusujanikin kastelemaan, joita pihallani on monen montaa sorttia. Rakastan ruusuja ja kukkia

ylipäätään. Sekä puita. Sitä mukaa kun naapurit ovat kaataneet omiaan, minä olen istuttanut uusia. Tänä keväänä kolme

vaahteraa ja koivua sekä yhden tammen. Puilla on henki ja sielunsa, tunnen niitä kohtaan yhteyttä, ne ovat parhaimillaan uljaita

katsella niin myrskyssä hurjasti heiluessaan kuin hellien tuulien hiljaa huojuttamina.

Tämä kuva on KoKoJazz-glubilta Helsingin Sörkasta jossa Arttu Takalon kvartetin kanssa lauloin sekä suomalaisia että amekikkalaisia

standardeja. Kiva meininki, käykääpä tsekkaamassa viihtyisä paikka.

Niinpä niin. Nyt rupeaa jo pikkuhiljaa polttelemaan konserttifiilikset jotka sitten lokakuussa alkavat. Ai, ai. Sen voin luvata että niissä kuullaan ennenkuulu-

mattoman vivahteikkaita tulkintoja lempilauluistani sekä aivan uusia juttuja bonuksena. On se vaan hauskaa että aina uuden homman lähestyessä

rupeaa mahanpohjassa kummasti kutkuttamaan. Sanoisko sitä nyt sitten vaikka iloiseksi innostukseksi. Miten se Taipaleen Reijo nyt laulaakaan, että:

”Jaksaa se vanhakin tanssia”, tai jotain sinne päin. Ihania elokuun öitä toivotellen,

Tapani Kansa

9.4 2014

Tampere-talolla viime su 6.4.2014

24.3.2014

Hei ystävät!

Kevät keikkuen tulevi ja siitä riemuitaan. Päivä paistaa taas ja nostaa mieltä korkealle. Keikkarintamallakin alkaa taas vilkastua. Ensi viikolla olen ensi kertaa Riku Niemi orkesterin solistina George de Godzinsky 100-vuotis juhlakonserteissa Helsingissä Kulttuuritalolla to 03.04, Turun Konserttitalossa pe 04.04 ja Tampere-talolla su 06.04. Godzinsky joka on yksi suomalaisen musiikin suurimmista tekijöistä kautta aikain syntyi Pietarissa 5. heinäkuuta 1914. Pianistina, säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina hän teki vertaansa vailla olevan uran. Hänen veressään virtasi isänsä puolelta vahvat musikaaliset puolalais-tsekkiläis-georgialais-romanialais-, ja äitinsä puolelta sveitsiläis-hollantilaiset geenit. Äiti oli pianisti laulajatar Maria Othmar-Neuscheller ja isä Frantizek de Godzinsky pianisti ja tukkukauppias. Molemmat esiintyivät useasti Tsaari Nikolai II juhlissa. Bolssevisti-vallankumouksen johdosta myös heidän henkensä oli uhattuna, mutta lopulta kolmas pakoyritys onnistui potkukelkalla Laatokan poikki Suurmerijoen kartanoon ja turvaan Karjalan kannakselle. Sittemmin helsingissä Goden isä toimi ”maan alla” pianistina yhtyeineen ja perhe, Isä Frantizek, George, sisarensa Elisebeth ja mukana seurannut taloudenhoitajatar asettuivat Suomeen. Tästä Gode muisti aina lausua tuntien suurta kiitollisuutta maatamme kohtaan :” Suomi on hyvä maa!” Hänen äitinsä vältti myös pahimman ja pääsi pakenemaan sukujuurilleen Sveitsiin eikä koskaan poistunut kotipaikaltaan koko loppuelämänsä aikana. George tapasi äitinsä ensimmäisen kerran sitten vuoden 1918 vasta kesällä 1951.

Suomessa nuori George opiskeli ahkerasti pianoa ja säveltämistä mm:ssa isänsä, säveltäjä Erkki Melartinin, säveltäjä-pianisti Selim Palmgrenin ja Erik Furuhjelmin johdolla. Melko pian Palmgren kertoi isä Frantizekille, ettei hän kynene enempää lahjakkaalle pojalle opettamaan: ”Pistä hänet töihin!” George de Godzinsky aloitti oopperan korrepetiittorina (harjoitupianisti) ja suosittuna säestäjänä. Eräänä päivänä soi isä Frantizekin puhelin. Hotelli Tornista soitti maailmankuulu venäläinen tähtilaulaja Fjodor Saljapin, joka oli konsertoimassa Suomessa ja sanoi kuulleensa, että Frantizekin poika oli taitava pianisti, kertoen, että hän halusi pojan heti Torniin koesoittoon, koska hän etsi säestäjää kaukoidän kiertueelleen. George tuli pestatuksi. Junalla mentiin Marseilleen ja sieltä edelleen laivalla Kiinaan. Laivamatka kesti yli kaksi viikkoa. Laivan salonkiin oli pultattu flyygeli ja joka päivä harjoiteltiin tunti kausia ohjelmistoa. Kiertueella (1935-36) parikymppinen Gode säesti maestroa Mantsuriassa, Kiinassa ja Japanissa  57:ssä konsertissa. Myöhemmin hän piti tätä musiikillisena korkeakoulunaan. Matka oli koitua myös nuorelle Godzinskylle hyvin kohtalokkaaksi. Hän sairastui sen lopulla ankaraan flunssaan ja kuume nousi jo neljäänkymmeneenkolmeen asteeseen. Henkihieverissä viruneen pianistimme pelasti viime hetkillä saksalainen lääkäri, joka ruiskutti elohopeaa potilaalle suoraan suoneen.

Ura jatkui Suomessa teatterikapellimestarina ja elokuvasäveltäjänä. Hän sävelsi musiikin 64 pitkään elokuvaan. Godzinskyn elokuvamusiikista ovat suurina hitteinä elämään jääneet Katupoikien laulu, Sulle kauneimmat lauluni laulan, Sulle salaisuuden kertoa mä voisin  ja Pohjolan yö. Yksi hänen rakastetuimpia laulujaan on jatkosodan aikana sävelletty valssi Äänisen aallot jonka Georg Malmsten lauloi levylle. Työskentely kotkalaisten Valtosten sisarusten muodostaman Harmony Sisters lauluyhtyeen sovittajana ja tuottajana osoittautui myös hyvin antoisaksi, saavuttihan yhtye suosiota suomen lisäksi mm:ssa Ruotsissa ja Saksassa. Godzinsky sovitti myös monet Olavi Virran menestyslevytykset kuten Hurmio, Romanesca, Sinitaivas ja Öiset kitarat. Lähinnä hänen omaa musikaalista sydäntään oli wieniläinen operettimusiikki jossa hän ansioistaan sai Wienin musiikkiakatemian kultaisen tunnustuspalkinnon. Ansiokkaan suurtyön hän teki radion viihdeorkesrerin kapellimestarina 1953-66. Suomi palkitsi George de Godzinskyn Pro-Filandia-mitalilla 1975. Professorin arvonimen hän sai 1985.

Oma yhteistyöni Goden kanssa alkoi radion kantanauhojen ja monien juhlakonserttien solistina jo 60-luvulla. Suurin yhteinen työmme tapahtui joululaulujen merkeissä. Gode sovitti 1977 suuren suosion saavuttaneen joululaululevyni jolla soitti monia hänen pitkän uransa mestarimuusikoita mm:ssa Ossi Runne ja Heikki Laurila. Levyn menestyksen siivittämänä toivomukset joulukonserttien antamisesta kasvoivat kovasti. Ensimmäinen konserttimme Finlandia-talolla myytiin loppuun päivässä. Viisi vuotta teimme nuorten muusikoitten kanssa loppuunmyytyjä yhteisiä joulukonserttikiertueita toista sataa ympäri maan. Muistot ovat ainutlaatuiset. Goden kosketus ja tekniikka pianoon oli maaginen. Hänen kykynsä paitsi kirjoittaa, mutta myös luoda mielikuvailemalla ja tarinoiden, orkesteriin ja esityksiin tunnelmaa oli ainutlaatuinen. Ja jos minä joskus innostuin selittelemään liikaa tai pyytelemään vielä jotain turhia, kuohahti slaavilainen tempperamentti, hän pamautti flyygelin kannen voimalla kiinni, nousi seisomaan ja lausui: ”Nyt sinä Tapani olet hiljaa!”

Nyt taas en ole. Tervetuloa suuren maestron George de Godzinskyn 100-vuotis juhlakonsertteihin!

Lyökkiniemi 26.03 2014, Tapani Kansa

Joulutervehdys

No niin, arki on takana ja suurin juhla käsillä. Minulle joulu on kertailua omista lapsuusmuistojen tunnelmista, joulumusiikkia, ystävien muistamista ja lähimmäisten kanssa yhdessä pyhinä istumista, juttelemista. Kiireettömästi, hyväntahtoisesti, jakaen kaiken pysäyttävää rauhan ja rakkauden tunnelmaa. Kuuntelen ja myös luen F.E.Sillanpään joulupakinoita. Soitamme ja laulamme kotona ja kuuntelen paljon joulumusiikia. Omat suosikkini joululaulu esityksistä ovat Mahalia Jacksonin esittämä O Holy Night ja tietenkin Jussi Björlingin O Helga Natt.

Kiitän kaikkia ystäviäni kuluneen vuoden aikanana kokemistani monista antoisista hetkistä ja siitä kiitoksesta mitä olen runsain mitoin saanut tuntea.

Lämmintä joulumieltä ja oikein onnellista uutta vuotta!

Lyökkiniemessä 24.12 2013, Tapani Kansa

Hei!

Nöyräksi vetää. Särkyneen toiveen katu levyni on saanut innostuneen ja kiitollisen vastaanoton. Sähköpostiini on tullut todella runsaasti tyytyväistä palautetta. Erityisesti minua ilahduttaa, että orkesterin osuuteen ja sovitusten rohkeuteen on kiinnitetty lähes kaikissa kommenteissa huomiota. Arttu Takalo on saanut ansaitun kiitoksen luovuudestaan. Koko työmme mahdollisti tuottaja Pedro Hietanen innostavalla ideoinnillaan ja Pedron panos ”levy-yhtiön herrojen” saamisessa hanketta tukemaan oli ratkaiseva. Tässä tapauksessa levy-yhtiön satsaus näin isolla orkesterilla tehtyyn levyyn on erityis kiitoksen arvoinen. Se ilo, jota sain tuntea astuessani studioon tulkitsemaan hienoja klassikko sävelmiä, kun rohkea ja monivivahteisesti soiva tausta tulvi tajuntaani, loi erityislatauksen. Tunsin taas pitkästä aikaa, etten turhaan ole miettinyt laulamisen suurta mysteeriota. Jotta jotain merkittävästi voi tulkita, on laulajalla oltava äänellään avattavana salaisuus tajunnassaan.  Kuin aamun puuterilumeen saisi laskea oman ensikosketuksensa sulavasti, rohkeasti mutta varoen kuitenkaan innostumasta liikaa. Oma suosikkini levyllä onkin raita 10, Satakieli Esplanadin Puistossa (A Nightingale Sang in Barkeley Square), jonka suomalainen ensitulkitsija sain olla.

Olen iloinen ja kiitollinen monelle taholle. Erityisesti  teille, jotka olette kannustaneet ja rohkaisseet minua jatkamaan laulajan taipaleellani. Se palaute ja tuki, on ollut tuiki tärkeää.
Mitä voi vielä toivoa?  No, jos vaikkapa saisi vielä jonain päivänä tulkita melodisesti rikkaaseen tyyliin sävellettyjä uusia suomalaisten lauluntekijöiden teoksia levyllisen. ( Tähän vielä pikku vinkki mahdollisesti haasteen vastaanottaville muusikoille. Erityisesti jazz- balladit olisivat mieleeni. Sitähänhän sanotaan ettei suomen kansa pidä jazzista. Esim Toivo Kärjen sävellykset ovat täynnä jazz-vaikutteita, mutta kukaan ei valita kun ne melodioissaan ovat niin upeita).

Perästä kuuluu, sano torventekijä

Su 17.11.13 Tapani Kansa

Tämänpäiväisestä Yle kannanotostani 4.11.2013

Olin tänään aamulla ylen aamu tv:haastateltavana. Aiheena oli uusi levyni Särkyneen toiveen katu sekä etukäteen sovittu aihe keskustella tv:n musiikkikilpailuista, kuten Idols. Koska Uuden musiikin kilpailu oli esillä edeltävässä Aija Puurtisen haastattelussa, päätin itsekin lausua siitä mielipiteeni. Sanoin olevani surullinen, että ko.ohjelma tuottaa mitätöntä musiikkia, on kuin musiikkileikkikoulu asteella. Totesin myös, että sen myötä suurelle kansainväliselle estraadille on Suomea edustamaan lähetetty amatöörejä. Eihän urheiluunkaan valita maata edustamaan niitä, jotka vain haluu tulla.
Samalla tuli sanottua myöskin mielestäni varsin aiheellinen kannanotto Ylen musiikkipolitiikasta. Kiinnitin myös yleisesti huomiota Ylen haluttomuuteen tuottaa ja satsata laadukkaaseen, aikuisväestölle suunnattuun viihdemusiikki ohjelmistoon. Mainitsin vertailun vuoksi tosiasian, että RSO (Radionsinfoniaorkesteri) kustantantaa Yle:lle vuotuisesti miljoonia, mutta ns. kevytmusiikki ei saa maksaa mitään. Näin sanoessani painotin, että toki kannatan RSO:n toimintaa. Miksi ei myöskin viihdemusiikin puolella orkestereilla, kuten Vantaan Viihdeorkesteri tai Riku Niemi-orkestra voida tuottaa korkealuokkaista musiikkiohjelmaa Yleen, radioon ja televisioon? Jos vertaa Ruotsiin, puhumattakaan Venäjästä, huomaa lyhyelläkin seurannalla, että viihdemusiikin arvostus ja tuotanto on kuin eri planeetalta. Olisikohan vähän niinkuin entisessä Neuvostoliitossa, jossa esiintyesämme saimme välillä todeta, että johto on, mutta piuhat puuttuu!
Vuosikymmen, pari sitten saimme me kevyen musiikin tekijät havaita, ettei Yle enää halunnut maksaa musiikin taltioinneista juuri mitään, edes niitä todella minimaalisia minimikorvauksia, joita itsekin olin 80-luvulla neuvottelemassa. Ylen yhtenä tärkeänä tehtävänä on edistää ja ylläpitää monimuotoista, ja mahdollisimman hyvin kansaa palvelevaa ja sivistävää kulttuuria. Tämän tehtävän merkitys korostuu nyt, kun rahoitus tulee koko kansalta, valtion budjetista. Tästä tarvitaan nyt vakavaa ja rehellistä keskustelua. Ei, niin kuin haastatteluani referoineet tämänpäiväiset nettilehdet,
jotka kirjoittivat minun haukkuneen Ylen: ”Järkyttävää”! Kirjoittivat minun olevan RSO:takin vastaan, vaikka alleviivaten sanoin, ettei näin ole. Minä peräänkuulutan moniarvoisuutta yhteisen Ylemme ohjelmapolitiikkaan ja myös parhaan mahdollisen viihde-ja kevyenmusiikin tuottamista katsojien ja kuulijoiden iloksi.   Myös siksi, että alamme tekijät saisivat kunnon puitteet ja resurssit tekemiselleen. Vain haastavia töitä tekemällä ammatiillinen taso nousee. Merkittävänä pitäisi nähdä myös suomalaiselle tv-musiikkiviihteelle näin toimien avautuvat vientinäkymät. Tulee tässä mieleen esim. Lahdessa Sibelius talolla v.2000 televisioitu joulukonserttini, jonka Ruotsin SVT-Europa kanava esitti samana jouluna ympäri Eurooppaa. Sain siitä monet kiitokset sen eri maisilta katsojilta.

Hyvää soittoa ja komiata laulua kannattava,

Tapani Kansa

Lehdistötiedote 1.11.2013

Mittavan uransa aikana yli 40 levyä julkaissut viihteemme elävä legenda julkaisee muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen uuden albumin nimeltään ”Särkyneen toiveen katu”.  Marraskuun 1. päivä julkaistava albumi on toteutettu isolla 38 –jäsenisellä viihdeorkesterilla. Levyn kappaleet koostuvat Nat King Colen tunnetuiksi tekemistä ikivihreistä, kuten mm. ”Silloin saat mun sydämein (When I Fall In Love)”, ”Roosan tie (Ramblin Rose)”, ”Luonnonlapsi (nature Boy)”, ”Särkyneen toiveen katu (Boulevard of Broken Dreams” ja ensimmäinen singlelohkaisu levyltä ”Kenties, kenties, kenties (Quizaz, Quizaz, Quizaz)”. Albumin on tuottanut Pedro Hietanen, sovitukset on tehnyt Arttu Takalo ja äänityksestä vastaa Risto Hemmi. Kyseessä on sama orkesteri ja tuotantotiimi kuin mitä pari vuotta sitten julkaistulla ja viimeiseksi jääneellä Topi Sorskosken albumilla ”Tummansininen sävel”. Arttu Takalon upeat viihdesovitukset isolle orkesterille soivat upeasti ja Tapani Kansan koskettava tulkinnat ovat vaillansa vertaa.

HISTORIA
Tapani Kansan  laulajan ura on yksi vaiherikkaimmista, monipuolisimmista ja menestyksekkäimmistä Suomessa koskaan. Läpilyönti tapahtui 1968 jättihitillä Delilah, joka komeili kolme kuukautta listaykkösenä. Suomalainen viihdemaailma kohdisti tuolloin katseensa 19-vuotiaaseen nuorukaiseen, joka tiivistahtisella kesäkiertueellaan löi yleisöennätyksiä kaikkialla. Hitit seurasivat toisiaan. Niistä suurin osa on tänä päivänä iskelmähistorian klassikoita: Käymme yhdessä ain, Kuljen taas kotiinpäin, Päättyneet on päivät, Ei itketä lauantaina, Eloise, Näin syntyy kyyneleet, Kauempaa ja kauempaa ja moni, moni muu.
Tapani Kansa on ollut monessa ensimmäinen. Suomen ensimmäinen pitkäsoitto eli LP-kultalevy myönnettiin hänelle 1971. Let the good times roll -tupla-lp (1979) oli puolestaan ensimmäinen Suomessa jalkaistu livelevy. Siinä välissä ehti tapahtua paljon, mm. toinen päärooli tv-elokuvassa Anu ja Mikko, Lauantai-ilta Mainostelevisiossa -ohjelman isäntänä ja juontajana ja kaiken ohella tietysti myös jatkuvasti uusia levyjä ja lauluja. Kansa mursi raja-aitoja pop- laulajana vetämällä 70-luvun puolivälissä salit täyteen operettien Iloinen leski ja Kreivitär Maritzasankarirooleissa niin Turun kaupunginteatterissa kuin Helsingin Operettiteatterissakin. Samaan aikaan tapahtui tämän vuosikymmenen hittipäivitys: R-A-K-A-S, Äidin pikkupoika, Veikko Nieminen, Tulkaa tytöt takaisin, Kalajoen hiekat, Sulle, Satu rakkauden, Pitkät päivät pakerretaan, Rokkivaari Hotanen…
Vuodesta 1973 lähtien Tapani Kansalla oli kesäshowt joka vuosi, mm. Maailmanrakastaja 1973, Kuinka paljon rakkautta 1976, Rock Dreams 1977, Summer Night Special 1978, Let The Good Times Roll 1979 ja Rock’n’ roll Express 1980.
Mikä on Tapani Kansan erityislaatu taiteilijana? Moni mainitsee hänen äänensä, jossa yhdistyy herkkyys ja voima ja joka tarpeen mukaan taipuu baritonista aina tenorisiin korkeuksiin. Hänellä on myös harvinainen taito ja rohkeus heittäytyä tulkinnoilleen, jota ohjaa poikkeuksellisen monipuolinen tyylitaju. Tapanin puoleen onkin usein käännytty silloin, kun laulajalta vaaditaan erikoisen taipuisia taitoja. Yhteistyö jazzsäveltäjä Heikki Sarmannon kanssa poiki Moment Musical -levyn (1978), jonka Yleisradio palkitsi valinnalla vuoden levyksi. Vuonna 1981 hän esiintyi Mikis Theodorakisin säveltämän Canto General -oratorion toisena pääsolistina. Heikki Sarmannon säveltämä, Lauri Viidan ruhoihin perustuva ja Tapani Kansan tulkitsema Betonimylläri -laulusarja on yksi suomalaisen laulutaiteen merkkiteoksia.
Vuonna 1982 alkoivat Tapani Kansan järjestämät säännölliset koko maan kattavat konserttikiertueet. Suosion ja kysynnän vuoksi kiertueita oli 80-luvun lopulta lähtien joka syksy peräti kaksi, sekä viihde- että joulukonserttikiertue. Vanha mestari, säveltäjä ja kapellimestari George de Godzinsky johti orkesteria useina vuosina joulukiertueella.
Juhlistaessaan 40 vuotta kestänyttä uraansa Tapani Kansa huipensi suurta suitsutusta saaneen viihdekonserttikiertueensa Helsingin Hartwall Areenalla maaliskuussa 2008.

Su 8.9 2013

Kaunis kesä on lopuillaan ja illat taas tummenevat. Tätä kirjoitellessani ovat monet hyvät ja iloiset tunnelmat kesän tanssi-illoista lämpiminä mielessäni. Kiitos vain siitä innostavasta ja positiivisesta palautteesta jota olen runsaasti tänne kotisivuillenikin saanut. Kauniit ja lämpimät ilmat, aurinko ja leppoisat tuulet loivat lavatansseille tänä kesänä suotuisat olosuhteet. Hyväntuuliset ja hymyilevät tanssiparit, jotka aina välillä pysähtyvät intensiivisesti seuraamaan esitystä ja antamaan orkesterille ja solistille innostusta, jäävät mieltä lämmittämään. Jälleen tunsin, kuten monasti ennenkin, että oli ”encore-laulujen” jälkeen lähes noloa lopettaa omalta osalta, mutta illan toiselle orkesterillekin on toki annettava tilaa omalla vuorollaan.

Minun on vaikea kuvitella mitään muuta meikäläistä sosiaalisen kanssakäymisen muotoa tanssilavakulttuurin tilalle. Niin välittöminä ja tahdista toiseen iloisina parit pyörähtelevät. Vähän päästä näkee aina rakastuneitakin katseita ja kosketuksia. Askeleet ja aikomukset vievät samoille poluille – ehkäpä kesäöisen rantakoivun alle. Lavatanssimme ovat aikuisen suomalainen musikaalinen leikki, tositarkoituksella 😉

Muistetaan käydä talvellakin tansseissa. Vain omin jaloin äänestämällä tanssipaikkakulttuurimme pysyy ympärivuotisesti yllä.

Viikolla alkoi uudelta levyltäni lohkaistu single Kenties, kenties soida radiossa. Sain heti tänne kotisivuillenikin kuulijoilta hyvää palautetta. Monet mainitsivat erikseen sovituksen persoonallisuuden. Särkyneen toiveen katu -levyni, joka julkaistaan marraskuun alussa, musiikin on sovittanut Arttu Takalo.

Levyllä soi yli kolmekymmenhenkinen orkesteri ja sooloja vetävät rennolla meiningillä muun muassa lempipianistini Seppo Kantonen ja trumpetisti Jukka Eskola, jotka jazzin sarallakin ovat kovat kannuksensa ansainneet. Levyn tuottaja on vanha ystäväni Pedro Hietanen, jonka kanssa oli Finnvoxin studiolla helmikuun alussa kotoisa tunnelma taltioida hienoja lauluja, jotka ovat kaikki suuria maailmanhittejä. Pedron kanssa olimme jo Kouvolassa 60-luvun puolivälissä Matti Lavin yhtyeessä soittamassa Kuntotalolla monet täpötäydet lauantaitanssit. Pedrolla oli jo silloin nyttemmin koko kansalle tutuksi tullut veikeän myönteinen virneensä viiksensä vieressä kun hän laittoi hanurillaan Tico-Ticoa tulemaan. Hänellä oli myös silloin sama kulta kuin tänäänkin kaikki tauot vieressään. Istuimme kolmisin Kuntotalon pukuhuoneessa. Minä ihmettelin alkuun tuolloin mihin muu bändi oli aina tauolla haihtunut ja myöskin sitä, että aina loppuillasta soittajilla oli iloisempi ilme. Sinnehän ne pojat olivat parin korttelin päähän Kymenhoviin tuplajalluille rientäneet. Mutta se ei soittoa haitannut, pikemminkin päinvastoin, kuten tuli jo edellisessä lauseessa todettua. Ennen olikin soittajien lentävänä lauseena: Kyllä keikka aina kotiolot voittaa !

Levy-yhtiölle Sony Music Finlandille haluan antaa vilpittömän tunnustuksen kun he soivat minulle tämän tilaisuuden tulkita ja taltioida teille musiikkia näin täydellä satsauksella.

Lämpimän leppoisia syysiltoja toivotellen,

Tapani Kansa

Heipä hei rakkaat lukijani!

Kaikkea kivaa on tapahtumassa joten parisanaa näistä. Tänään on ensimminen musiikkitalon konserttini pianisti Tessa Virran ja basisti Olli Peuhun kanssa alkaen klo 13.00. Ohjelmisto on romanttiskesäinen: Sibeliusta, Heikki Sarmantoa Eino Leinon ja Lauri Viidn tekstiin, Toivo Kärkeä upea sikermä ”Onni jonka annoin pois”, Rautavaaraa, O. Merikantoa jne. Ma 8.7 klo 13.00 on sitten toinen samantyylinen MST:lon konsertti, mutta vähän uudistetulla ohjelmalla.

Marraskuun alussa ilmestyvän levyni kuvaussessio on tehty. Olin hyvin innostunut kuvaajana toimineen Kira Gluschkoffin oteesta.Odotettavissa on varmasti hyvin mielenkiintoista materiaalia.Wow!

Sata-Häme Soi Ikaalisissa heinäkuussa to 4.7 olen pitkästä aikaa taas Argentiinalaisten tangojen tulkkina. Orkesterina on upea Guardia-Nueva Raimo Vertaisen johtamana ja laulan mm:ssa  myös ”Kertokaa se hänelle”. Toisena konsertin solistina on ”vanha” ystäväni Arja Koriseva.

Keikkakalenteristani olette varmaan huomanneet että lavakeikkojakin on ihan kivasti ympäri maata. Pankaahan päiviä ylös että pääsette Tapanin ja Pepiton Kanssa svengailemaan!!!

Juhannuspäivänä tanssitaan sitten Kalajoen Hiekkasärkän helteeisessä illassa jossa teitä viihdyttävät myös Danny ja Eini.

HYVÄÄ KESÄÄ JA ILOSTA JUHANNUSTA!!!

Espoossa 18.6.13, Tapani Kansa

Tapani jututtaa Reetua

Tapani jututtaa vanhaa tuttua, Reetua.

Taitaa olla ensimmäinen kerta kun miehet kunnolla istuvat alas keskustellakseen ja tutustuakseen toisiinsa.

Tämä on videosarjan ensimmäinen osa.

Tapani Kansa : Siks oon mä suruinen

Tapani Kansa : Lauluni aiheet

Tapani Kansa : Mummon kaappikello

________________________________________________________________________________________

Helmikuun 10. päivä, 2013

Heipä hei!

Vuosi on alkanut hyvissä merkeissä. Olen kohentanut vointiani kuntoilemalla, lähinnä uimalla ja hiihtelemällä nyt ilmojen sopivasti lauhduttua. Sinänsä hauskaa, että olemme tänne etelä-suomeen saaneet jo kolmannen runsaslumisen kunnon talven peräkkäisinä vuosina.

Keikkalu on jatkunut hissun kissun hyvän tunnelman vallitessa. Mutta uutisena paras on se, että lauloin uuden levyn. Sen tuotti Pedro Hietanen ja sovitti Arttu Takalo, samat miehet kuin Topi Sorsakosken upean viimeisen ”Sininen sävel”- levyn vastaavissa tehtävissä. Pedron kanssa musisoimme jo Matti Lavin orkesterissa 60- luvun puolivälissä Kouvolassa niin nuorina ja täynnä intoa . Siihen aikaan Kuntotalolla oli aina lauantaisin vähitään tuhat tanssijaa illassa. No joo, levyn ohjelmisto on tehty Nat King Colen- hengessä. Särkyneen toiveen katu, Kuolleet lehdet, Perfidia, ja mm:ssa Roosan tie ( Ramblin’ Rose ) ovat levyn upeita kappaleita. Se julkaistaan elo- syyskuun vaihteessa ja saa seuraksensa myös tv-dokumentin.

Teeveestä puheenollen olen omaksi viihteekseni ilokseni katsellut Putous ohjelmaa. Upeat monitaitoiset näyttelijät vetävät mainiolla palolla hahmoja ja huumoria oivaltavan ja ajassa elävän käsikirjoituksen mukaan improvisoiden. Ei tuu todellakaan ikävä takavuosien ” osallistuvan” tv- viihteen perään. Toinen jotenkin luonnollisesti toimiva sarja on Pirun pelto , Tyrisevän kyläkunnan sorasuhinoista ja kauniista maisemista.

Ei muuta kun hauskaa jatkoa taas teitillen. Ps; sääli, että Sanna- Raipe Helminen putosi.

Yst, Tapani Kansa

Terve kaikille! Ompa sitä, kyllä, kyllä, ollut taas pitkään hiljaista tällä sivulla. Eletty on kuitenkin, ja, sanoisinpa suht. hyvin. Mutta ennen kuin unohdan, haluan heti alkuun kiittää siitä runsaasta postista jota olen saanut ilokseni lueskella. Kiitettykin on niin kovasti, että lieneekö siinä jo aimo annos ikälisää mukana. No kyllä itsellänikin on sellainen tunne että työt ovat sujuneet hyvällä ”bookilla”, käyttääkseni tämmöstä nyky ilmaisua hyvälle mielelle ja asenteelle. Kaikkialla on ollut innostunut vastaanotto ja monilla paikoilla myöskin hyvin väkeä.

Monissa viesteissä kysellään miksen esiinny siellä ja tuolla ja enemmän tv:ssä. Vastauksena voin sanoa ettei se ainakaan ole siitä kiinni etteikö kalenterissani olisi vapaita iltoja. Ja Suomen tv- viihteessä elävän musiikin ohjelmat rupeavat olemaan enää ” Mikkiin tarttumisen” varassa. Mitä te rakkaat lukijani voitte tehdä on toivoa järjestäjiltä ja tanssipaikoilta suosikkejanne ja pistää musiikkiviihteen puolesta toiveitten postiaallon tv- yhtiöihin ja tuotantofirmoihin. Näinkin voi näyttää, että siitä puhe mistä on puute! Oman korteni kekoon yritän lyödä esim. ensi vuoden alussa tehtävällä uudella albumilla. Siitä en kuitenkaan vielä voi puhua enempää, kuin todeta , että olen hankkeesta erittäin innostunut.

No, marraskuun puolivälissä alkaa sitten Finnhits-kiertue; joka on tottakai hauska ja piristävä juttu. Ei tartte olla yksin hoilaamassa vaan saa nauttia suurenmoisten kolleegoiden yhteis-energiasta. Aika historiallinen juttu suomi-viihteessä!

Joulukonserttejakin on muutamia tulossa.  Saanen aikataulut ylöspantavaksi aivan pian.

Voikaahan hyvin syksyn sylissä ja sytytelkää ystävyyden kynttilöitä ainakin mielenne sopukoihin!

Lämmöllä,

Tapani

________________________________________________________________________________________

Heipä taas pitkästä aikaa!

Kesän keikkakalenteri alkaa pikkuhiljaa olla selvillä, pikku täydennyksiä toki vielä tulee edelleen. Lavakausi tuli avattua Esakalliolla, Rönnillä, Valasrannassa, Syvälahdella, Jormualla ja Merikievarissa. Mukavasti oli väkeä. Monia monivuotisia ystäviä oli taas hauka nähdä. Tuntuu hyvälle, että suhteet vuosien vieriessä säilyvät ja saavat ehkä lisääkin sävyjä. Tutut, ystävälliset kasvot yleisössä tuovat minulle kodikkuutta, ja omalla innokkaalla myötäelollaan sytyttävät muutakin yleisöä seuraamaan innokkaammin laulajamme lurittelua. Olin myös Äitienpäivänä ”Ruusu äidille”-konsertissa yhtenä solistina Porvoon Taidetehtaan Avanti-salissa. Oli mieltä lämmittävää saada taas välillä laulaa akustinen konsertti. Kesäksi tulee vielä ehkä pari kirkkokonserttia, joita myös on kovasti toivottu.

Täällä Lyökkiniemessä on ollut taas kovin kaunista kun kevään kaikki esikkokukat ovat ilahduttaneet silmää. Kiinan ruusupuu, luumu-ja omenapuut ovat kukkineet kilpaa. Välillä oli jo niin koleaa, että pelkäsin ettivät Satakielet tule ollenkaan. Tulivat kuin tulivatkin hartaan odottelun jälkeen pari viikkoa sitten. Olen aina keväisin täysin niiden lumoissa. Maailman parhaita laulajia. Satakielien laulusta nauttiminen on sellaista yö kukkujan puuhaa, siis sopii minulle kuin nakutettu. Ja kun sitä innostuu oikein romantisoitumaan, niin eihän tuota tuohon malta lopettaa. Innostuin taas jokin aika sitten kuuntelemaan klassisia konserttoja, Mozartista, Beethovenin, Mendessonin, Brahmsin, Debussyn, Massenetin, Saint Saensin, Malerin ja esim. Sibeliuksen tuotantoa. Omistan monia loistavia tulkintoja cd:inä. Silti sanon, että Youtube on aivan uskomaton avu ja löytöretki uusiin musiikkielämyksiin. Esim tämän oman Ylemme palvelu musiikia laajasti rakastavalle on on aivan onnetonta. Youtubesta löysin taas vaikka kuinka kiehtovaa uutta kuunneltavaa. Beethovenin 5. piano-konsertto solistinaan Krystian Zimerman Leonard Bernsteinin johtaessa Wienin Plilharmookikoita, tai aivan huikean hollantilaisviulisti, Janine Jansenin tulkinnat Mendessonin ja Tsykowskyn viulukonsertoista. On erittäin hauskaa ja mielenkiintoista havaita miten tulkintatraditiot muuttuvat vuosikymmenten saatossa. Esim. Massenetin kuulu Meditation from Thais-kappale soitettin vielä 40-50-luvuilla 5:ssä minuutissa, kun nyt lyhimmätkin versiot kestävät 6, jopa 7 ja puoli minuuttia. Jotenkin voisi otaksua asian olevan pikemminkin päin vastoin, kun ajattelee kuinka paljon kiireempää elämänmeno ylipäänsä tänäpäivänä on entiseen verrattuna. Itse käsitän tuon kaikessa rauhassa muotoillen tulkitsemisen johtuvan yksinkertaisesti siitä, että nykypäivän muusikkokulttuuri ei ole enää niin virtuoosisuuden osoittamis keskeistä, koska virtuoositeetia on niin hurjasti tänään. Varmaan vaikuttaa myös koko ajan koheneva varhaisen koulutuksen mahdollisuus eri puolilla maailmaa ja, tässäkin, tiedon koko ajan laajeneva ja helpompi saatavuus. On aivan eri asia katsella huippuestyksiä Dvd-ltä, tai omalta koneeltaan loisto äänityksinä ja upeasti kuvattuina kuin kuunnella rahisevia savikiekkoja tai tiukkojen ” Maestrojen” marinoita, innoituksen ja oppimisen aikaan saajana. Uskonkin, että esittäjien taso tulee edelleen koko ajan nousemaan sekä rohkeutena tehdä omaa tulkintaa että esityksien intesiteetin kasvuna. Myös rytmimusiikin läsnäolo soittajan korvissa pienestä pitäen on varmasti vaikuttanut kehittävästi ”komppikorvaan”. Nyt myös visuaalisuus ja kroppa puhuu entistä enenmän estraadeilla, lisäten esitysten tenhoa ja solistien hurmioitunutta kanssakäymistä orkestereiden kanssa. Tästä juuri on hyvä esimerkki aijemmin mainitsemani viulisti Jelena Jensen. Häneltä löytyy myös selkeällä englannilla annettuja haastattelun pätkiä youtubesta, jotka mukavasti täydentävät taiteilija- ja ihmiskuvaa. Nauttikaa, pankaa Mozartit soimaan ja tuntekaa miten jumalainen aarre musiikki meille parhaimmillaan on! Kesälavoilla tavataan. Lyökkiniemi 02.07 12 Tapani Kansa

________________________________________________________________________________________

Hei!

Kiitos kaikille onniteluista ja muistamisesta. Mieli on kirjoittajalla korkealla kauniiden kevättalvisten päivien hymyiltyä, kuten tähän aikaan vuodesta niin usein ennenkin. Täysikuukin loisteli täällä Espoon rannoilla, jossa muuten on tosi kaunis saaristo. Suksin iltalenkit meren jäällä. Tuolloin pieni hiki pinnassa ja heikkoa utua ilmassa, kuun valon pienten saarien puiden latvojen välistä langetessa valkealle lumelle, voi liikkuja tuntea olevansa osa luonnon suurta runoutta, maaliskuun laulua.

Joten; hyvä on hiihtäjän hiihdellä ja toivotella hyviä kelejä edelleenkin!

Tapani Kansa

________________________________________________________________________________________

Tervehdys

Nyt näin joulun pikkuhiljaa taas mentyä haluan samalla, kun toivotan kaikille lukijoilleni ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2012, kiittää vielä joulukonserttieni kuulijoita eri puolilla maata Helsingistä Rovaniemelle. Kiitän myös lämpimistä posteista, joita olen saanut ja osittain laittanut näiden sivujeni palaute osastoon. Kiitän sydämellisesti myös poikiani Johannesta ja Edvardia jotka kävivät taltioimassa konsertit Kallion- ja Tampereen kirkossa. Johannes on nyt editoinut materiaalia ja sitä ilmestyy pikku hiljaa mm:ssa sivuilleni.

Koen uudelleen entisen joulun

________________________________________________________________________________________

Joulutervehdys ystäville ja yhteistyö kumppaneille

Joulurauha on laskeutunut Lyökkiniemeen, arjen kiireet rauenneet. Hyvällä ja valoisalla mielellä olen kotiutunut antoisalta joulukiertueelta. Kauniiksi valaistut kirkkosalit silmissäni, Mikon hieno ja inspiroiva soitto sekä lukemattomat kiitolliset lauseet teiltä, rakkaat kuulijani mieltäni lämmittäen, en voi kuin olla kiitollinen että saan tehdä näin monin tavoin palkitsevaa työtä.

Alun perin seitsemänkymmentäluvun puolivälissä lopettaessani joulukuussa tavallisen keikkailun halusin saada parempaa mielenrauhaa ja tilaa vastaanottaa joulua, jota aina olin suuresti rakastanut. Sittemmin joulukonsertit erillaisin kokoonpanoin, ensin konserttisaleissa ja nyt yhä useammin kirkoissa ovat suoneet minulle mahdollisuuden laulaa akustisesti, joka on myös erinomaista äänen huoltoa. Siis kiitos teille rakkaat kuulijat, jotka kansoitiitte kirkot Helsingin Kalliosta Rovaniemelle, Tampereelta Outokumpuun 18 illan aikana. Koin kanssanne unohtumattomia tunnelmia. Niin painui taka-alalle harvinaisen kostea ja harmaa kaamos kun kauniina hohtavia kirkkojen, ja matkalla loistaneita kotien jouluvaloja katselimme.

Haluan kiittää runsaista kiitosposteista joita olen koko syksyn saanut lukea. On myös kyselty ensi vuoden keikkasuunnitelmista. Olen ajatellut tehdä muutaman konsertin pienemmisssä konserttisaleissa ohjelmistona omia helmiä ja mm:ssa Toni Edelmannin lauluja. Näistä tiedottelen sitten kun aikataulut on lukkoon lyöty.

Nyt toivon teillä olevan mieli hellä, rakkaimpanne lähellä ja joulu sydämessä! Ja ertyisesti teille jotka vietätte joulunne yksin, sydämellisiä jouluterveisiä.

Espoossa aattoiltana 24. 12 2011

Tapani Kansa

Tervetuloa, Kansanviihde

Tervehdys!

Taas ihmetellään kun ei kirjoituksiani ilmesty. No olen vain laiskahko kirjoittelija, soimaaan kyllä siitä itseäni. Sitäkin on kyselty että luenko postejani? Kyllä, joka ainoan ja olen kiitollinen saamastani sekä kiitoksesta että kritiikistä tai muuten vain kirjoitetusta.

No ehjänä on pysytty ja ääni toimii. Olen nauttinut syksyn kuulaista ja leudoista ilmoista- tällaisia syksyjä lisää! Odotan innolla ensi viikolla alkavaa joulukonserttikiertuetta jossa säestäjänäni toimii mainio muusiikko ja suuri persoona Mikko Helenius, pianolla ja uruilla. Ohjelmamme on hieno ja vaativa keskittyen suomalaisiin joululauluihin säveltäjinä Collanista Sibeliuksen kautta Kotilaiseen ja vaikkapa Kalervo Haloseen. Runothan ovat rakastettuja mm:ssa Topeliuksen, Leinon,  tai Kyllikki Solanterän aikaa kestäneitä käännöksiä.  Mukana on myös löytämäni Charles Aznavourin Nöells D’autre fois, Koen uudelleen entisen joulun laulu, jonka aikanaan suomensin ja levytinkin v.2000. Laulusta on todella pidetty edellisten vuosien joulukonserteissani. Muuten, pidän edelleen sydämestäni laulaa näitä lauluja, ja nimenomaan hyvien säveltäjien alkuperäisinä versioina. Nykyäänhän kuulee paljon kaikenlasia uudelleen sovituksia mutta tuo ei ole ollenkaan makuuni. Pikkujoululaulut ovat erikseen. On kallisarvoista että saamme hiljentyä kerran vuodessa joulun suuren ja herkän tunnelman äärelle. Asettaa itsellemme kysymyksiä lähimmäisenrakkaudesta, rauhan tahdostamme, yhteisymmärryksestä, suvaitsevaisuudesta, kyvystämme rakastaa ja antaa anteeksi. Näitä ja monia muita inhimillisiä keskeiskysymysiähän Jeesus teroitti, ja vietämme joulua juuri hänen syntymänsä kunniaksi. Laskekaamme siis hetkeksi arki ja valmistautukaamme vastaanottamaan vuoden henkinen kohokohta. Nähkäämme seimen lämpö, taivaan tuikkivat tähdet ja antakaamme Herran enkeleille sija sydämessämme ja kuulkaamme heidän riemusoittonsa 2000 vuoden takaa ja nauttikaamme tunnelmasta joka voi kasvaa omassa sisikunnassamme juuri nyt. Avautukaamme joulun rauhan ja rakkauden sanomalle!

Lyökkiniemessä 16.11 2011

Tapani Kansa

Hyvät ystävät.

Kesä on kohta taas ohi, lämmin ja hyvä kesä. Toivoakseni se on ollut myöskin teille sellainen.

On tullut jo pientä vinoiluakin sivujeni jämähtäneisyydestä, aiheellisesti. Oma kesäni on sujunut rauhallisesti keikkaillen kerran,pari viikossa . Poikkeuksetta on ollut mukava tunnelma yllä ja väkeä kivasti liikkeellä. Erityisesti jäivät mieleeni Vieremän Juhannusravit ja molemmat Someron keikat, Ämyrillä ja Esakalliolla. Myös Karjalohjan Beatfesteillä oli eloisa ja hauska meininki. Erittäin lämmin tunnelma jäi Iitistä, Haaviston seurojen talalolla pidetystä kokoperheen kesätapahtumasta jossa olimme yhdessä Jipun kanssa esiintymässä ja sitten illalla pantiin Pepiton kanssa tanssiksi.

Mitä lavojen tilanteeseen tulee, mikään ei näytä muuttavan sitä tosiasiaa, että lavoilla käyvä kokonaisväkimäärä vuosi vuodelta laskee. Nuoremmat ikäpolvet eivät laajemmin ole tätä kulttuuria omaksuneet eivätkä harrasta paritansseja. Heillä on omat festarinsa ja klubinsa joissa he sairaan suurista volumeista huolimatta käyvät. Toki nuoriakin lavoilla näkee paikan profiilista ja esiintyjävalinnoista riippuen mutta heidän määränsä ei riitä täyttämään sitä poistumaa jota vanhemmassa päässä luonnollisesti tapahtuu.

Mitä sitten voisi keksiä lavakulttuurin huomion nosteeksi ja houkuttavuuden kasvattamiseksi. On selvää, että suuria lavakohtaisia investointeja jotka lisäävät paikan palveluastetta, siisteyttä ja tyylikkyytä on yritettävä koko ajan tehdä vaik’ ei se totisesti ole helppoa nykyisillä tuotoilla. Kuitenkin pienikin aktiivisuus ja uudistukset huomataan varmasti kiitollisena palautteena yleisön puolelta.

Mutta HALOO bändit ja solistit, me esiintyjät! Emmekö millään jaksaisi treenata vähän persoonallisempia ohjelmistoja. Samoja biisejä hankaavat illasta ja vuodesta toiseen (satumaita, paratiiseja, jätkänhumppia, iltoja skansissa) liian monet orkesterit. Käyttäkää nyt ihmeessä vähän enemmän mielikuvitusta ohjesmistojenne laadinnassa.Tässä on myös jälleen kerran heitettävä haastetta levytuottajille, säveltäjille ja sanoittajille. Jo joskus 80-luvulla alkanut suomi-iskelmän lattapäistäminen saisi jo vihdoin vaihtua raikaisiin ja rohkempiin näkemyksiin ja tunnelmiin. Ja miksi radioasematkin soittavat pääasiallisesti tasapaksua hittimössöä. Ei tämä ole todellakaan välttämätöntä. Me kaikki voisimme yhdessä ottaa haasteeksemme suomalaisen iskelmä-ja popmusiikin tason kohottamisen. Päämääränä sen mielekkyyden, sisältörikkauden ja musikaalisuuden kasvattaminen. -Kuunnelkaa klassikoita laajasti ja tutustukaa maailman laajuisesti madollisimman moniin tyyleihin. Ehkä korvat aukeaa ja ideoita syttyy. Niin toivon. Ahkerasti ja rohkeasti kuin korholan sonni uutta elämää päin!

Omaan tapahtumakalenteriin tulee piakkoin syksyn osalle lisäyksiä. Joulukonserttikiertue on paria konserttia vajaana jo luettavissa oheisesta kalenterista.

Raikkaita syyspäiviä toivotellen.

Espossa 28.8 2011

Tapani Kansa

Ti 3.5

HEIPÄ HEI!

Tuleepa taas sopivasti lätkää joka ilta ja ompa ollut tosi jänniä matseja, Sopivasti siksi, että olin eilen polvileikkauksessa ja nyt toipilaana makoillessa saa mukavaa viihdettä, mitä lätkä tällä tasolla tottakai on. Ja siitä olen iloinen kun peli on näihin päiviin siistiytynyt takavuosista tyylikkäästi.

Polvi oli vihoitellut jo vuosia ja osoittautui operaatio olevan- tähystyksellä- todella tarpeen. Saatiin siistittyä sekin ja pääsee taas tehokkaammin liikkumaan. Ironista, toisaalta, että tehokkaalla liikunnalla se on tullut pikkuhiljaa hajoitetuksikin. Onneksi polvella ei lauleta sillä lähiaikoina on muutama mukava konsertti ja pari keikkaakin.

Kevät tuli nopeasti ja toivottavasti ilmat nyt lämpenisivätkin leppoisiksi. Nähdään ja kuullaan- viittaan tapahtumakalenteriin näillä sivuillani.

Terv. Tapani

Ke 6.4 2011

Hei!

Päivittelin tuonne tapahtumakalenteriin lapin tunturikonsertteja joissa kuullaan kauniita ja koskettavia lauluja. Säveltäjinä Merikanto, Sibelius, Sarmanto ja Edelmann, Leinon,Vuorelan ym. runoihin.

Monet ovat kyselleet keikoistani. Niitä on tekeytymässä, ei se lista näin lyhyeksi tule jäämään, olen vain järjestelemässä keikkamyyntiäni uusiin käsiin. Toki minua voi kysyä myös suoraan Kansanviihteestä joko sähköpostilla:info@tapanikansa.fi tai mob:040-5518816.

Ei muuta kuin aurinkoisen mukavaa kevään jatkoa!

Toivoo Tapani

KE 9.3 2011

Hyvät lukijani ja ”tukijani”

Sivuni ovat olleet ikävästi kiinni jonkin teknisen seikan takia mutta onneksi se vihdoin selvitettiin. Kiitos monista, monista aurinkoisista syntymäpäiväonnitteluista. Aurinkoisena on tämä maaliskuun 9:nen päivän aamukin avautunut, kuten monina muinakin päivinä täällä Lyökkiniemessä. Olen viettänyt hyvin rauhallista aikaa alkuvuodesta ja ensimmäinen suurempi keikka on ensiviikon lauantaina 19.3, hotelli Ellivuoressa Sastamalassa. Pikkuhiljaa keikoja tämänkin vuoden kalenteriin tulee lisää. Myös paljon toivottuja kirkkokonsertteja. Lisäksi syksyksi tulee suuri konserttkiertue. Tietysti myöskin Joulukonsertit. Näistä kaikista kerron heti kun suunnitelmat ovat lyödyt lukkoon. Olen saanut paljon postia, jonka muuten aina luen, jossa on hyviä ohjelmistotoiveita. Olen tottakai myös iloinen siitä, että monipuolisesti arvostatte työtäni jota valitettavasti eivät näytä useimmat radioasemat esimerkiksi tekevän. Pahin kuuluu olevan tilanne Ylen radio Suomessa Jonka musiikkipäällikkö tuntuu olevan luonnehäiriöinen idiootti. En voi käsittää yhtään järkevää syytä, että noinkin merkittävä yhteiskunnalinen mediakanava on voitu laskea tuolle tasolle. Musiikillisesti jonninjoutavaa, jankkaavaa soittolistojen pyöritystä ja huolimattonta, matalaotsaista huonoa kielenkäyttöä ja puhetta piisaa. Toki muutama ammattilainenkin kuten Jake Nyman ja esim Josper Knutas ovat vielä aalloilla, mutta pelkään nykymenon jatkuessa pian ammatiaan oikeasti arvostavien toimittajien siirtyvän tympiintyneinä sivuun. Toivon  Yleisradion pikimiten heräävän ja laittavan tämän jo pitkään tosi huolestuttavaan suuntaan kulkeneen ohjelmatoimintansa tältä osin kuntoon.

Hymyileviä kevätpäiviä!

Tapani Kansa

Ke 8.12 2010

Kari Tapion poismeno on herättänyt voimakkaan haikeuden ja surun tunteen. Tapani muistaa kollegansa rehtinä ja hyväntuulisena kaverina, jonka seurassa oli helppo olla ja viihtyä.

Alla olevan runon Tapani kirjoitti tänään käytyään ulkona pitkällä kävelylenkillä lumisessa maisemassa, jossa aurinko paistoi kimeltäen.

Valkoiseksi tienoon,  valon huntuun hienoon

taas lumi peitti joulukuisen maan.

Mä katson taivaanrantaan, se vienon punan luo

pois kiireen vie ja mielenrauhan suo.

Ja puiden oksat koristellut lumi

kuin juhlapukuun puistot puki jälleen.

Ja puhtaana taas lapsuusaikain muistot

vie pyhän tunteen juhlallisen luo.

Koskettaa kielin herkimmin taas Joulu sisimpään

ja  kiitollisin mielin näin, nyt kuuntelemaan jään,

kun kauniit joululaulut nuo

tunnelmaa hellää luo.

Kuin lapsi poskin hehkuvin

taas laulan minäkin.

Valkoiseksi tienoon, valon huntuun hienoon

taas lumi peitti joulukuisen maan.

Kynttiläin kukkamerta, kun katson,  joka kerta

se liikuttumaan kirkkomaalla saa.

Kun hautojen on päällä puhdas lumi

ja kynttilöiden liekit lämpöisinä.

On mielessämme rakkaimpaimme muistot

ja  joulurauha sielujemme maa.

La 4.12 2010

Yleisö taputti seisooltaan Kiikoisten kirkon konsertissa eilen illalla!

Tämä oli yleisön tapa kiittää elämyksestä, jonka Tapani Kansa oli koko sielullaan ja taidollaan antanut.

Viikonloppu on työntäytteinen laulajallemme, jolla on harvinainen kyky heittäytyy eri tunnelmiin ja

tilanteisiin.

Tapahtumakalenterista on jäänyt mainitsematta, että Tapanilla on niin sanotut show- tai

bailukeikat sekä tänään lauantaina että huomenna Itsenäisyyspäivänä.

Molemmat ovat Turun seudulla.

Joulukonserttikiertueeseen on lisätty uusia paikkakuntia.

Käykää tutustumassa!

To 2.12 2010

Tapani Kansan pysäyttävän kauniit, tunnelmalliset ja tenhoavat Joulokonsertit ovat jälleen ajankohtaisia.

Ensimmäinen konsertti on huomenna perjantaina klo 19.00 Kiikoisten kirkossa.

Tämän vuoden konsertit tulevat olemaan yhtä sykähdyttäviä kuin viime vuonna, jolloin ihmiset totesivat,

etteivät olisi osanneet odottaa mitään niin hienoa ja vahvaa elämystä. Se oli laatuaan harvinainen.

Ja nyt tuo sama on mahdollisuus kokea vielä kerran.

Tutustukaa Tapanin joulukonserttikalenteriin ja katsokaa, mikä päivä ja paikkakunta sopii teille parhaiten

kokea Tapanin ainutlaatuinen konsertti.

Kaunista joulunodotusta kaikille!  : )

Ke 6.10 2010

Tapanin tekemisistä tänä syksynä on paljon kerrottavaa, mutta ensin blogitoimittajan on pyydettävä lukijoilta anteeksi pitkää hiljaisuuttaan.

Eräs toinen aikalailla kokovaltainen työ on vienyt kaiken ajan, mutta nyt ollaan siinä vaiheessa, että aikaa on muillekin tärkeille tehtäville kuten pitää Tapanin kotisivut ajankohtaisina : )

Kotisivut eivät ole ainoa asia, jonka toiminta on ollut katkossa jonkin aikaa.

Myös Kansanviihde Oy:n puhelin on jouduttu pitämään äänettömänä jo muutaman kuukauden ajan, mikä on vähintäänkin hälyttävä asia. Syynä on se, että eräs tuntematon henkilö on ottanut tavaksi soittaa numeroon keskimäärin 40 kertaa vuorokaudessa, kaikkina vuorokauden aikoina.

Soittaja mölyää puhelimeen ja haluaa treffeille Tapanin kanssa.

Tapani on useita kertoja vastannut puhelimeen omalla nimellään, jotta voisi keskustella soittajan kanssa.

Mutta. Joka kerta Tapanin vastatessa puhelimeen, luuri isketään kiinni.

Blogitoimittaja otti yhteyttä poliisiin, joka ei kuitenkaan suostunut tekemään mitään, sillä ”kyllä ne häirikkösoittajat ennemmin tai myöhemmin kyllästyvät ja lopettavat”.

Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Häirikkösoittaja on jatkanut sinnikästä toimintaansa jo  yli puoli vuotta.

Kansanviihteen puhelin oli menneellä viikolla kokonaan suljettuna neljä päivää, ja kun puhelin jälleen pistettiin päälle näkyi tieto: 91 vastaamatonta puhelua. Tuntemattomasta numerosta.

Poliisi on vihdoinkin ottanut asian hoitoon -kiitos siitä! – ja turhat soitot loppunevat pian.

Jotta häiriköinti loppuu tästä on tehtävä rikosilmoitus, jossa vaaditaan rangaistusta häirikölle.

Tavallaan säälin tuollaisia häirikkösoittajia, sillä toki ymmärrän, että heillä viiraa pahasti.

Hoitoa ja valvontaa he tarvitsisivat, eivät rangaistusta. – Vai onko rangaistus sittenkin tehokkain hoitomuoto?

Mutta nyt Tapanin tekoihin. Ovathan nämä sentään mielenkiintoisempaa luettavaa.

Viime viikonloppuna oli pari loistavasti mennyttä bailukeikkaa ja maanantaina alkaa Georg Ots-kiertue, jonka ensimmäinen konsertti on Finlandia-talolla.

Sitä ennen Tapani matkustaa Tallinnaan harjoituksiin.

Konserttien kapellimestarina toimii maailmankuulu Eri Klas, joka on ihmisenäkin vahva ja mielenkiintoinen hahmo.

Tapani on tehnyt aiemminkin yhteistyötä Klasin kanssa, muun muassa Saarenmaan musiikkifestivaaleilla.

Tänään Tapani on Suomi TV:n haastattelussa.

Blogitoimittaja palaa hyvinkin pian tarkemmilla tiedoilla.

________________________________________________________________________________________

Hyvät lukijani. Uskomattoman hieno, kuuma ja täyteläinen kesä luovuttaa näemmä pikku hiljaa otettaan ja tekee mieli kertoa vähän kokemuksista. Luonto, sen voima ja me osana sitä, sen armoillakin, on tullut totisesti tänä vuonna koetuksi. Jo runsasluminen talvi koko ajan pakkasella pysytellen laittoi ounastelemaan, että ilmastollisesti vahva vuosi on alkanut. Olen itse aina viihtynyt ulkona ja seuraan edelleenkin voimakkaasti eläytyen luontoa ja maiseman muutosta vuodenaikojen mukana. Talvella totisesti lumitöitä piisasi ja kesällä helle helli. Pakkanen piristää ja lämpö tekee leppoisaksi. Onkin tullut tuumittua miten mentaliteettimme voisi ikään kuin rentoutua jos nyt kokemamme kaltaiset lämpimät ja pitkät kesät yleistyisivät. Omaan työhöni helle toi tietenkin lisänsä. Onneksi jo runsaiden lumitöiden talvella kohottama kunto soi mahdollisuuden tehdä lauluhommaa täysin palkein myös yli 30° asteen ilmoilla.

Kesän huippuna tässä katsannossa olivat Lamminniemen kappelikonsertit pienessä 120 henkeä vetävässä salissa. Saapuessani iltapäivällä kuumaan Puumalaan, läpöä oli 34° ja koko tienoo ikään kuin pidätteli henkeään kädet ylhäällä. Tai pikemminkin alhaalla, sillä paahtava helle oli riisunut kaikki aseista paitsi tietenkin kaikenmaailman ötökät joista erityisesti pirulliset paarmat iskivät kaikella voimalla hävittäjälentolaivueen lailla koko kappelin täydeltä. Annoin tuvantäyteiselle yleisölle luvan huiskia ohjelmalehtisillä herhiläisiä vapaasti. Mutta pianistini Mikko Helenius oli avoin maali. Sibeliuksen Ristilukki sai erikoisen hienoja tremoloita paarmojen iskiessä yht’aikaisesti sekä Mikon tarkkojen korvien että hikisten silmien kimppuun. Tähän verrattuna vain 28°illat Riutan ja Ämyrin perinteisillä tanssilavoilla olivat viileää puuhastelua.

Kesän ensimmäisen hellejakson ajan toukokuussa sain viettää Soinin Vuorenmaassa Kuninkaanjoen lenkkipolkua raivatessa. Sinne majavat ovat patoja touhutessaan jättäneet isoja haapoja satamäärin pitkälleen. Näistä rakensimme Tapsan polulle siltoja yhdessä mainion kunnan työmiehen Mikko Honkolan kanssa, pari jopa 20 tuntista rupeamaa viettäen tuolloin vielä tumman yönsydämen avotulella makkaraa maiskutellen. Sitten kesän mittaan olen ollut pitkiä aikoja myökin Ilmajoella. Tarkemmin sen Kestikartanolla, vastapäätä upeaa laululavaa. Nina aloitti siellä emännöimisen perinteistä rikkaassa, upeassa Kestikartanossa Hostelleineen , jossa on hää-, suku- ja syntymäpäiväjuhlia riittänyt pitkin kesää. Tykään tehdä kaikenlaisia miestentöitä, naulata ja naputella. Nurmikonleikkuutakin puistossa riittää hehtaarin verran, joten hyötyliikuntaa on viime aikoina mukavasti piisannut. Rantaan tuli kökkäporukalla, hienon ilmajokisen tavan mukaan laituri, ja siitä on ollut mukava takavuosista puhdistuuneeseen Kyröjokeen pulahtaa aamu- ja iltauinnille. Mieli on ollut edellä kuvattujen toimintojen johdosta iloinen ja virkeä ja uusia innostavia työ-ideoita on pulpahdellut mukavasti esiin kuin pikkupojalle ongella särkiä. Heti nyt syksyn tullen teen mm. pari jo pitkään hautomaani levytystä. Myöskin Georg Ots juhlakonsertit tuovat muassaan mukavan haasteellista vaihtelua filharmoonisen orkesterin ja Eri Klasin kera lokakuussa.

Nyt perjantaina 27.08 klo 23.00 on varmasti tunnelmallinen yö-konsertti Kankaanpään kirkossa. Samaan aikaan viime elokuussa pidin vastaavan konsertin Luhangassa, kynttilöiden ja ulkotulien tuikkiessa tummuvassa illassa ja voin sanoa, että tunnelma oli kokemisen arvoinen. Sitten on mieluinen konsertti ensi viikon lauantaina Muuruvedellä, jossa pienen kamariorkesterin kanssa esitämme Oskar Merikannon rakastettuja lauluja Savon ammatti- ja aikuisopiston juhlasalissa.

Kesäni on sujunut hyvissä tunnelmissa, kuten toivon lukijoittenikin kohdalla tapahtuneen. Kuulemisiin ja tapaamisiin iloisissa merkeissä!

Tapani Kansa

Hei rakkaat lukijani. Nyt ei enää Tapani ole Soinissa, vaikka siellä la 17.7 yhteistalolla pidettiinkin kupletti-konsertti Tapanin ja haitarisäestyksestä vastanneen mainion Mikko Heleniuksen toimesta. Matti Jurvan Viipurin Vihtori sai mm:ssa kovaa kyytiä reippaiden poikiemme toimesta. Soinista Tapani yhdessä autonkuljettajana toimineen Arto Merisalon X-5:sen pelkääjän paikalla sai hyvän ja varman kyydin illaksi Kiuveden Iskelmäniityille. Ja siellä vedettiin sitten juhlien kunniaksi oikein viimeisen päälle mukaansa tempaava Bailushow Jolla Tapani ja  vahvistettu Pepito orkesteri laulajattarineen sai viisi-kuusituhantisen yleisön täysin haltioihinsa. Palautetta on tullut paljon ja se kertoo, että Tapani on edelleen voimissaan myös näissä kuvioissa.

Tällä viikolla Tapani Kansan esiintymiskesä jatkuu lavakeikkoilla Turun Uittamolla, Riihimäen Riutanharjulla, Jormuan lavalla Kajaanissa sekä Kajasteen lavalla Nurmeksessa.Legendaarinen Ämyrin lava Somerniemellä on sitten vuorossa lauantaina, elokuun 14.päivän iltana. Kirkkokonsertit saavat jatkoa su 25.7 ASIKKALAN upeassa kirkossa. Sitten Sonkajärvellä su 1.8 ja kolin kirkossa ma 2,8. Kankaanpään kirkon yö-konsertti pidetään 27. perjantai-iltana klo 23.00.

2504210

Tapani on edelleen Soinissa, jossa auttaa taiteilija Reijo Kivijärveä Wanhan Ajan Päiwien järjestelyissä. Wanhan Ajan Päiwät tietävät joka vuosi valtavasti töitä Kivijärvelle, jonka on suoriuduttava niistä kutakuinkin yksin. Tilanne on sikäli raskas, ettei taiteilija ehdi maalata tauluja, joiden myymisestä saa leipänsä.

Muutama pärekatto on tehtävä ja aittoja korjattava. Erilaisia siivous- ja siistimistöitä on valtavasti.

Olenkin ehdottanut, että vapaaehtoiset ilmoittautuisivat mukaan talkoisiin: oppisivat samalla, miten tehdään perinteinen pärekatto ja miten sidotaan parhaimmat saunavastat. Muutakin arvokasta perinnetietoa on tarjolla – sekä rutkasti töitä! : )

Viime lauantaina oli Tapsan polku-patikkaretki, jonka varteen Tapani ja taiteilija Kivijärvi olivat kiinnittäneet hauskoilla teksteillä ja kuvilla varustetut päreet. Olen pyytänyt Soinin kulttuuri-monitoimimiestä Juhani Paarvalaa valokuvaamaan  kylttejä, jotka taatusti saavat jokaisen vaeltajan hyväntuuliseksi. Niin loistavia ne ovat! Valokuvat tulevat myöhemmin näytteille tänne kotisivuille.

Siihen asti tyydymme valokuvaan lauantain patikkaretkestä, jota johti Tapani itse.

Maanantaina 17.5 2010

Eilinen kuvaus Soinista oli Tapanin itsensä kirjoittama.

Tapanilla olisi paljon enemmänkin kerrottavaa Soinista ja siitä, miksi hän ylipäätään Soinista kirjoittaa. Laulaja ei kuitenkaan viihdy tietokoneen ääressä ja niin uutistekstit jäävät hänen osaltaan usein lyhyiksi ; )

Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan välimaastossa sijaitseva Soini on kiinnostava paikkakunta muulloinkin kuin heinäkuussa vietettävien Wanhojen Päivien aikana.  Vaikka asukkaita on Soinin kunnassa enää vain vähän yli kaksi tuhatta, metsän eläimiä on tässä korpimetsien, järvien ja lampien täyttämässä maastossa sitäkin enemmän. On karhuja, hirviä, majavia kuin myös metsojakin.

Tapani Kansa rakastaa maisemia, joissa luonto on vahvasti läsnä. Siksi on helppo ymmärtää, että hän pitää Soinista. Tämän viikon lauantaina kello 10 lähtee Soinissa sijaitsevan Vuorenmaan elämyskeskuksesta patikkaretki, joka on saanut nimekseen Tapsan polku. Patikka alkaa ja päättyy Vuorenmaassa. Patikkareittejä on Soinissa useita, mutta Tapsan polku on täysin uusi!

Tapani on suunnitellut reitin yhdessä mainion ja tietorikkaan paikkakuntalaisen Juhani Löytömäen kanssa.

Ennen lauantain patikkaretkeä Tapani kävelee vielä muutaman kerran läpi 8 km pitkän reitin varmistaen, että polku on hyvä ja turvallinen mutta samalla vaihteleva ja mielenkiintoinen.

Seuraavana päivänä sunnuntaina 23.5 klo 15.00 Tapani antaa konsertin Vimpelin kirkossa.

Sunnuntaina 16.5 2010

Soini on erikoinen paikkakunta herrankukkarossa. Kun sanoo olleensa Soinissa, kaikki kysyvät heti, missä Soini on. No, Soini on matalimmillaan 147 metrissä ja korkeimmillaan, Löytömäellä 246 metrissä, Lehtimäen ja Karstulan kuntien välissä sijaiseva pieni, vielä tänään 2400 asukkaan kunta. Entinen pääelinkeino maatalous on saanut tehdä sijaa puunjalostustehtaille ja Vapolle, joka onkin vallannut uskomattomat alueet Soinin laajoista soista muuttaen sadattuhannet neliökilometrit arvokkaita tulvapanssareita mustankuolleiksi raiskioiksi.Samalla kun ilmaan syytäytyy miljooneja tonneja hiilidioksidipäästöjä kalat katoavat Soinin järvitä ja lammista. Paljon on kuitenkin vielä pelastettavissa kovienarvojen kourista. Erämaata ja rauhaa riittää aina niin yhden kulkurilaulajan kuin kokonaisen suurkuoronkin tarpesiin.

Keskiviikkona 7.4 2010

Komeasti on laulu kaikunut pitkin vuotta Tapani Kansan konserteissa.

Ja lisää on tulossa. Seuraava on Turun Mikaelin kirkossa ylihuomenna perjantaina 9.4 klo 19.00.

Osa tuotosta menee Yhteisvastuu-keräykseen.

Komeasti kaikui Kansan laulu Soinin kirkossa

Tapani Kansa tulkitsi vahvasti kirkkokonsertissa pääsiäissunnuntaina Soinin kirkossa

Pääsiäissunnuntai iltana piti Tapani Kansa kirkkokonsertin Soinin kirkossa. Taiteilijalle tämä oli ensimmäinen laulukerta kyseisessä tilassa.

Kansan kirkkokonserttisarja oli kiertänyt viikkoa aikaisemmin muun muassa Lapuan tuomiokirkossa ja saanut hyvän vastaanoton.

Myös Soinin kirkkoon oli kuulijoita saapunut kiitettävästi Soinista ja etenkin naapurikunnista. Kirkkokonserttikiertue jatkuu syksylle saakka ja sen päättää joulukonsertit.

Konsertti sopi ohjelman puolesta hyvin kirkossa esitettäväksi, oli kotimaista Oskar Merikantoa, Toivo Kuulaa, Jean Sibeliusta, Heikki Sarmannon sävellyksiä Eino Leinon teksteihin ja Toni Edelmanin sävellyksiä, Soinin Laasalassa vaikuttaneen Einari Vuorelan teksteihin.

Tapani Kansan tulkinnat Merikannosta ja Kuulasta toivat esille taiteilijan voiman esityksiin joissa ääntä tarvittiin, sitä löytyi riittävästi. Toisaalta konsertin parasta antia olivat korpirunoilija Einari Vuorelan luonnosta ammentavat runotekstit, joihin Edelman oli saanut toimivat sävellykset ja Kansa tulkitsi herkästi, luoden hiljaisuudesta kumpuavan runon ja rakkauden sopusoinnun.

Soinin kirkon urut eivät varmastikaan ole kaikista helpoimpia hallita, mutta säestäjäMikko Helenius, kiireisenä kanttorina suoriutui tehtävästään.

Mikko Helenius toimi säestäjänä

Pianon tai flyygelin olemassa olo olisi vielä parantanut esityksiä, mutta Tapani Kansan ammattitaito ja pitkän uran tuoma kokemus kantoi koko konsertin ajan.

Konsertti oli oiva osoitus siitä, että kirkko on paikka jonne ihmiset voivat tulla kuulemaan musiikkia, joka rytminsä ja tekstien osalta sinne sopii. Kirkko palvelee ihmisiä, niitäkin jotka eivät sitä säännöllisti käytä, mutta ehkäpä se tulee näin tutummaksi. Ammattitaitoinen ja monipuolinen laulaja saa kuulijoihinsa yhteyden ja ihmisen pysähtyminen ajan kiireisessä rytmissä tapahtuu oikeassa paikassa.

Torstaina 4.3 2010

Tapani Kansa on pyhittänyt tämän kevään paljolti kirkkokonserteille, joissa hän esittää mm. Oskar Merikannon, Jean Sibeliuksen, Franz Schubertin, Paolo Tostin, Toivo Kuulan, Toni Edelmannin ja Heikki Sarmannon sävellyksiä.

Konsertit ovat saaneet poikkeuksellisen hurmaantuneen vastaanoton.Yleisö on kertonut konserttien antamasta hyvän olon tunteesta, niiden herkkyydestä ja loistokkuudesta.

– Kirkko on pyhä paikka ja useimmat kirkot ovat myös mainioita konserttisaleja, Tapani Kansa sanoo ja kertoo, miten hän suunnittelee ohjelmistonsa. – Laulujen on sovelluttava kirkossa esitettäviksi sekä sisällön että rytminsä puolesta. Puhtaasti hengellisen musiikin lisäksi valitsen mukaan lauluja, joissa soivat kauneus ja hyvät elämänvoimat.

Konsertissa kuultavat Heikki Sarmannon sävellykset Eino Leinon ja Lauri Viidan runoihin ovat olleet pitkään mukana laulajan ohjelmistossa.

Sarmannon sävellykset eivät ole laulajalle helppoja. Ne vaativat paitsi eläytymistä ja heittäytymistä myös laulutekniikan monipuolista hallintaa.

Oivallettuaan Tapani Kansan ainutlaatuisen kyvyn tulkita niin dramaattista väkevyyttä kuin äärimmäista herkkyyttäkin, Heikki Sarmanto omisti Tapani Kansalle Lauri Viidan runoihin säveltämänsä laulusarjan Betonimylläri. Näistä lauluista tämän kevään konserteissa kuulemme kappaleet Kotitaival, Tomu, Alfhild ja Vaeltaja.

Luhangalla nykyisin asuva Toni Edelmann on myös Tapanille läheinen nykysäveltäjä.

Erityisen paljon laulaja pitää Edelmannin Einari Vuorelan ”villanlämpöisiin” runoihin tekemistä herkistä lauluista.

Jotkut näistä kappaleista saattavat olla monelle ennestään tuntemattomia, mutta ne sulattavat nopeasti kuulijan sydämen. Esimerkiksi Soi laulu hiljaa, Korpirastas tai vaikkapa Onnellinen vaeltaja.

Oskar Merikantoa on sanottu aikanaan osuvasti Suomen kotien säveltäjäksi. Tapani Kansakin esitti ensimmäiset merikantonsa jo ennen kouluikää. Konserteissaan kautta koko pitkän uransa hän on aina, kiitollisin mielin, antanut rakastettujen laulujen kaikua.

Kevään konserteissa kuullaan myös Jean Sibeliuksen ja Toivo Kuulan upeita lauluja,

– Säveltäjät Kuula ja Sibelius ymmärsivät, aivan kuten Merikantokin, hyvin säveltämiensä runojen sisällön ulottuvuudet, mikä ei suinkaan ole monien sinänsä arvostettujen säveltäjien yleinen ominaisuus.

Mikko Heleniuksesta Tapani Kansa on löytänyt yhtä aikaa dynaamisen ja hienovaraisen herkästi seuraavan säestäjän. Taitava kanttori-urkuri ja lied- pianisti on myös haitarin ja bandoneonin virtuoosinen soittaja. Hänen kanssaan esiintymistilanne on elävä, luova ja laulajalleen aina ilo, Tapani Kansa sanoo.

Liput konsertteihin maksavat 15 euroa.

Seuraavat konsertit ovat:

Roihuvuoren kirkko la 6.3 klo 18.00. Huomattava osa tuotosta lahjoitetaan Kirkon ulkomaanavun kautta Yhteisvastuu-keräykseen.

Pusulan kirkko su 7.3 klo 18.00. Yhteistyössä Nummi-Pusulan Yrittäjät ry.

Sippolan kirkko su 14.3 klo 15.00. Yhteistyössä Anjalankosken Yrittäjät ry.

Askolan kirkko su 14.3 klo 19.00. Huomattava osa tuotosta lahjoitetaan Yhteisvastuu-keräykseen.

Keskiviikkona 23.2 2010

Sunnuntaina on suomalaisen kulttuurin eli Kalevalan päivä, jonka viettää parhaiten nauttien Tapani Kansan

Kalevalan päivän konsertista Temppeliaukion kirkossa.

Konsertti alkaa kello 18.00 ja liput ovat 15 euroa.

Tapanilla on meneillään hyvä jakso elämässä.

Mieli on valoisa ja tasapainoinen. Huumoria riittää muillekin jakaa.

Lumityöt ovat taanneet, että fyysinen kunto pysyy koholla.

Sääli, ettei sinulla ole kolaa, Tapani vinkkasi Make-koiralle, joka on pitänyt hänelle seuraa talvisessa maisemassa.

Tapani on vaihtanut ajatuksia lumitöiden hauskuudesta ja haasteellisuudesta myös naapureidensa kanssa.

Kivimäen Kiiki (Ilkka) on niinikään viettänyt tunteja pihamaallaan lapio kädessä.

Tien reunalla nököttävät lumikidokset ovat korkeat kuin vuoret.

Illan hämärtyessä taivaalla loistaa puolikuu.

Sininen hetki on kaunis kuin erään tunnetun säveltäjän serenadi.

Urakan jälkeen muutama tunti  talviolympialaisia.

Laulajamme on onnellinen.

Sunnuntaina 14.2 2010

Blogitoimittaja on kuullut ihokarvoja nostattavan, verevällä läsnäololla ja temperamentilla tulkittua, upeaa musiikkia.

Käsiin osui nimittäin vielä julkaisematon levy jota blogitoimittaja ryhtyi ahnaasti kuuntelemaan.

Levy sisältää venäjän ja suomen kielellä laulettuja venäläisiä klassikkokappaleita.

Levyn kannen tekstit on kirjoitettu kyrillisellä kirjaimistolla jota blogitoimittaja ei hallitse, kuten ei ikävä kyllä myöskään hallitse venäjän kieltä.

Venäjää ei tosin osaa Tapani Kansakaan, mutta tulkinnan päälle laulajamme ymmärtää! Levyä kuunnellessa havahtuu tämän löytäneensä sielunmaisemansa venäläisestä musiikista.

Levy julkaistaan ensi kuussa Pietarissa.

Mahdollisesti levyn musiikkia tullaan esittämään syksyllä konserttikiertueellakin.

Tapani Kansaa on pyydetty mukaan toisellekin konserttikiertueelle.

Näillä näkymin syksystä tulee vireä ja vilkas.

Sunnuntaina 31.1 2010

Ystävällinen henkilö lähetti Lapsuuden vala-kappaleen sanat, jotka tulevat tässä:

Muistatko kuinka kerran mä valan vannoin,

lapsia oltiin aivan ja leikittiin.

Muistelet tuokion verran mä mitä annoin,

kaarnaisen purjelaivan sait multa niin.

Kymmenen vuoden päästä sen sulta saisin

vannoimme että silloin taas kohdataan,

vuodet nyt ovat menneet jos mua muistatkaan

nyt valan pantin rakkaan sen kaarnalaivan sulta saan.

Kuljen nyt pitkin rantaa ja kaikki näyttää

siltä kuin kauan sitten kun leikittiin,

katseeni kauas kantaa ja mielen täyttää

aavistus kumman raskas ja outo niin.

Aalloilla keinuu kaarnaa sen meri heittää,

jalkaini eestä poimin mä palasen.

Kaarnaa, vain pala kaarnaa,

ja alan aavistaa

panttini mulle annoit,

mut sua koskaan en nähdä saa.

Tiistaina 26.1 2010

Pakkaset pauhuavat ja myrskyä on tulossa.

Tällaista on elämä Siperian korkeuksissa.

Mutta koetetaan kestää. Olemmehan pärjänneet ennenkin ; )

Tapanin keikkakalenteri täyttyy hitaasti mutta varmasti.

Uusia levytyksiä on suunnitteilla. Ja uusia lauluja ohjelmistoon.

Enempää emme vielä kerro : )

Sitten muihin asioihin.

Tällainen kysymys esitettiin. Onkohan kenelläkään Lapsuuden vala-laulun nuotit ja sanat?

Tervehdys Keravalta,

Asiakkaamme olisi halunnut Lapsuuden vala laulun nuotit ja sanat.

No sellainen näytti olevan 16 iskelmää (1967) levyssä. Mutta kenellä enää on levysoitinta.

Löytyisiköhän laulua jostain?

Ystävällisin terveisin

Päivi Kuutti

Keravan kaupunginkirjasto

Paasikivenkatu 12

04200 Kerava

Tiistaina 12.1 2010

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! : )

Pidetään kaikki mielessä tänäkin vuonna, että tärkeimmät ja parhaat elämykset tapahtuvat edelleenkin

sielussamme, joka on joko tosi ja itsellinen tai sitten kehomme ja itsemme emotionaalinen puoli.

Niin ta näin, hyvät elämykset näkyvät ihmisestä uloskinpäin.

Lämmin kiitos palaute-viesteistä, jotka on luettavissa missäpä muualla kuin Palaute-sivulla : )

Nauttikaa lumen tuomasta kauneudesta ja kävelkää erittäin varovaisesti, ettei tapahdu ikäviä liukastumisia.

Sunnuntaina 20.12 2009

Tämän vuoden viimeinen joulukonsertti on takana.

Paikkana oli Luumäen kaunis kirkko, jonka piirsi Carl Friedrich Engel, eli Helsingin keskustan

paraatirakennusten arkkitehti. Häntä voimme siis osittain kiittää pääkaupunkimme lumoavasta

kauneudesta.

Kauneutta on mahtunut muutenkin tälle viikolla. Sauvon kirkko oli suorastaan ihmeellinen kokemus.

Marian kirkko Haminassa on tyylillisesti aivan erilainen, vaikka onkin rakennettu samoihin aikoihin kuin

Sauvon kirkko.

Ja miten mukavia ihmisiä käykään konserteissamme.

Jokaisella kävijällä sädehtii kasvot omalla persoonallisella tavalla.

Yhteenkuuluvuuden ja lämmin tunnelma on konserttien jälkeen ollut käsinkosketeltava.

Eilinen konsertti Mikael Agricolan kirkossa oli sekin erikoisella tavalla täysin omanlaisensa.

Ja tänään oli siis Luumäen vuoro, jossa Tapani esiintyi elämänsä ensimmäistä mutta – jos saa veikata – ei

viimeistä kertaa!

Kirkko oli kaunis kuin koru, yleisö ihana ja keskittynyt, ja konsertti – kehtaako tämän

sanoa artistin omilla kotisivuilla? – kerrassaan sykähdyttävä.

Keskiviikkona on  Tapani Kansan johdolla yhteislaulutilaisuudet Olarin kirkossa klo 20 ja 22.

Seuraavana päivänä onkin jo Jouluaatto : )

Sunnuntaina 13.12 2009

Olipa kaunis Mynämäessä sijatseva Karjalan kirkko, jossa tänään oli joulukonsertti.

Kattokruunut loistivat vanhassa, tunnelmallisessa puukirkossa ja ulkona satoi hiljalleen lumihiutaleita.

Huomenna Tapani jutustelee (sekä laulaa) Huomenta Suomi-ohjelmassa MTV3:lla.

Jäljellä on vielä neljä joulukonserttia: Sauvon kirkossa, Marian kirkossa Haminassa, Mikael Agricolan

kirkossa Helsingissä sekä sunnuntaina Luumäen kirkossa.

Ja keskiviikkona 23.12 on yhteislaulua Tapani Kansan johdolla Olarin kirkossa Espoossa.

Perjantaina 11.12 2009

Tänään suuntana Hausjärvi! : )

Palaute-sivulla voi tutustua, minkälaiset olivat tunnelmat Leppävaarassa keskiviikkona ja Urjalassa tiistaina.

Vain yksi asia harmittaa.

Se, että Koen uudelleen entiseen jouluun-CD on loppu!!

Eikä levy-yhtiötä kiinnosta painattaa lisää levyjä.

Eihän yhtiötä missään vaiheessa myöskään kiinnostanut edes markkinoida levyä…

Tilanne harmittaa, mutta voitte olla varmoja siitä, että keksimme jotain.

Joululevyn suhteen emme ehdi toteuttaa mitään tämän vuoden puolella, mutta ensi vuodeksi on tarjolla

hyvää, kaunista ja väkevää siltä saralta!

…Muutakin mielenkiintoista tulee tapahtumaan tulevan vuoden aikana.

Seuratkaa tilannetta! : )

Torstaina 10.12 2009

Urjalan Sanomissa oli etusivun juttu Tapanin joulukonsertista toissapäivänä.

Juttu on luettavissa netissä ensi torstaihin asti.

Käykää katsomassa! : )

http://www.urjalansanomat.fi/

Ti 8.12 2009

Takana on tapahtumarikas viikonloppu, josta erikseen voi mainita hauskat ja sopivasti hartaat hartaat joululauluiltamat yksityisperheen kotona Mikkelissä.

Tilaisuuden järjestäjät olivat kutsuneet mukaan  ystäviä, naapureita ja sukulaisia.

Tällaiset tilaisuudet ovat mukavia ja ikimuistoisia.

Ei siis tarvi olla areenan kokoinen esiintymishalli jotta Tapani Kansaa kehtaa pyytää tulla laulamaan ja viihdyttämään. Ettäs tiedätte! ;  )

Tällä viikolla on tarjolla lumoavia tunnelmia, jotka jättävät kuulijoille hyvän mielen useaksi päiväksi.

Viittaan tietysti Tapani Kansan joulukonsertteihin, joissa on sitä jotain ainutlaatuista, joita suhteellisen harvat laulajat pystyvät välittämään. Ei ole kolkkoa ulinaa tai mörinää, vaan ääni ja tulkinta, joka lämmittää sielun.

Tänään tiistaina klo 19 on konsertti Urjalan kirkossa.

Huomenna keskiviikkoa 9.12 klo 19.00 on vuorossa Leppävaaran kirkko. (On muuten yllättävän hieno

sisältäpän, tulkaa katsomaan ellette ole aiemmin siellä olleet!)

Perjantaina 11.12 klo 19.00 Hausjärven kirkko ja sunnuntaina 13.12, Lucianpäivänä, on konsertti Karjalan

kirkossa Mynämäellä. Konsertin jälkeen on Luciakulkue!

Ke 25.11 2009

Päiviltä tuli vastaus eiliseen kyselyymme. Kiitos Päivi! : )

Ainakin HUUTO.NET:ssä on  ”Betonimylläri” ja ” Öinen tuuli valvoo”- CD:tä myynnissä. (Ne siellä myytävät lienee tosin käytettyjä ). ARIMANIN  nettimyymälässä näyttäisi olevan uusi ” Betonimylläri” – CD myynnissä.

Tapanin joulukonsertti on muodostunut itselleni jo sellaiseksi perinteeksi, että sitä ei voi jättää väliin. Itseasiassa nyt sattui niin hyvin , että pääsen pariinkin Tapanin joulukonserttiin ! 😀 Olen jo useita vuosia käynyt Tapanin joulukonserteissa ( viime vuonna oli Helsingissä Mikael Agricolan kirkossa ). Pidän siitä , että  kauniita perinteisiä joululauluja ei ole pilattu sovittamalla niitä  viihteelliseksi tingeltangeli- musiikiksi. Tapanin konserteissa on sitä oikeaa lämmintä joulunhenkeä , joka saa rauhoitumaan  kaikenlaisen hössötyksen keskellä.

Olen käynyt sillointällöin myös muutamien oopperalaulajien joulukonserteissa. En halua niitä moittia, mutta Tapanin tulkinnoissa ja äänessä on kuitenkin jotain erityisen lumoavaa. Siinä ei  ole läpitunkeva , vaan  miellyttävän  kaunis  ja sielukas sointi.

Mukavaa joulunaikaa kaikille ! 🙂

Toivoo: Päivi

Ti 24.11 2009

Mistähän saisi hankittua Tapani Kansan Öinen tuuli valvoo-CD:tä?

Entä Betonimylläriä?

Tietääkö kukaan?

Yritämme selvittää asiaa itsekin, toistaiseksi laihoin tuloksin.

Yritys jatkuu silti.

Ja JOTAINHAN on keksittävä.

Eiväthän nämä loistavat äänitteet voi olla saavuttamattomissa.

Pitäkää huolta, että pääsette paikalle kuuntelemaan Tapanin täysin lumoavia Joulukonsertteja.

Hyvä tunne jää päälle moneksi päiväksi.

Elämä on lyhyt. Ottakaa hyvistä hetkistä kiinni! : )

Su 22.11 2009

Tapani Kansa Live-sivustolla on monta uutta YouTube-pätkää!

Käykää katsomassa!

Toni Edelmannin säveltämä Korpirastas ja muuta kiinnostavaa ja kaunista on vielä tulossa.

Ja paljon muutakin!

Pysykää tarkkana, ja esittäkää tietenkin itsekin toiveita! : )

T-paitoja on mennyt mukavasti, ja mukavathan ne ovat päälläkin!

Kaulanaukko ja yleinen istuvuus on tarkkaan harkittu.

Vetäessä paitaa päälle kaula-aukko saattaa tuntua hieman tiukalta, mutta kokonaisuus näyttää hyvältä,

varsinkin jos paidan päälle haluaa pistää muuta lämmikettä, ja vain osa siitä pilkahtaa esiin.

Naisille on tulossa ikioma mallisto, jossa avoimempi kaula-aukko…

Tilatkaa nykyisiä malleja niin kauan kun niitä vielä saa!

Klikatkaa yllä olevaa Kauppaa!

Ti 17.11 2009

Nyt tuli tarkkaa tietoa Pois vaan -kappaleesta.

Sepolta saapui seuraava viesti:

Pois vaan kappale oli Hafanana singlen b- puoli, ja ilmestyi Kesän Lapsi lp levyllä.

Mistä Rakkaus alkoi levyllä on sellainen kappale kuin Mee pois.

Mulla on kummatkin levyt, ja olen soitellut niitä usein. Terkuin Seppo

Ma 16.11 2009

Pois vaan.

Tätä vanhaa kappaletta on tiedusteltu.

Tarkemmin sanottu on tiedusteltu, onko kappale jollain kokoelmalevyllä vai ainoastaan sillä yhdellä

alkuperäisellä pitkäsoitolla, jolla se aikoinaan julkaistiin?

Tietääkö kukaan??

***********

Vastauksia tuli, muttei tarkkaa tietoa, joten kysytään Tapanilta itseltään! : )

– Pois vaan-kappale on Mistä rakkaus alkoi-levyltä vuonna 1977. Se piti laulaa pirun korkealta, koska

ulkomailta oli saapunut levy-yhtiölle valmiit taustat, jotka eivät sopineet luonnolliselle äänelleni. Jos nyt

lähdet pois, If you leave me now-kappaleella oli samoin liian korkeat, vaikka sinänsä ihan hyvin tehdyt

taustat. Piti käyttää erinäisiä kikkoja, jotta sai ne laulettua. Miksikö käytettiin valmiita taustanauhoja? Levy-

yhtiö oli saanut ostettua niitä jostain ulkomailta halvalla. Onneksi niitä ei tarvinnut käyttää kovin monta.

Suurimman osan levyn kappaleista sovitti mainio Kaj Kuittinen, joka myös johti bändiä.

Orkesterina toimi oma vahvistettu keikkabändini. Joissakin kappaleissa oli lisäpuhaltajia ja

viulusektio.

Miten levy pärjäsi markkinoilla?

– Hyvin. Se on kaikkien aikojen parhaiten myynyt levyni.

To 5.11 2009

Nyt voit ostaa teettämiämme hauskoja ja tyylikkäitä t-paitoja!

Paidat on tehty laadukkaasta puuvillakankaasta ja ovat perusväriltään mustia.

Kolmessa t-paidassa on teksti, yhdessä kuva.

Kuva on Jim Morrisson-henkinen kuva nuoresta Tapani Kansasta (katso kuva!)

Paita kuvineen on erittäin hyvännäköinen! (Vai mitä?! ; )

Ensi viikolla kotisivuille tulee lisää kuvia paidoista.

T-paitojen tekstit ovat tuttuja hittejä:

R-A-K-A-S

Äidin pikkupoika ja

Anna mun jäädä sun luo.

T-paidat on saatavissa kooissa XS- XXL.

Miten olisi XXL-kokoinen Äidin pikkupoika-paita?  ; )

Hauska joululahjaidea! Tai pikkujoululahja! Herättää taatusti hyvää mieltä ympäristössä!

R-A-K-A-S on taattu suosikki!

”Anna mun jäädä sun luo” -teksti paidalla on samalla vitsikäs ja pikkaisen provosoiva.

Vaikka laulu itsessään onkin herkkä ja kaunis, niin mielettömän kaunis…

T-paidat maksavat 20 euroa kappale.

Marraskuussa 2009 tilatuista t-paidoista ei tarvitse maksaa erikseen postitusmaksuja.

Olemme järjestämässä myös levymyynnin kotisivuille.

Enemmän asiasta lähipäivinä!

T-paitoja tilaat helpoiten lähettämällä sähköpostin, jossa kerrot mitä t-paitoja haluat, miten monta ja

minkä kokoisia.

Mukaan nimi ja osoite.

Paidat saapuvat postissa samassa paketissa laskun kanssa.

Ke 4.11 2009

Tuli pari kysymystä:

1. Kuinka kauan suurinpiirtein  Tapani Kansan joulukonsertti kirkossa kestää ? ( bussiaikataulun  vuoksi asiaa vaan jo vähän tiedustelisin )

2. Luin jostain ,että Tapani olisi joskus yhdessä Taneli Mäkelän kanssa ollut sellaisessa TV-ohjelmassa jossa he esittivät Einari Vuorelan runoihin sävellettyjä lauluja. Mahtaako se pitää paikkansa ja osaisitteko sanoa mikä oli sen ohjelman nimi ?

Ja tässä vastaukset.

Tämän vuoden joulukonsertit kestävät yli tunnin, mutta eivät ihan puolitoista.

Harmillista, ettei pysty sanomaan täsmällisempää kestoa, tilanteet kun ovat elävät.

Sanottakoon kuitenkin, ettei konsertissa ole väliaikaa.

Sanottakoon myös sen, että konsertit tarjoavat elämyksen, jotka siivittävät mieltä pitkäksi ajaksi.

Konserttilippujen hinta pidetään tarkoituksella alhaisina.

Tasosta ja antaumuksellisuudesta emme kuitenkaan tingi.

Lippujen hinta on joissakin paikkakunnissa 15 euroa, toisissa vain 10 euroa.

Sitten toiseen kysymykseen.

Ohjelma, johon kysyjä viittaa, on nimeltään Korpirastas.

Siinä Tapani Kansa ja Taneli Mäkelä esittivät Toni Edelmannin säveltämiä lauluja.

Lopputulos oli sykähdyttävä ja ohjelma saikin hyvät arvostelut tv-kriitikoilta.

Yritämme saada edes pätkiä tuosta ohjelmasta, ja pistää ne Youtubeen.

Onkohan kenelläkään nauhalla Korpirastas-ohjelmaa? : )

To 22.10 2009

Moni on kysellyt, mistä saa lippuja Tapanin joulukonserttiin Mikael Agricolan kirkossa.

Lippuja saa ovelta, mutta ennakkomyyntiäkin olemme järjestämässä.

Tiedotamme ennakkomyyntipaikoista heti kun nämä selviävät! : )

Ke 21.10 2009

Sunnuntaina on Tapani Kansan Kynttiläkonsertti Töölön kirkossa Helsingissä alkaen klo 18.00

Liput ovat vain 10 euroa.

Pianistina on luova ja taitava Mikko Helenius.

Alla Kynttiläkonsertin ohjelma:

Halusin yksin olla (säv. Toni Edelmann, san. Arvo Turtiainen)

Armaan läheisyys (säv. Toni Edelmann, san. J.W. von Goethe, suom. Uuno Kailas)

Miten ja miksi (säv. Toni Edelmann, san. Pertti Reponen)

Vaeltaja (säv. Toni Edelmann, san. Einari Vuorela)

Onnellinen vaeltaja (säv. Toni Edelmann, san. Einari Vuorela)

Soi laulu hiljaa (säv. Toni Edelmann, san. Einari Vuorela)

Syystunnelma (säv. Toivo Kuula, san. Eino Leino)

Sinikan laulu (säv. Toivo Kuula, san. Eino Leino)

Mikko Heleniuksen pianosoolo: Claude Debussyn Clair de Lune

Syyslaulu (Säv. Erna Tauro, san. Tove Jansson, suom. Esko Elstelä)

Väliaikainen (säv. Matti Jurva, san. Tatu Pekkarinen)

Laulu on iloni ja työni (J. Alfred Tanner)

Moment Musical (säv. Heikki Sarmanto, san. Eino Leino)

Meri kuutamolla (säv. Heikki Sarmanto, san. Eino Leino)

Tomu (säv. Heikki Sarmanto, san. Lauri Viita)

Joki (Säv. Heikki Sarmanto, san. Lauri Viita)

Alfhild (Säv. Heikki Sarmanto, san Lauri Viita)

Vaeltaja (säv. Heikki Sarmanto, san. Lauri Viita)

Pe 16.10 2009

Tänään Tapani esiintyy Jyväskylän Jyväshovissa, ja keskiviikkona Rauhalahdessa Kuopiossa.

Ja hyvin meni, tottakai! : )

Ensi viikolla on levytyssessio Imatralla.

Tämä liittyy Pietari-hankkeeseen, josta oli puhetta jo aiemin.

On tiedusteltu, mistä oikein on kyse ja siitä tulee lähiaikoina tarkempaa tietoa!

Ensi viikolla, joka siis alkaa ma 19.10, on Tapanilla kolme keikkaa:

pe 23.10 raintola Tarinassa Jurvalla

la 24.10 Tampereen Hämeensillassa

Ja sunnuntaina Kynttiläkonsertti Töölön kirkossa Helsingissä, aivan Töölön torin vieressä osoitteessa

Välskärinkatu 13.

Liput tähän tunnelmalliseen konserttiin on vain 10 euroa!

Ja liput saa ovelta.

Mahdolliset tiedustelut ja varaukset voi tehdä Kansanviihteen kautta.

Sitten toiseen tärkeään asiaan.

Jaana lähestyi meitä kirjeellä.

Osaako kukaan vastata Jaanan esittämiin kysymyksiin? : )

Olen pienestä tytöstä saakka kuunnellut Kesän lapsi -albumia c-kasetilta automatkoilla. Albumi on mielestäni yksi parhaistasi! Harmillisesti kasetti on nyt jo niin kulunut kaikesta vuosien kuuntelusta, ettei sen kuuntelu enää onnistu ja olenkin yrittänyt etsiä uutta kasettia tai LP:tä parin vuoden ajan. Tätä albumia ei vain tunnu löytyvän mistään. Onkohan sitä saatavilla enää mitään kautta? Vai onko antikvariaatit ainoita paikkoja joista sitä on syytä etsiä?

9.10 2009

Kirje Anniinalta:

Terve !

Oon 16-vuotias likka täältä Etelä-Suomesta ja olen 8-vuotiaasta saakka ollut Tapsan fani, koska se on niin megahyvä laulaja. Legenda jo eläessään !

Äitini on Tapsan fani myös ja hänen kanssaan olen käynyt Tapsan keikoilla. Isäkin kuntelee kyllä Tapsan levyjä ja katselee aina jos Tapsa laulaa telkkarissa, mutta keikoilla se ei käy. Ei isä käy kenenkään muunkaan artistin keikoilla. Se möhjää vaan mielummin kotona telkkarin ääressä. Mulla on mua 5 vuotta vanhempi veli ja muutamia kertoja  olen käynyt hänen kanssaan  keikoilla myös.  Mun veli alkoi diggaamaan Tapsaa sen jälkeen kun se  kolme vuotta sitten kävi ekan kerran Tapsan keikalla.

Tapsalla on mielettömän hieno ääni ja lavakarisma. Tykkään kun se on aito, eikä ole mikään yli-imelä mielinkielin hoilaaja. Osaa esiintyä, eli ei möllötä  hievahtamatta paikallaan, mutta ei pidä myöskään mitään älytöntä riekkumista siellä lavalla.

Keväällä meillä oli koulussa musantunnilla levyraati jonne jokaisen oppilaan piti viedä kuunneltavaksi joku biisi josta piti ja toiset antoi sille sitten pisteitä . Mä  vein  Tapsan EN OLE SE MIES ( mun mielestä se on mielettömän hyvä biisi…. Jopa parempi, kuin DELILAH ). Siitä tykättiin  ja se tulikin  kolmannelle sijalle, mikä oli  ihan hyvin kun 15 biisiä oli mukana siinä Levyraadissa. ( Sunrise Avenuen biisi voitti sen kisan ).

Mä toivoisin ,että Tapsaa näkyis enemmän telkkarissakin ja nimenomaan laulamassa. Se on vaan vähän kurjaa kun nykyään tulee niin vähän mitään musaohjelmia telkussa. Olis tosi mageeta jos joku niistä Tapsan tämän vuoden joulukonserteista tulis televisiostakin.

Mun mielestä Tapsa ei ole parhaimmillaan  studiohaastatteluissa. Jotenkin se vaan kai jännittää sitä, kun ulosanti ei ole niin hyvää ja sujuvaa kuin kuin normaalisti. Keikoillaan on paljon rennomman, huumorintajuisemman ja lupsakamman oloinen. Sellaisissa haastatteluohjelmassa Tapsa vois olla hyvä jossa vois  sen haastattelun lomassa tehdä samalla puuhailla jotain. Tai sitten sellainen haastattelu joka olis kuvattu ulkona , niin että  se tilanne ei olis niin jännittynyt kun studiossa.

Valtavan paljon Tapsalle kaikkea hyvää ja hänen perheelleen myös toivoopi meidän perhe.

PS. SUPERHYPER   hieno juttu , nuo Tapsan ens kesän festarikeikat !!! 😀

PPS. Oon muuten saanut nimeni Tapsan laulaman Anniina- laulun mukaan 🙂

Terkuin, Anniina

8.10 2009

Mitä Tapani esittää yhdessä Trio Play, Girls-yhtyeen kanssa?

Tätä on kysytty.

Kysymys on hyvä ja aiheellinen.

Sillä juuri tässä kokoonpanossa on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla Tapanin esittävän operetteja!

Töölön kirkon kynttiläkonsertista sunnuntaina 25.10 klo 18.00 on myös kysytty.

Pianistina toimii erinomainen Mikko Helenius, jota tulee säestämään Tapania myös useassa

joulukonsertissa.

3.10 2009

Tapani on junassa matkallla Pietariin levyttämään : )

Töölön kirkon Kynttiläkonsertti-asiaa on tiedusteltu.

Konsertti on siis sunnuntaina 25.10 klo 18.00, ja liput ovat vain 10 euroa.

Edellisenä lama-aikana Tapani veti oman kortensa lamaan palkkaamalla jättisuuria orkestereita

konserttikiertueelleen, eli palkkasi 25 muusikoita sekä tekniikan ja hallinnontoihmisiä kiertämään maata.

Tällä kertaa laman vaatimuksia tullaan vastaan pitämällä lippujen hinnat matalalla.

Lippuja ei voi ostaa ennakkoon Töölön kirkkoon, vaan liput ostetaan ovelta!

Luvassa on elämys, joka tulee kruunaamaan sunnuntaipäivän….  : )

22.9 2009

Takana on mukavasti mennyt Lapinkiertue sekä menopaluu matka Tukholmaan Vikingillä, joka sekin sujui laulaen ja viihtyen.

Tapani ei aiemmin erityisemmin pitänyt laivakeikoista, mutta asenne on viime aikoina muuttunut täysin. Joko tolkuton kännäilymeinki on vähentynyt tai sitten yleisö, joka astuu laivalle lähinnä vetääkseen lärvit pysyttelee poissa silloin kun esiintyjänä on Tapani Kansa.

Ja tämähän sopii Tapanille paremmin kuin hyvin!

Laivalla tapaa paitsi mukavia matkustajia myös kollegoita.

Tällä kertaa paikan päällä olivat Miso Misic ja Kike Elomaa, joka veti senioreiden karaoke-kilpailua.

Tapani seurasi kilpailua yläparvelta joten kilpailijat eivät tainneet tietääkään, että heillä oli pitkän linjan ammattilainen  yleisössä.

Jokainen tietää, miten mukava ja välitön ihminen on Kike Elomaa, mutta sama koskee myös Miso Misiciä, joka esiintyi pianobaarissa tulkiten hienolla ja sielukkaalla äänellään ikivihreitä.

Ja kyllä vaan: Miso Misic on Milana Misicin isä, jonka äiti on puolestaan Laila Kinnunen.

Viisumit Venäjälle on hoidettu.

Pietarissa tapahtuvassa levytyksessä ovat mukana myös Johanna Rusanen ja Tomi Metsäketo.

Kappaleiden sovitukset on tehnyt Kari Litmanen.

Matkasta tulee mielenkiintoinen. Voitteko kuvitella, ettei Tapani ole ollut koskaan Venäjällä, paitsi kerran 70-luvun alussa Neuvostoliitossa. Joka sekin tietysti oli Venäjää, mutta silti!

Levytyshanketta on tarkoitus jatkaa konserttikiertueella.

Ma 7.9 2009

Kuun vaihteessa Tapanilla on levytys Pietarissa!

Kerromme lähipäivinä lisää tästä jännittävästä hankkeesta.

Tämän viikon torstaina Tapani lentää pohjoiseen, Lappiin, jossa on neljän keikan putki.

Hyvässä hengessä mennään! Torstaina Hullu Poro Areena Levillä, perjantaina Holiday Club saariselällä,

lauantaina Ametisti Luostolla ja maanantaina Kaivohuone Ylläksellä.

Ja keskiviikkona astutaan laivaan. Nimittäin Viking Amorellaan…

Ja ensi viikon lauantaina on vuorossa Pressan Yökerho Helsingissä.

Meiltä on viime aikoina tiedusteltu, esiintyisikö Tapani myös pienimuotoisimmissa yksityistilaisuuksissa, ja

vastaus on selkeä KYLLÄ! : )

Itse asiassa tällaiset tilaisuudet ovat kovasti Tapanin mieleen koska niissä on aina sellainen välitön ja

lämmin, intiimi tunnelma, jossa jokainen takuuvarmasti viihtyy ja tuntee mielihyvää.

Psst. Olemme teettämässä uusia, veikeitä t-paitoja ja muuta kivaa.

Seuratkaa tilannetta…  : )

Ma 31.8 2009

Kiitos, Teija, Sievissä la 29.8 otetusta kuvasta!

Meiltä on joskus kysytty, häiritseekö keikoilla ja konserteissa valokuvaaminen.

Ei häiritse kunhan lähetätte kuvia meillekin! : )

Kesän kirkkokonsertit on tällä erää pidetty.

Niitä tulee ikävä! Niin hienoja elämyksiä ne ovat jälleen kerran tarjonneet.

Ja huomasitteko, miten kohtuullisen hintaiset olivat konserttiliput. Vain 10 euroa.

Samaa linjaa tulemme jatkamaan syksymmälläkin.

Tällä viikolla on tanssijoille tarjottavaa.

Huomenna tiistaina 1.9 Tapanilla on keikka Vanhassa Tanssikellarissa Helsingissä ja torstaina on

päivätanssit (!) Mäntsälän Kellokosken lavalla!

Lauantaina tanssijoita hellitään Raision Huvilinnussa.

Ennen Huvilintua Tapani on käynyt esiintymässä

syntymäpäiväjuhlissa Kokemäellä.

Syntymäpäivä- ja hääesiintymisiä Tapani tekeekin erittäin mielellään! : )

Ma 24.8 2009

Tämän viikon sunnuntaina, 30.8, on viimeinen mahdollisuus päästä kuuntelemaan Tapanin äärimmäisen

kaunista ja eläymyksellistä kesäkonserttia.

Paikka on Luhangan kynttiläkirkko. Konsertti alkaa klo 19.00 ja lipun hinta on vain 10 euroa.

Edessä on pikkuhiljaa syksy, mutta alkakaa jo valmiiksi tunnelmoimaan mielessänne ensi kesän tapahtumia.

Silloin on nimittäin luvassa mahtavaa festaribiletystä :  The Very Best of Tapani Kansa -show! !

18.8 2009

On tiedusteltu, tuleeko Tapani esiintymään Ruotsissa.

Ajatus on ehdottomasti toteuttamiskelpoinen mutta mitään varmaa suunnitelmaa ei tällä hetkellä ole

näköpiirissä. Asia on hyvä silti pitää vireellä!

Kansanlaululevy on sekin hyvä idea!

Kansanlauluja Tapani levytti viimeksi hirrrveän kauan aikaa sitten,

taisi olla 70-luvun alussa. Kappaleita on, kuten konsertinkävijät hyvin tietävät,  harjoiteltu vuosien ja

vuosikymmenten aikana hyvinkin usein. Olisi jo aika levyttää ne uudelleen! Se ikivanha levy sisältää

koskettavia tulkintoja mutta mitä se auttaa kun ei näitä pääse missään kuuntelemaan.

Tällä viikolla ollaan taas paljolti reissun päällä.

Keikat ovat Tampereella, Oulussa ja Liperissä! : )

Joulukonserteistakin on tiedusteltu.

Niitäkin on tulossa. Tottakai – perinteiseen tapaan!

Paikkakunnat ja aikataulut selviävät lähiaikoina.

Pe 7.8 2009

Tällä viikolla jyrähtää Pohjois-Karjalassa!

Tapani Kansan keikka on lauantaina 8.8 Kiteen Pajarinhovissa.

Ensi viikolla on tiukka keikkaputki:

to Backaksen kartano, pe Merikievari, la Eurajoen Crystal.

Suora kysymys lukijoillemme:

Tuleeko kukaan teistä liikkumaan lähiaikoina Luhangan seudulla?

Tarvitsisimme apua julisteiden jakelussa.

Tapanilla on sunnuntaina 30.8 kesän viimeinen konsertti Luhangan kynttiläkirkossa klo 19.00

Pe 31.7 2009

Puoli kymmeneltä tuli soitto Turusta, jossa Tapanin bailusetti DBTL-festareilla oli vähän aiemmin päättynyt.

Paikalla ollut silminnäkijä kertoi blogitoimittajalle seuraavaa:

” Olen nähnyt noin sata Tapanin esitystä, mutta tämä löi kaikki ennätykset!

Turku oli aivan sekaisin puolitoista tuntia!

Aivan mahtava meininki! Teltta oli niin täynnä ihmisiä, ettei sisään olisi mahtanut yhtään

enempää ja koko alue oli täynnä porukkaa, joka seurasi esitystä isoilta skriineiltä. Ihmiset osasivat ulkoa

kaikkien kappaleiden sanat, jopa sellaisten, joita Tapani ei vuosiin ole esittänyt, kuten Melina ja Sulle.

Setin loputtua yleisö ei olisi millään päästänyt laulajaa pois lavalta, vaan vaati koko aja lisää.

Lopussa syttyi sytkärimeri. ”

Turun Down by the Laituri-keikka vahvistaa blogitoimittajan ennusteen:

Tapani Kansa tulee olemaan festivaalikesän 2010 kuumimpia nimiä!

Tänään DBTL-festivaaleille Turkuun, jossa Tapani yhtyeineen bailuttaa klo 19.30 lähtien juhlateltassa!

Show alkaa Kalajoen hiekoilta…

Huomenna lauantaina voi tanssia Galaxin yökerhossa, ja sunnuntaina siirtyä aivan toisenlaisiin tunnelmiin

Vilppulan kirkkoon, jossa kesäkonsertti alkaa klo 15.00!

Ti 28.7 2009

Perjantain meininki Nokian Tapsan Tahdeilla oli mitä mainioin, vaikka sadetta välillä vähän ropisikin.

Toista oli Helsingissä, jossa vettä tuli kaatamalla!

Blogitoimittaja oli mukana Nokialla ja muisteli tilaisuudenjärjestäjien kanssa, miten Tapsan Tahdit on

muuttunut vuosien ja vuosikymmenten aikana.

Perinnejuhlaksi muodostunut musiikkitapahtuma käynnistyi

Kirsti Salosen johtamana vuonna 1987. Ensimmäisinä vuosina musiikkilajina oli laulemat.

Muistan hyvin Tapanin upean laulukonsertin Tapsan Tahdeilla 90-luvun alussa. Estradin takaseinälle oli

heijastettuna kuva olkihattuun sonnustautuneesta Tapio Rautavaarasta. Tapanin konsertti televisioitiin ja

kerrankin se näytti ja kuulosti yhtä hyvältä kuin livenäkin. Kunpa tuon konserttitaltioinnin vielä näkisi!

Vanhoja konserttitaltiointeja on tavattoman vaikea saada esitetyksi. Kukaan ei uskalla niitä esittää koska

kaikki pelkäävät nykyistä, täysin älytöntä tekijänoikeuslakia, jonka puitteissa kuka tahansa konsertissa

pilkahtanut soittaja tai äänimies saattaa lähettää konsertinesittäjälle mehevän laskun.

Konsertin tilaajalla ja tuottajalla ei ole mitään oikeuksia tuotokseensa. Tämän vuoksi varastoissa lojuu

valtava määrä arvokasta aineistoa, jota kukaan ei uskalla julkisesti esittää.

Nykyinen laki on pohdinnan alla. Moni haluaisi siihen muutosta koska pitää sitä kulttuurivihamielisenä.

Teosto kuitenkin pitää kynsin hampain kiinni nykyisestä laista ja onkin järjestänyt omat piinkovat

lobbarinsa sekoittamaan Kulttuuriministeriön virkamiesten päät.

Näin ollen nykyinen laki todennäköisesti saa jatkaa.

Ja kulttuuriaarteet mädäntyä varastoissaan…

Ti 21.7 2009

Tapsan tahdit Nokialla ovat tällä viikolla.

Ja Tahtikadulla esiintyy Tapsa itse perjantaina 24.7 klo 21:45 !

Tahtikatuhan on auki klo 11:sta lähtien aina yöyhteen asti.

Varsinaiset Tahtitanssit alkavat klo 18.

Sen jälkeen meno vain paranee… : )

Ensi viikko on sitäkin vilkkaampi.

Perjantaina 31.7 alkaa klo 19.30 The Very Best of Tapani Kansa-esitys DBTL:n Fostersin pääteltassa!

Seuraavana päivänä, la 1.8 Tapani tanssittaa ravintola Galaxissa Turussa.

Sunnuntaina 2.8 olemme jo aivan toisenlaisissa tunnelmissa.

Silloin on tarjolla äärimmäisen kaunis kesäkonsertti Vilppulan kirkossa klo 15.00.

Käsiohjelma vain 10 euroa.

PS. Kysymys kotisivujen lukijoille:

Asuukohan kukaan teistä Kuorevesi-Mänttä-Vilppula-seudulla?

Olisiko kellään aikaa ripustaa sopiviksi katsomilleen paikoille julisteita Tapanin kesäkonsertista?

To 16.7 2009

”Ihanaa Tapsa, ihanaa! Huippuhieno tunnelma eilen Kalliorannassa Tapsan tahdittamissa tansseissa. Eipä sellaista fiilistä saa aikaiseksi kuin todella ensiluokkainen artisti ja bändi. Väkeä oli tungokseen asti ja tuskin kukaan poistui paikalta keikan jälkeen huonotuulisena.

Olen  niin hurmaantunut Tapanin esiintymisestä ja laulamisesta,että melkein sanattomaksi vetää. Tapanin lauluäänessä on upea sointi ja laaja skaala. Ja sitä karismaa… sitä riittää vaikka muille jakaisi.”

Tällainen viesti saapui tänään Sadulta.

Lauantaina samaa meininkiä tarjolla Lappeenrannan Iitiän lavalla! : )

Ma 13.7 2009

Kiitos kaikille, jotka olitte mukana eilen illalla jakamassa tunnelmaa Muuruveden kirkossa.

Esiintyjille jäi yhtä hyvä mieli kuin yleisöllekin.

Seuraava kirkkokonsertti on sunnuntaina 2.8 Vilppulan kirkossa klo 15.00.

Tällä viikolla on tanssikeikat:

keskiviikkona 15.7 Karunan Kalliorannalla ja lauantaina 18.7 Lappeenrannan

Iitiän lavalla! : )

Su 12.7 2009

Tänään on Tapanin upea konsertti Muuruveden kirkossa klo 19.00!

Lukekaa Palaute-sivulta, mikä oli meininki eilen illalla Ämyrissä!  : )

Ti 7.7 2009

Marika tiedusteli, miten viikonvaihteen keikkaputki meni.

Torstaina oli Tampsan lava, perjantaina Uittamo ja lauantaina Riutta.

Ja sunnuntaina elämyksellinen kesäkonsertti Ristiinan kirkossa.

Näin monta peräjälkeistä esitystä on kieltämättä rankka veto, mutta jokainen niistä meni loistavasti ja

laulajallamme on mieli korkealla!

Esityksiä saisi kuulemma olla vieläkin enemmän, sanoo työstään nauttiva Tapani.

Toki keikat vievät energiaa, mutta samalla ne myös antavat voimaa ja tuovat elämäniloa.

Tapanille on kunnia-asia antaa parastaan yleisölle.

Luoda suora kontakti kuulijoihinsa ja saada näin

aikaiseksi tuo maaginen yhteenkuuluvuuden tunne, jossa energiat vapautuvat molemminpuolisesti.

Alkuviikko on pyhitetty palautumiselle, levolle.

Lauantaina 11.7 Tapani Kansa tanssittaa Pepito-yhtyeineen Somerniemen Ämyrissä.

Ja sunnuntaina 12.7 kello 19.00 on vuorossa kesän kaunein konsertti Muuruveden kirkossa.

Sinne! : )

La 4.7 2009

Enää on neljä mahdollisuutta päästä kuuntelemaan Tapani Kansan upeaa kesäkonserttia kirkossa!

Ristiinan kirkko su 5.7 klo 18.00

Muuruveden kirkko su 12.7 klo 19.00

Vilppulan kirkko su 2.8 klo 15.00

Luhangan kirkko su 30.8 klo 19.00

Ma 29.6 2009

http://www.esaimaa.fi/Kulttuuri—Kulttuuriuutiset/2009/06/29/Ikivihre%E4n+iskelm%E4kuninkaan+v%E4lispiikit+syntyv%E4t+spontaanisti/200917302391/7

Että minkälaista oli eilen Imatran Festivaaleilla, joissa Tapani esiintyi Imatra Big Bandin kanssa?

Siitä kertoo paikan päällä ollut Kaija : )

Tapanille sylintäydeltä ruusuja ja lämpimät  kiitokset loistokkaasta konsertista Imatran Big Band Festivaaleilla sunnuntaina 28.6. Iki-ihana Tapsa teki sen jälleen, eli hurmasi yleisönsä! Konsertti oli kerrasaan komeaa katseltavaa ja kuunneltavaa.

Tapani vahvalla karismallaan ja laulutaidoillaan säestäjänään loistava Imatran Big Band ei jättänyt ketään kylmäksi.

Harvoin sitä meikäläinenkään työviikkoa aloittaa näin täynnä energiaa ja iloista mieltä. Kiitos upeasta elämyksestä vielä kerran.

Terv.Kaija

Tällä viikolla onkin tarjolla useita keikkoja, jotka kruunaa kesäkonsertti sunnuntaina 5.7 Ristiinan kirkossa. Vehmaan kirkon kesäkonsertti on saanut runsaasti myönteistä palautetta, ja sama taso on tarjolla nyt sunnuntaina Ristiinassa. Miten olisi kesäretki Savoon?  : )

La 20.6 2009

Terveiset Rovaniemeltä! Olen vieläkin ihan fiiliksissä Tapanin eilisen keikan johdosta. Vaikka ilma oli aika kolea, niin festariteltassa oli lämmin tunnelma ja mahtava meno ! Tapsa loisti kilpaa keskiyön auringon kanssa  ja hienosti hommansa hoiti bändikin. Suuret kiitokset ja hyvää Juhannuksen ja kesän jatkoa kaikille !”

Tällainen oli Tarjan (ja tuhannen muun juhlijan) mukaan meininki eilen illalla Rovaniemellä.

Tänään juhannusvietto jatkuu Merikievarilla!

Sinne!  : )

Taatusti hyvä meininki luvassa!

Ti 4.6 2009

Viesti Tapanilta kotisivujen lukijoille:

Hei te kaikki ihanat ihmiset jotka olette niin mukavia kirjeitä kirjoitelleet, kortein muistaneet, kannustaneet. Kiitoksia kaikista onnentoivotuksista 60-uotispäiväni johdosta.

Kiitokset myös teille, jotka olette minua kiittäneet, kritisoineet ja kannustaneet niin työssäni kuin ihmisenäkin. Voitte olla varmoja siitä, että kaikki hyväntahtoinen ja rehellinen palaute lämmittää ja kannustaa. Sekä myös piristää, jos vaikka itse olisikin joskus vähän masentunut.

Herkkä on ihmisen mieli, ainakin itselläni sattuu sen tyylinen olemaan. Niinpä kaikenlainen vastakaiku saa sielun, kuten laulunkin, soimaan kunnolla. Uskallanpa melkein luvata: mitä aktiivisempia olette, sitä energisempänä minä täällä häärään : )

Kiitettävän monipuolista palautetta olen saanut uudesta levystänikin, jota muutamat teistä ovat erittäin monipuolisesti ja oivaltaen, melkeinpä laulu laululta analysoineet.

Erityisen iloinen olen YÖSSÄ TOUKOKUUN- laulun saamasta kiitoksesta. Tämä laulu herättää omassakin sielussani sen parhaan sopukan: puhtaan onnen ja lämpöisen rakkauden tunteen.

Mika Toivanen täydellisti sävellyksellään runoni tunnelman.

Olen kerrankin itsekin tyytyväinen levyyn ja toivon vaan yhdessä teidän kanssanne, rakkaat ystäväni, että suht’ ylimalkaisen kovakalloisiksi suurelta osin muuttuneet listojen laatijat koittaisivat nyt myös vähän herkemmin hieraista vaikkuja korvistaan, että saataisiin radiosoittojakin.

Jos sallitte, kerron aatoksiani muutamista muistakin levyn sisältämistä kappaleista. EN OLE SE MIES-kappaleen kohdalla voin todeta, etten ole kokenut studiossa pitkään aikaan vastaavanlaista laulun hurmaa kuin juuri tuota kappaletta tulkitessani.

Juha Lanun  YÖN SAAPUESSA on puolestaan hienovaraisesti tehty laulu, jossa Pertti Jalonen onnistui aistikkaassa sovituksessaan  tavoittamaan tämän hieman eteerisen, mutta sisäisesti  vahvan kappaleen tunnelman.

ÄIDINPIKKUPOJAN PALUU on otettu railakkaasti vastaan,kansa on bailannut parastaan.

Kesäkin lähti sitten vihdoin viime viikolla oikein ilosen lämpimästi käyntiin.

Ai miten rakasta minulle onkaan satakielten ja mustarastaitten laulu läpi yön täällä Lyökkiniemen puistoissa ja pihapuissa. Nukahdan niiden suloiseen konserttiin joka aamuyö.

Nyt en tarvitse, kuten talvisin, Arthur Rubinsteinia soittamaa Chopinin nocturneja unimusiikikseni, vaan tämä kulkeutuu rakoselleen jätetyn parvekkeen ovesta suoraan Luojan yösoittoina.

Kunpa ihmiset,  ja erityisesti kaupungin puisto-osasto, kunnioittaisivat enemmän laulupuita.

Tänäkin talvena niin täällä Espoossa, kuin monin paikoin Helsingissäkin, on suoritettu törkeän massiivisia hakkuita aivan asuinympäristöissä. Ja kaadetuista on valtaosa täysin terveitä, elivoimaisia puita. Kyllä täällä ympärivuorokautista liikenteenpauhinaa on aivan kylliksi muutenkin. Ei pitäisi olla tarvetta enempääriipiä  luontoa, puistoja, metsiköitä sieltä, missä ne vielä asumusten ja väylien ahdistamina läntteinä, rauhan- ja virkistyksen- että kauneudenkeitaina, meidän tohinaamme jaksavat suosiolla sietää.

Aloitin lauantaina Riutanharjulla kesälavakauteni iloisissa tunnelmissa.

Yleisöni oli, kuten aina Riutalla, innostuneen vastaanottavaista. Hyvä keikka, kiitos taas!

Tästä on hyvä jatkaa kesämatkaa ja ennenkuin yökonsertti saa taas helteen jälkeen nyt vähän raikasta sadetta ripsivässä keskiyössä kuulijansa, toivotan teille kaikille, hyvät ystäväni, iloista kesää ja aurinkoista mieltä.

Teidän Tapani

Ps. Kuten ohjelmasivulta voitte havaita, teen tänä kesänä taas itselleni erittäin haasteellisia ja rakkaita kirkkokonsertteja eripuolilla maata.  Säestäjänäni on hieno mies, pianisti Pertti Rasilainen.

Su 24.5 2009

Tapani Kansan 40-vuotisjuhlakonsertti lähetetään uusintana TV 2:ssa Juhannuspäivänä 20.6 klo 16.45!

Tämän kertoi meille Yle 2:n tuottaja Riikka Heino.

Tapania käsittelevä dokumentti on edelleen ”hajallaan”. Aineiston filmaaja sai kolmannen ja viimeisen mahdollisuutensa esittää työnsä tuloksen, mutta tämä ei tälläkään kertaa vastannut  TV2 :n asettamaa tasoa.

Keikkamyynti ja palaute:

Yhteystiedot ›